Database List By Format: Dissertations
Displaying databases filtered by Dissertations. View all types.
| ABI/INFORM Global
ABI/INFORM Global database provides access to articles, theses, industry-focused reports, and journals such as The Economist in the fields of finance, business, economic conditions, strategic management, business trends, accounting, etc. ---------- ABI/INFORM Global veritabanı, finans, iş, ekonomik koşullar, stratejik yönetim, iş trendleri, muhasebe ve daha birçok konuda makale, tez, endüstri odaklı raporlar içermektedir. Bunun yanı sıra The Economist, Wall Street Journal gibi dergilere erişim sağlamaktadır. |
|
| COAR-Confederation of Open Access Repositories
COAR is a global repository of open access repositories of more than 150 member and partner libraries, universities, research institutions, government funders, and others. ---------- Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve işbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araştırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık erişim arşivlerinin küresel arşividir. |
|
| DART-Europe
DART-Europe, a partnership of European research libraries and library consortia, provides global access to 1,131,631 open access research theses from 571 universities in 29 European countries. ---------- Avrupa araştırma kütüphaneleri ve kütüphane konsorsiyumlarının ortak bir girişim olan Dart-Europe, 29 Avrupa ülkesindeki 571 üniversiteden 1,131,631 açık erişim araştırma tezine küresel erişim sağlar.
|
|
| EThOS
EThOS is the UK’s national thesis service holding 500,000 doctoral theses from over 120 institutions. Around 260,000 of these theses are full-text and can be downloaded from the EThOS database or the related institution’s repository. ---------- EThOS, 120’den fazla kurumun 500.000 doktora tezini bünyesinde barındıran Birleşik Krallık’ın ulusal tez hizmetidir. Bu tezlerin yaklaşık 260.000’i tam metin olup, EThOS veritabanından ya da ilgili kurumun kurumsal arşivinden indirilebilir
|
|
| NDLTD-Networked Digital Library of Theses and Dissertations
The Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD) is a collaborative effort of universities around the world to promote creation, access to, and preservation of electronic theses and dissertations (ETDs) from academic institutions around the world. The NDLTD catalog “Global EDT Search” provides access to over a million ETDs. ---------- Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin Ağ Tabanlı Dijital Kütüphanesi (Networked Digital Library of Theses and Dissertations-NDLTD), dünyadaki akademik kurumların elektronik yüksek lisans ve doktora tezlerinin (ETD) oluşturulmasını, bunlara erişilmesini ve korunmasını teşvik etmek için dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerin ortak bir çabasıdır. NDLTD kataloğu bir milyondan fazla elektronik tez ve doktora tezine (ETD) erişim sağlar.
|
|
| OAIster
OAISter is a freely accessible repository containing over 25 million records from all disciplines and subjects contributed by over 1,000 libraries, archives, and repositories. ---------- OAISter, 1000’den fazla kütüphane, arşiv ve kurumsal arşivin katkıda bulunduğu, tüm disiplinlerden ve konulardan 25 milyondan fazla kayıt içeren, ücretsiz erişilebilen bir arşivdir. |
|
| OATD.org
The Open Access Theses and Dissertations (OATD) is a platform for open access graduate theses and dissertations published around the world. ---------- Açık Erişim Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri (OATD) dünya genelinde yayınlanan açık erişimli yüksek lisans ve doktora tezleri platformudur.
|
|
| OpenDissertations
EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world. ---------- Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara hem geçmiş hem de günümüz tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır. |
|
| Proquest Dissertations and Theses
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts. ---------- Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir. |
|
| Proquest One Literature
Proquest One Literature provides access to full-text journals, historical criticism, dissertations, ebooks, primary works (poetry, drama and prose), video and audio, and reference works. ---------- Proquest One Literature tam metin dergilere, tarihsel eleştirilere, tezlere, e-kitaplara, birincil eserlere (şiir, drama ve düzyazı), video ve ses ve referans eserlerine erişim sağlamaktadır. |
|
| PsycINFO
PsycINFO is a bibliographical database produced by the American Psychological Association (APA), containing over 2 million references and abstracts of articles, books, book chapters, dissertations and reports in psychology and related disciplines from 1887 to the present. PsycINFO is available through EBSCOhost. ---------- American Psychological Association (APA) tarafından hazırlanan PsycINFO, psikoloji ve ilgili konularda hazırlanmış 2 milyondan fazla makale, kitap, tez ve rapor özetlerine 1887 yılından günümüze erişim sağlayan bibliyografik bir veritabanıdır. PsycINFO veritabanına, EBSCOhost aracılığıyla erişilebilmektedir. |
|
| YÖK Tez Merkezi (CoHE Thesis Center)
The Turkish Council of Higher Education gathers and enables free access to all the theses and dissertations written in academic institutes in Turkey. CoHE Thesis Center is the national thesis center of Turkey. ---------- T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Türkiye’deki akademik kurumlarda yazılan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini toplamakta ve ücretsiz erişim sağlamaktadır. YÖK Tez Merkezi, Türkiye’nin ulusal tez merkezidir. |