Database List By Format: E-Journal

Developed to meet the increasing demands of scholarly research, Academic Search Ultimate offers students an unprecedented collection of peer-reviewed, full-text journals, including many journals indexed in leading citation indexes.

----------

Özellikle akademik kurumlar için tasarlanmış Academic Search Ultimate, tüm akademik disiplinlerden, 5.300’den fazla dergiyi tam metin olarak kullanıma sunmaktadır. Sosyal bilimler, insani bilimler, eğitim, bilgisayar bilimleri, mühendislik, dil bilim, sanat ve edebiyat, tıp vs. konularını içerir. Veritabanı içerisindeki tam metin makaleler, 1865’li yıllara kadar geriye gidebilmektedir.

ACS (American Chemical Society) Publications provide full-text access to all titles published by ACS from first issue to the present.

Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with ACS. For the detailed information please click here.

----------

American Chemical Society tarafından yayınlanan bütün dergilerin tüm sayılarına tam metin erişim sağlamaktadır.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin ACS ile "oku ve yayımla" anlaşması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 

1. Blood Cancer Discovery 
2020-07-01 – Present
2. Cancer Discovery
2011-06-01 – Present
3. Cancer Epidemiology, Biomarkers, & Prevention
1991-11-01 – Present
4. Cancer Immunology Research
2013-07-01 – Present
5. Cancer Prevention Research
2008-06-01 – Present
6. Cancer Research
1941-01-01 – Present
7. Cancer Research Communications 
OPEN ACCESS 2021-Present
8. Clinical Cancer Research
1995-01-01 – Present
9. Molecular Cancer Research
2002-11-01 – Present
10. Molecular Cancer Therapeutics
2001-11-01 – Present

AMS peer-reviewed journals are of the highest quality in mathematical research. Their journals have been published since 1891 and cover a broad range of mathematics.

1. Journal of the AMS (JAMSE)
2. Memoirs of the AMS (MEMOE)
3. Proceedings of the AMS (PROCE)
4. Transactions of the AMS (TRANE)
5. Theory of Probability and Mathematical Statistics (TPMSE)
6. Quarterly of Applied Mathematics (QAME)
7. Journal of the Ramanujan Mathematical Society (JRMSE)
8. Journal of Operator Theory (JOTE)
9. Journal of Algebraic Geometry (JAGE)

----------

AMS hakemli dergiler, matematiksel araştırmalarda en yüksek kaliteye sahiptir. Dergileri 1891'den beri yayınlanmakta ve geniş bir matematik yelpazesini kapsamaktadır.

1. Journal of the AMS (JAMSE)
2. Memoirs of the AMS (MEMOE)
3. Proceedings of the AMS (PROCE)
4. Transactions of the AMS (TRANE)
5. Theory of Probability and Mathematical Statistics (TPMSE)
6. Quarterly of Applied Mathematics (QAME)
7. Journal of the Ramanujan Mathematical Society (JRMSE)
8. Journal of Operator Theory (JOTE)
9. Journal of Algebraic Geometry (JAGE)

Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical, and social sciences.

It is recommended that you become a Registered User by creating a username and password to receive e-mail alerts about the table of contents and other subjects when new volumes are released.

Your password must be at least 8 characters and contain uppercase letters, numbers, and at least one special character.

The registered users will have access to Reviews in Advance, which is sometimes released up to six months before official publication.

Publication list

----------

Annual Reviews çeşitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki dergilere tam metin erişim imkanı sağlamaktadır.

Yeni ciltler yayınlandığında içindekiler tablosu hakkında ve diğer konulardaki e-posta uyarılarını almak için kullanıcı adı ve şifre oluşturarak Kayıtlı Kullanıcı olmanız önerilir.

Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalı ve büyük harf, sayı ve en az bir adet özel karakter içermelidir.

Kayıt yaptıran kullanıcılar, yayınlandıkça oluşturulan ve bazen resmi yayından altı ay kadar önce çıkarılan Reviews in Advance'e erişme olanağına sahip olacaklardır.

Dergi listesi

ASME Digital Library provides full-text access to journals in engineering from 1990 to the present, published by the American Society of Mechanical Engineering.

----------

ASME Digital Library, American Society of Mechanical Engineers tarafından yayınlanan mühendislik dergilerine 1990 yılından günümüze kadar tam metin erişim sağlamaktadır.

The Belt and Road Initiative Reference Source is a unique full-text database supporting the study of the Belt and Road Initiative. It provides thousands of scholarly journals from dozens of countries covering business trends, infrastructure, research collaboration, and trade opportunities related to the initiative.

----------

The Belt and Road Initiative Reference Source, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın Tek Kuşak Tek Yol (One Belt One Road) anlayışını ve çalışmalarını destekleyen tam metin dergiler ve yayınlara erişim sağlamaktadır.

Brill Online Journals database includes more than 300 different social and humanities journals from international law, history, literature, and cultural studies to biology, philosophy, language and linguistics.

----------

Brill Online Journals veritabanı uluslararası hukuk, tarih, edebiyat ve kültürel çalışmalardan biyoloji, felsefe, dil ve dilbilim alanlarına kadar 300'den fazla sosyal ve beşeri bilimler dergisi içermektedir.

Business Source Ultimate is a full-text database that provides access to more than 10,000 scientific journals and publications in the field of business. Includes full-text journals in marketing, management, MIS (Information Management System), POM (Production and Operations Management), accounting, finance and economics. Business Source Ultimate also provides access to bibliographic records and abstracts of major business journals from 1886 to the present.

----------

İşletme alanındaki 10.000’den fazla bilimsel dergi ve yayına erişim sağlayan tam metin bir veritabanıdır. Pazarlama, yönetim, MIS (Bilgi Yönetim Sistemi), POM (Üretim ve Operasyon Yönetimi), muhasebe, finans ve ekonomi alanındaki tam metin dergileri içerir. Business Source Ultimate, 1886 yılından günümüze kadar önemli bilimsel işletme dergilerinin bibliyografik kayıt ve özetlerine de erişim sağlar.

Cambridge Journals Online offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals in the fields of social sciences, science, technology, medicine, and humanities published by the Cambridge University Press and partner publishers.

Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.

----------

Cambridge Journals Online, Cambridge Üniversitesi ve partner yayınevleri tarafından sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beşeri bilimler konularında yayınlanan 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin erişim sağlar.

“Oku ve Yayımla” Anlaşması detayları için lütfen tıklayınız. 

Enables searching across “think-tanks” and research centers for information on international affairs. Includes access to the full text of working papers, conference proceedings, policy briefs, and books from 115 contributing institutions.

----------

Uluslararası ilişkiler konusunda bilgi arayanlar için, araştırma merkezlerinde bulunan uzman grupların çalışmalarını tarama imkanı sağlar. Katkıda bulunan 115 enstitüden, kitaplar, politika özetleri, konferans bildirileri ve çalışma raporlarının tam metinlerine erişim sağlar.

The COnnecting REpositories (CORE) aggregates all open access research outputs from repositories and journals worldwide and makes them available to the public.


----------

CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arşivlerden ve dergilerden tüm açık erişimli araştırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.

De Gruyter e-Journal Collection provides access to over 500 peer-reviewed journals across social sciences, humanities, science, technology and engineering.

----------

De Gruyter e-Journal Collection, sosyal ve beşeri bilimler, teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarında 500’den fazla hakemli dergiye erişim sağlamaktadır.

 

DigiZeitschriften database provides access to the journals in German language in different fields such as English studies, archaeology, educational sciences, history, German studies, art, mathematics, law etc.

----------

DigiZeitschriften veritabanı arkeoloji, eğitim bilimleri, İngilizce çalışmaları, tarih, Almanca çalışmaları, sanat, matematik, hukuk gibi birçok farklı alandaki Almanca dergilere erişim sağlamaktadır.

The Directory of Open Access Journals (DOAJ) is a pan-disciplinary resource that allows users to identify and search free, full text, quality controlled open-access scientific and scholarly journals.

----------

Açık Erişim Dergileri Dizini (Directory of Open Access Journals-DOAJ), kullanıcıların ücretsiz, tam metin, kalite kontrolü gerçekleşmiş açık erişimli bilimsel ve ilmi dergileri belirlemesini ve aramasını sağlayan pan-disiplinli bir kaynaktır.

Produced by the American Economic Association, EconLit provides citations and some abstracts to the international literature on economics since 1969. “EconLit covers a broad range of document types published world-wide, including journal articles, books, and dissertations, as well as articles in collective works, such as conference proceedings and collected essay volumes. The database also includes Abstracts of Working Papers in Economics from the Cambridge University Press database, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes and the full text of the Journal of Economic Literature book reviews. EconLit topics include economic development, forecasting, and history; fiscal theory; monetary theory and financial institutions; business finance; public finance; and international, labour, health care, managerial, demographic, regional, agricultural, and urban economics; country studies, and government regulations.” (from the ECONLit website)

----------

American Economic Association tarafından geliştirilen EconLit, 1969 yılından günümüze kadar dünyada ekonomi ve ekonominin tarihi, mali teori, para teorisi ve finansal müesseseler, ekonomik gelişme, işletme, kamu maliyesi, işçi, sağlık bakımı, şehir ekonomileri, ülke çalışmaları ve resmi yönetmelikleri, bölgeler ve tarım ile ilgili makale, tez, kitap, konferans bildirileri, denemelere ait bibliyografik künye ve özetlerini verir. Ayrıca, bu veritabanı Cambridge University Press’in, Abstracts of Working Papers in Economics, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes ve Journal of Economic Literature’ın kitap kritiklerinin tam metinlerini içerir.

The Economist Historical Archive provides full-text access to a complete searchable copy of every issue of The Economist from 1843 to 2015.

----------

The Economist Historical Archive veritabanı, The Economist dergisinin 1843-2015 yılları arasındaki sayılarına tam metin erişim sağlamaktadır.

Education Source is a database that has a collection includes indexing and abstracts for more than 2,850 academic periodicals and includes full text for more than 1,800 journals, 550 books and monographs, education-related conference papers, citations for over 4 million articles including book reviews and over 100,000 controlled and cross-referenced names of educational tests. Coverage in Education Source spans all levels of education from early childhood to higher education and also includes educational specialties such as multilingual education, health education and testing.

----------

Education Source veritabanı 2,850’den fazla akademik dergi indeksi ve özeti ile 1,800’den fazla dergi, 550’den fazla kitap ve monografın tam metin halini yanı sıra; eğitim ile iligili konferans bildirileri, alıntılar, makaleler ve kitap özetlerine erişim sağlayan bir koleksiyona sahiptir.

 

Emerald publishes the world’s widest range of management and library & information services journals, as well as a strong specialist range of engineering, applied science and technology journals.

----------

Emerald veritabanı; mühendislik, uygulamalı bilimler ve teknoloji alanlarında spesifik konuları içeren dergilerin yanı sıra kütüphane, bilgi hizmetleri, işletme ve yönetim alanlarında da önemli dergileri içerir.

Through a combination of support by subscribing libraries and participating publishers, over 70% of the journal articles hosted on Project Euclid are openly available.As of 2018, Project Euclid hosts 1.8 million pages of open-access content.
----------

Euclid Prime Journals destekçi kütüphaneler ve katılımcı yayıncıların birleşmesi ile matematik ve istatistik alanında Project Euclid içerisinde yer alan dergi makalelerinin %70’ine ve yaklaşık olarak 1.8 milyon sayfa içeriğe açık erişim olarak ulaşma imkanı sağlayan bir platformdur.

HeinOnline a major legal full-text database from U.S. It also includes some journals from Canadian, UK, Australia and New Zealand. It provides access to back issues of journals HeinOnline has four major collections: the Law Journal Library, the Federal Register Library, the Treaties and Agreements Library, and the U.S. Supreme Court Library.

----------

HeinOnline veritabanı, genellikle Amerikan hukuk sistemine ilişkin dergilerde yer alan makalelere tam metin erişim sağlar. Ayrıca, Amerika dışında Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’da basılan dergiler de yer alır. İçerdiği tüm dergilere 1. sayıdan itibaren erişim sağlanır. Bu veritabanında yer alan temel koleksiyonlar: Hukuk Dergileri Koleksiyonu, Federal Mahkeme Kayıtları, Uluslararası Anlaşmalar ve Sözleşmeler, Yüksek Mahkeme Kararları.

History Reference Center provides access to historical reference books, history journals, primary source documents, and biographies.

----------

History Reference Center, tarih konusundaki referans kitaplarına, tarih dergilerine, birincil kaynak belgelere ve biyografilere erişim sağlar.

​
Hot English is a monthly magazine for teachers and learners of English. The magazine focuses on modern, spoken English in a fun and easy-to-learn format.

----------

Hot English, İngilizce öğretmenleri ve öğrenenler için aylık bir dergidir. Dergi, eğlenceli ve öğrenmesi kolay bir formatta modern, konuşulan İngilizceye odaklanmaktadır.

Humanities Source Ultimate is a database of humanities disciplines that provide access to thousands of full-text journals, full-text books, indexes, interviews, book reviews, and more.

----------

Humanities Source Ultimate, binlerce tam metin dergiye, tam metin kitaba, indekslere, röportajlara, kitap incelemelerine ve daha birçok farklı formattaki kaynağa erişim sağlayan, beşeri bilimler için hazırlanmış bir veritabanıdır.
 

IEEE Xplore provides full-text access to IEEE transactions, journals, magazines and conference proceedings published since 1988 plus select content back to 1950, and all current IEEE Standards.

----------

IEEE Xplore veritabani; IEEE’nin kurum içi raporlarına, bilimsel dergilere, magazinlere, konferans tutanaklarına (1988 yılından itibaren tüm arşivine, 1950’ye kadar geriye dönük seçilmiş içeriklerine) ve bütün güncel IEEE standartlarına tam metin erişim sağlar.

The International Studies Encyclopedia Online, published by the International Studies Association (ISA), provides full-text access to over 400 peer-reviewed essays in international relations and related subjects.

----------

International Studies Association (ISA) tarafından yayınlanan International Studies Encyclopedia Online, uluslararası ilişkiler ve ilgili alanlarda hazırlanmış 400’ün üzerinde hakemli makaleye tam metin erişim sağlamaktadır.
 

IOP (Institute of Physics) Electronic Journals, provides access to more than 90 journals and full-text articles in fields of astronomy and astrophysics, biology, chemistry, computing, education, engineering, measurement, materials, mathematics, medicine, nanotechnology, physics, etc. 

Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with IOP. For the detailed information, please click here.

----------

Astronomi ve astrofizik, biyoloji, kimya, bilgisayar, eğitim, mühendislik,ölçüm, materyaller, matematik, tıp, nanoteknoloji,fizik vb. alanlarda 90’dan fazla dergiye ve tam metin makaleye erişim imkanı sunar.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin IOP ile "oku ve yayımla" anlaşması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 
 

JSTOR provides access to back issues of journals in the following topics: African American Studies, Anthropology, Asian Studies, Ecology, Economics, Education, Finance, General Science, History, Literature, Mathematics, Philosophy, Political Science, Population Studies, Sociology, and Statistics. JSTOR does not include current issues or volumes, but includes complete runs of all journals up to two to five years prior to the current date.

----------

Aşağıdaki konuları içeren dergilerin eski sayılarına erişim sağlar: Antropoloji, Amerika ve Asya Etüdleri, Ekoloji, Ekonomi, Eğitim, Maliye, Fen, Tarih, Edebiyat, Matematik, Felsefe, Siyasal Bilimler, Nüfus Etüdleri, Sosyoloji ve İstatistik. JSTOR, dergilerin güncel sayılarını içermez fakat günümüzden 2-5 yıl öncesine kadarki dergilerin bütün sayılarını kapsar.
 

Karger Journals provides full-text access to scholarly journals in medicine and related subjects.

Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Karger Publisher. For the detailed information please click here.

----------

Karger Journals, tıp ve ilgili alanlarda yayınlanan bilimsel dergilere tam metin erişim sağlamaktadır.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Karger Yayınevi ile "oku ve yayımla" anlaşması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 
 

Lexis+ is a legal research platform which includes United Kingdom’s cases and laws, law journals and e-books. Also, database contains more than 700.000 precedents, and special sources such as Halsbury’s Laws of England, ICLR Law Reports, Encyclopaedia of Forms and Precedents, All England Law Reports, Atkin’s Court Forms.

Note: The database has been moved to its new platform. To use it, an account with Bilkent e-mail address must be created by using the 'Create Account' address below.​

'Create Account'

----------

Lexis+ Birleşik Krallık dava ve yasalarının tam metnini, hukuk dergi ve kitaplarını içeren bir hukuk veritabanıdır. Halsbury’s Laws of England, ICLR Law Reports, Encyclopaedia of Forms and Precedents, All England Law Reports, Atkin’s Court Forms gibi özel kaynakların yanı sıra 700.000’in üzerinde hukuki içtihat ile Lexis Library Birleşik Krallık’ın kapsamlı hukuk veritabanıdır.

Not: Veritabanı yeni platformuna taşınmıştır. Kullanmak için Bilkent e-posta adresi ile aşağıdaki 'Hesap Oluştur' adresini kullanarak hesap oluşturulması gerekmektedir.

Hesap Oluştur

 

Lextenso legal database provides access to the following 21 French journals and their archives.

• Bulletin Joly Bourse
• Bulletin Joly Entreprises en Difficulté
• Bulletin Joly Sociétés
• Cahiers Sociaux
• Defrénois
• Flash Defrénois
• Gazette du Palais
• L’Essentiel Droit de la famille
• L’Essentiel Droit bancaire
• L’Essentiel Droit des Assurances
• L’Essentiel Droit des contrats
• L’Essentiel Entreprises en Difficulté
• L’Essentiel Immobilier et Urbanisme
• L’Essentiel Propriété Intellectuelle
• Les Cahiers de l’Arbitrage
• Nouveaux Cahiers du Conseil Constitution
• Petites Affiches
• Revue des Contrats
• Revue du Droit Public
• Revue Française de Finances Publiques
• Revue Générale du droit des Assurances

----------

Lextenso hukuk veritabanı aşağıdaki 21 Fransızca dergi ve bu dergilerin arşivlerine erişim sağlamaktadır.

• Bulletin Joly Bourse
• Bulletin Joly Entreprises en Difficulté
• Bulletin Joly Sociétés
• Cahiers Sociaux
• Defrénois
• Flash Defrénois
• Gazette du Palais
• L’Essentiel Droit de la famille
• L’Essentiel Droit bancaire
• L’Essentiel Droit des Assurances
• L’Essentiel Droit des contrats
• L’Essentiel Entreprises en Difficulté
• L’Essentiel Immobilier et Urbanisme
• L’Essentiel Propriété Intellectuelle
• Les Cahiers de l’Arbitrage
• Nouveaux Cahiers du Conseil Constitution
• Petites Affiches
• Revue des Contrats
• Revue du Droit Public
• Revue Française de Finances Publiques
• Revue Générale du droit des Assurances

LGBT Thought and Culture is an online resource hosting the key works and archival documentation of LGBT political and social movements throughout the 20th century and into the present day. The collection contains 150,000 pages of rare archival content, including seminal texts, letters, periodicals, speeches, interviews, and ephemera.

----------

LGBT Thought and Culture 20. yüzyıldan günümüze kadar LGBT konusunda politik ve sosyal hareketler ile ilgili ana çalışmalar ve arşivsel belgelere erişim sağlayan çevrim içi bir kaynaktır. Koleksiyon 150,000 sayfalık özgün metinler, mektuplar, süreli yayınlar, konuşmalar ve röportajları içermektedir.

Literary Reference Center Plus provides relevant information on thousands of authors and their works. In addition to contemporary and classic full-text poems, short stories, novels, and critical essays, the database includes plot summaries, synopses and work overviews, biographies, interviews, literary journals, and e-books.
 
----------

Literary Reference Center Plus, birçok yazar ve eserleri hakkında ilgili bilgiler sağlar. Veritabanında çağdaş ve klasik tam metin şiirler, kısa öyküler, romanlar ve eleştirel denemelerin yanı sıra; özetler, olay örgüsü özetleri, biyografiler, röportajlar, edebiyat dergileri ve e-kitaplar yer almaktadır.

The Mary Ann Liebert database provides full-text access to peer-reviewed journals in biomedical research, life sciences, biotechnology, clinical medicine, environmental science, engineering, psychology, law, education and related subjects.

----------

Mary Ann Liebert veritabanı, biyomedikal araştırmalar, yaşam bilimleri, biyoteknoloji, klinik tıp, çevre bilimleri, mühendislik, psikoloji, hukuk, eğitim ve ilgili alanlarda yayınlanmış hakemli dergilere tam metin erişim sağlamaktadır.

Max Planck Encyclopedia of Comparative Constitutional Law provides access to articles in constitutional law and related subjects.

----------

Max Planck Encyclopedia of Comparative Constitutional Law, anayasa hukuku ve ilgili alanlarda yayınlanmış makalelere erişim sağlamaktadır.

MEDLINE provides authoritative medical information on medicine, nursing, dentistry, veterinary medicine, the health care system, pre-clinical sciences, and much more. Created by the National Library of Medicine, MEDLINE uses MeSH (Medical Subject Headings) and search citations from over
4,800 current biomedical journals.

----------

Tıp, hemşirelik, diş hekimliği ve veterinerlik alanında güvenilir tibbi bilgilere erişim sağlar. National Library of Medicine tarafindan oluşturulan MEDLINE’nda, 4800’in üzerinde güncel biyotip dergisi MeSH (Medical Subject Heading)konu baslıklarına göre indekslenmiştir.

This database provides full-text access to scientific journals in chemistry, physics, molecular biology, genetics, and medicine.

----------

Nature Publishing Group; kimya, fizik, moleküler biyoloji, genetik ve tıp alanında yayınlanmış bilimsel dergilere tam metin erişim sağlayan bir veritabanıdır.

OpenAIRE is a European open science infrastructure providing a network of open access repositories, archives, and journals that support OA policies.

----------

OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık Erişim bilgi havuzları, arşivler ve dergiler ağı sağlayan bir Avrupa açık bilim oluşumudur / altyapısıdır.

 

OverDrive is a digital platform that provides access to various electronic books/journals and audiobooks.

NOTE: To use the database, you need to log in with your library account information. Please click here for "my account."

To use OverDrive via the mobile app, please visit here.

----------

OverDrive çeşitli elektronik kitap, dergi, sesli kitap, müzik ve videolara erişim sağlayan dijital bir platformdur.

NOT: Veritabanını kullanmak için kütüphane hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Kütüphane hesabına giriş yapmak için lütfen tıklayınız.

OverDrive'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen tıklayınız.
 

The Palgrave Macmillan Journals database provides access to journals in humanities, social sciences, business, and related subjects.

----------

Palgrave Macmillan Journals, sosyal bilimler, beşeri bilimler, işletme ve ilgili konularda yayınlanmış dergilere erişim sağlamaktadır.

This database contains The Philosopher Index which is published by Philosopher’s International Center and over 200 journals about philosophy that date back to 1904.

---------

Küresel bir kapsama sahip olan The Philosopher’s Index with Full Text, 139 farklı ülkeden içerikler sunar. ABD ve Birleşik Krallık kaynaklı dergilerin yanı sıra Avusturya, Çin, Hırvatistan, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Tunus ve Uruguay gibi 27 farklı ülkeden tam metin dergiyi kapsar. Alanında otorite bir kaynak olan The Philosopher’s Index with Full Text, bu disiplindeki birincil danışma kaynağıdır.

PhilPapers provides access to scholarly resources in philosophy and related subjects, including books, articles, open access archives, and personal pages.

----------

PhilPapers veritabanı felsefe ve ilgili alanlarda yayınlanmış bilimsel kitaplara, makalelere, açık erişimli arşivlere ve kişisel web sayfalarına erişim sağlamaktadır.

Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

----------

Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.

Covering many aspects of American history, the ProQuest Civil War Era database provides access to primary sources including economic and other forces that led to the abolitionist movement, 600,000 war casualties, and the emancipation of approximately 4 million slaves.

----------

Amerikan tarihini birçok yönden ele alan ProQuest Civil War Era veritabanı, kölelik karşıtı hareketlere, 600,000 savaş kaybına sebep olan ve yaklaşık olarak 4 milyon kölenin özgürleşmesini sağlayan ekonomik faktörleri ve diğer etkenleri içeren birincil kaynaklara erişim sağlamaktadır.   

Produced by the American Psychological Association (APA), provides full-text access from 1894 to the present for 60 psychology journals, 49 published by the APA itself and 11 by allied organizations. Areas covered include general psychology, as well as applied, clinical and theoretical psychology. PsycARTICLES is available through EBSCOhost.

----------

American Psychological Association (APA) tarafından hazırlanan, genel, uygulamalı, klinik ve teorik psikoloji alanlarını kapsayan PsycArticle veritabanı, 1894 yılından günümüze tam metin erişim sağlar. Bu veritabanı, 49’u American Psychological Association (APA) ve 11’i bagli kurumlar tarafından yayınlanan 60 dergi içermektedir. Veritabanına EBSCOhost aracılığı ile erişilebilmektedir.

This database provides comprehensive full-text coverage for regional business publications. Regional Business News incorporates coverage of more than 80 regional business publications covering all metropolitan and rural areas within the United States.

----------

Dünyadaki haber ajanslarının bilgilerini içeren tam metin koleksiyonudur. Bu veritabanı işletme, politika, ekonomi ve diğer uluslararası haber olaylarını içeren A&G Information, Africa News Service, Inter Press Service, Resource News International, South American Business, M2 Communications, PR Newswire, Business Newswire, Canadian Corporate News, News Bytes News Network ve Phillips Business Information Highlights adlı kaynakları taramaktadır. En güncel haber koleksiyonunu korumak için adı geçen kaynakların her birinden son 30 günlük bilgi içerir. Bu veritabanına her geçen gün yüzlerce makale eklenmektedir.

The Royal Society of Chemistry Publishing provides full-text access to journals and journal archives in chemistry and related disciplines.

----------

The Royal Society of Chemistry Journals, kimya ve ilgili alanlarda yayınlanmış dergilere ve dergi arşivine tam metin erişim sağlar.

SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

----------

SAGE Research Methods veritabanı, araştırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eğitim videolarına erişim sağlamaktadır.

Science Direct provides searches across, and access to, full text journals in the sciences. Currently Bilkent has access to over 1800 of these journals. Included in Science Direct are the titles formerly published by Academic Press/Ideal. In addition, Science Direct is providing a new web search service called Scirus, which searches for valid scientific sites on the web.

----------

Science Direct veritabanı fen bilimleri alanındaki dergilerin tam metinlerine erişim sağlar ve 1800’den fazla dergiyi kapsar. Ayrıca bu veritabanı, web üzerinde güvenilir bilimsel siteleri tarayan Scirus isimli yeni bir web tarama hizmetini de kullanıcılarına sunar. Daha önce Academic Press/Ideal tarafından yayınlanan dergilere Science Direct veritabanı altından erişilir.

SPIE Digital Library provides full-text access to articles, conference proceedings and technical papers in optics, biomedical optics, electronic optics, nanotechnology, astronomy and related disciplines from 1990 to the present.

----------

SPIE Digital Library, optik, biyomedikal optik, elektronik optik, nanoteknoloji, astronomi ve ilgili alanlarda hazırlanmış makalelere, konferans bildirilerine ve teknik yayınlara, 1990 yılından günümüze, tam metin olarak erişim sağlamaktadır.

Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.

----------

Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına erişim sağlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.

ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

----------

TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBİM (ULUSAL Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) tarafından sağlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, sağlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeşitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına erişim sağlanmaktadır.

The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

----------

The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eğitim, beşeri bilimler, hukuk ve politika, orta çağ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye erişim sağlamaktadır.

Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine erişim sağlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.

World Scientific Journals database includes 86 academic e-journals in subject areas such as nanotechnology, biomedical science, and computational science. All current issues and backfile issues are available (2001-2019) on the platform.

----------

World Scientific Journals veritabanı nanoteknoloji, biyomedikal ve hesaplamalı bilimler  gibi konularda 86 akademik e-dergi içerir. Platform üzerinden abone olunan dergilerin 2001 yılından itibaren tüm güncel sayılarına erişim olanağı vardır.