Database List: W

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Num All Free
Web News

EBSCO’s Web News provides near real-time access to thousands of top news feeds from around the globe. This collection includes over 14,000 feeds covering a range of business and general news topics.

----------

Web News veritabanı, dünya çapında birçok konudaki habere eş zamanlı olarak erişim sağlamaktadır.
Web of Science

This multidisciplinary citation database contains over 21,200 peer-reviewed, high-quality scholarly journals published worldwide (Including open access journals) in the sciences, social sciences, and arts and humanities. Conference proceedings and book data are also available. Including Web of Science: Science Citation Index, Social Science Citation Index, Art & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index, Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index.

For detailed information about the database content please click

----------

Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Web of Science fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerini konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.

Veritabanı içeriği hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
 
Wikilala

Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.

NOTE: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video

Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.


----------

Osmanlı Türkçesi basılı belge, gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlayan bir veritabanı olan Wikilala, veritabanı içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak sağlamaktadır.

NOT: Daha önce bir hesap oluşturduysanız ve şifrenizi hatırlamıyorsanız, ‘’şifremi unuttum’’ seçeneğini kullanarak yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Tanıtım Videosu

Kayıt yapmak ve şifre oluşturmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.

 
Wiley Current Protocols

Wiley Current Protocols provides access to resources in different fields such as molecular biology, microbiology, cell biology, human genetics, bioinformatics, and immunology.

----------

Wiley Current Protocols, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, hücre biyolojisi, insan genetiği, biyoinformatik ile immünoloji gibi çeşitli alanlarda kaynaklara erişim sağlar.
Wiley Digital Archives

Wiley Digital Archives database provides access to the primary archive sources such as manuscripts, photographs, monographs and maps from the collections of New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG), and British Association for the Advancement of Science.

New York Academy of Sciences
The collection focuses on environmental history, pollution, human rights, public health and ethics, and the history of science, medicine in North America from 1803 to 2013. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, data and ephemera.

Royal Anthropological Institute
The collection covers the history of cultural, biological, medical and visual anthropology, colonialism, social sciences, and humanities across the globe from 1763 to 2016. It contains over 150,000 maps and charts, ethnographic photographs, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, fieldnotes, drawings, data and ephemera.

The Royal College of Physicians
The collection covers the history of medicine, medical humanities, medicine and culture, religion, and government, the establishment of public health systems, and the policies governing medical education and practice from 1205 to 1980. It contains monographs, rare books, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, medical reports, medical education textbooks, proceedings, anatomical drawings, public health surveys, drawings.

Royal Geographical Society
The collection covers the history of geography exploration, colonization and de-colonization, anthropology, law, climate science, gender studies, cartography, and environmental history throughout the British Empire from 1478 to 1953. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, charts, atlases, photographs, surveys.

British Association for the Advancement of Science
The collection covers the subjects of astronomy, biology, technology, industrial design, chemistry, engineering, mathematics, agriculture, meteorology, physics, and history of science. It contains administrative records, correspondence, illustrations, manuscripts, photographs, prototypes, clippings, personal papers.

----------
 
Wiley Digital Archives veritabanı, New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG) ve British Association for the Advancement of Science koleksiyonlarını kapsayacak şekilde el yazmaları, fotoğraflar, monograflar ve haritalar gibi birincil el arşiv kaynaklarına erişim sağlamaktadır.


New York Academy of Sciences
Koleksiyon, 1803'ten 2013'e kadar Kuzey Amerika'da çevre tarihi, kirlilik, insan hakları, halk sağlığı ve etiği, bilim tarihi ve tıp konularına odaklanana el yazmaları, yazışmalar, raporlar, konferans bildirileri, haritalar, anketler, veriler ve efemeralar içerir.

Royal Anthropological Institute
Koleksiyon, 1763'ten 2016'ya kadar dünya genelinde kültürel, biyolojik, tıbbi ve görsel antropoloji, sömürgecilik, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerin tarihini kapsayan 150.000'den fazla harita ve çizelge, etnografik fotoğraf, el yazması, yazışma, rapor, konferans bildirisi, tutanaklar, haritalar, anketler, alan notları, çizimler, veriler ve efemeralara erişim sağlamaktadır.


The Royal College of Physicians
Koleksiyon, tıp tarihi, tıbbi beşeri bilimler, tıp ve kültür, din ve hükümet, halk sağlığı sistemlerinin kurulması ve 1205'ten 1980'e kadar tıp eğitimi ve uygulamasını yöneten politikaları kapsayan raporlar, konferans bildirileri, tıbbi raporlar, tıp eğitimi ders kitapları, tutanaklar, anatomik çizimler, halk sağlığı araştırmaları ve çizimlere erişim sağlar.

Royal Geographical Society
Koleksiyon, 1478'den 1953'e kadar Britanya İmparatorluğu genelinde coğrafya araştırması, kolonizasyon ve dekolonizasyon, antropoloji, hukuk, iklim bilimi, toplumsal cinsiyet çalışmaları, haritacılık ve çevre tarihinin tarihini kapsayan el yazmaları, yazışmalar, raporlar, bildiriler, haritalar, çizelgeler, atlaslar ve fotoğraflara erişim sağlar.


British Association for the Advancement of Science
Koleksiyon astronomi, biyoloji, teknoloji, endüstriyel tasarım, kimya, mühendislik, matematik, tarım, meteoroloji, fizik ve bilim tarihi konularını kapsayan idari kayıtları, yazışmaları, illüstrasyonları, el yazmalarını, fotoğrafları, prototipleri, kupürleri, kişisel belgeleri içerir.
Wiley Online Books Help Guide

Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız erişim imkanı sağlar. Wiley Online Library e-kitap konuları işletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.
Wiley Online Library

Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine erişim sağlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.
World Bank E-Library

The World Bank e-Library is an electronic portal to the World Bank’s full-text collection of books, reports, and other documents. It brings together in a fully indexed and cross-searchable database, over 1,000 titles published by the World Bank during the past several years, plus every new title as it is published.

----------

World Bank’ın yayınlarından tam metin, rapor, kitap ve diğer dokümanları içeren bir elektronik portaldır. World Bank tarafından geçmişten günümüze kadar yayınlanmış olan 1000’den fazla kaynağın indekslendiği bir veritabanıdır.
World Development Indicators Online (World Bank)

WDI Online is a data source on the global economy. It contains statistical data for over 550 development indicators and time series data from 1960-2000 for over 200 countries and 18 country groups. Data includes social, economic, financial, natural resources, and environmental indicators. Data selection screens are intuitive and easy to use. Results can be scaled, indexed against a particular year, viewed by percentage change, and charted. There are also data export options in standard formats like excel.

----------

WDI Online tüm dünya ekonomisini kapsayan bir veritabanıdır. Bu veritabanı, 18 ülke grubu ve 200’den fazla ülke için 1960 – 2000 yıllarını kapsayan 550’den fazla kalkınma göstergelerini ve zaman dizisi verilerini içerir. Bu veriler sosyal, ekonomik, mali, doğal kaynaklar ve çevresel göstergeleri içermektedir. Veri seçim ekranlarının kullanımı kolaydır. Veri sonuçları belirli yıllara göre endekslenebilir veya ölçeklenebilir, yüzdelik değişimlerine göre görüntülenebilir ve şemalandırılabilir. Ayrıca bu veritabanı, excel standart formatlarında ihracat veri opsiyonlarını da verir.
World Digital Library

The World Digital Library, created and curated with the support of the Library of Congress and UNESCO, provides free access to 19.147 items -manuscripts, rare books, maps, photographs, and other relevant cultural documents- from 193 countries and cultures between 8000 BCE and 2000.

----------

Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi ve UNESCO’nun desteği ile yürütülen Dünya Dijital Kütüphanesi,  M.Ö. 8000 ve 2000 yılları arasında 193 ülke ve kültürden 19.147 kaynağa – el yazmaları, nadir kitaplar, haritalar, fotoğraflar ve diğer önemli kültürel belgelere – ücretsiz erişim sağlar.
World Scientific Journals

World Scientific Journals database includes 86 academic e-journals in subject areas such as nanotechnology, biomedical science, and computational science. All current issues and backfile issues are available (2001-2019) on the platform.

----------

World Scientific Journals veritabanı nanoteknoloji, biyomedikal ve hesaplamalı bilimler  gibi konularda 86 akademik e-dergi içerir. Platform üzerinden abone olunan dergilerin 2001 yılından itibaren tüm güncel sayılarına erişim olanağı vardır.
World Scientific Textbooks

World Scientific Textbooks Collection; includes more than 1.600 textbooks in the fields of business and economics, chemistry, materials science, nanotechnology, computer science, engineering, environmental science, general and popular science, life sciences, mathematics, medicine and healthcare, physics, nonlinear science, social sciences, and Asian studies.

NOTE: Textbooks only have the view option; download options are not available.  

----------

World Scientific Ders Kitapları Koleksiyonu; bilgisayar bilimi, fizik, doğrusal olmayan bilim, genel ve popular bilimler, matematik, işletme ve ekonomi, kimya, materyal bilimi, nanoteknoloji, mühendislik, sosyal bilimer ve Asya çalışmaları, tıp ve sağlık, yaşam bilimleri alanlarında 1.600’den fazla ders kitabını içermektedir.

NOT: Ders kitapları sadece görüntüleme seçeneğine sahiptir; indirme seçenekleri mevcut değildir.

 
WRDS (Wharton Research Data Services)

WRDS is a comprehensive Internet-based data management system that allows researchers to easily retrieve information from a wide variety of financial, economic, and marketing data sources.

You can access to the Compustat, CRSP and CUSIP databases via WRDS.

NOTE: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.

The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
  • Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
  • Step 2:  Select the Register tab
  • Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
  • Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
  • Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
  • Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.
For further information please go to the link.

----------

WRDS, araştırmacıların çeşitli finansal, ekonomik ve pazarlama veri kaynaklarından kolayca bilgi almalarını sağlayan kapsamlı bir web tabanlı veri yönetim sistemidir.

WRDS ara yüzünden abone olduğumuz Compustat, CRSP ve CUSIP veritabanlarına erişim sağlamaktayız.

NOT: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesabına kaydolun.

Aşağıdaki adımlar WRDS hesabı oluşturmanızda size yol gösterecektir.
  • 1. Adım: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
  • 2. Adım: “Register” butonuna tıklayınız.
  • 3. Adım: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu doldurunuz.
  • 4. Adım: Hesap isteği gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
  • 5. Adım: Temsilcilere gelen hesap talebi onaylandıktan sonra, hesap talebinde bulunan kullanıcı için bir hesap oluşturulur ve kullanıcıya, hesap giriş şifrelerini oluşturması için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesajı iletilir.
  • 6. Adım: Kullanıcı oluşturduğu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giriş yapar ve kullanım koşullarını inceleyip onayladıktan sonra platformu kullanmaya başlayabilir.
Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.