Database List By Format: Data Resources

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Num All Free
Displaying databases filtered by Data Resources. View all types.
Access Science

Database will be on trial access until 29 June 2024.

Access Science database provides access to articles, abstracts, biographies, and visual contents from the fields of agriculture, forestry, anthropology, archaeology, astronomy and space science, computer science, health science etc.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”


----------

Veritabanı  29 Haziran 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
Access Science veritabanı tarım, ormancılık, antropoloji, arkeoloji, astronomi ve uzay bilimleri, bilgisayar bilimleri, sağlık bilimleri vb. alanlardaki makalelere, özetlere, biyografilere ve görsel içeriklere erişim sağlar.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 
ASM Handbooks Online

ASM Handbooks Online database provides access to the information of structure, properties, processing, performance, and evaluation of metals and nonmetallic engineering materials.

----------

ASM Handbooks Online veritabanı, metal ve metal olmayan mühendislik malzemlerinin yapısı, özellikleri, işlenmesi, performansı ve değerlendirilmesine dair bilgilere erişim sağlamaktadır.
BBC Landmark Video Collection

The database includes videos from the depths of the oceans to the Antarctic ice cap, from a firsthand view of evolution in animals and plants to Cretaceous Alaska and far-flung corners of the globe.

----------

Veritabanı, okyanusların derinliklerinden Antarktika buzullarına, hayvanlar ve bitkilerdeki evrimin en yakın ve çarpıcı görüntülerini Kretase Dönem Alaskası’ndan dünyanın en uzak köşelerine kadar gösteren videolar içermektedir.
Bloomberg (Only Available in A. Block 1st Floor Reading Room)

Bloomberg provides access to current and historical financial data, economic indicators, company profiles, industry and market news. You can only access the Bloomberg database at dedicated terminals in the A. Block 1st Floor Reading Room (PN Books/Current Periodical Room) of Main Campus Library during opening hours.

For detailed information and appointment, you can contact +90 312 290 12 98  or reference@bilkent.edu.tr.

Getting Started: To use the database for the first time, create a Bloomberg account with your institutional e-mail address. Bloomberg will send you a confirmation code by e-mail or SMS. Enter your verification code that you received. Choose a login name and password.

Help Button: Press the Green Help Button (F1) once for page-specific support, and press twice to get support from a Bloomberg operative.

Bloomberg Turkey Phone: +90 212 317 39 00

Guide for users: 
 

https://data.bloomberglp.com/professional/sites/10/Getting-Started-Guide-for-Students-English.pdf 


----------

Bloomberg, güncel ve geriye dönük finansal verilere, ekonomik göstergelere, şirket profillerine, endüstri ve pazar haberlerine erişim sağlamaktadır. Bu veritabanına, çalışma saatleri içinde, Merkez Kampüs Kütüphanesi A. Blok 1. Kat Okuma Salonu’nda (PN Kitapları/Süreli Yayınlar Salonu) yer alan bilgisayarı kullanarak erişim sağlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve randevu için +90 312 290 12 98 numaralı telefon veya reference@bilkent.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Başlangıç: Veritabanını ilk defa kullanmak için, kurumsal e-posta adresiniz ile Bloomberg hesabı oluşturun. Bloomberg size e-posta veya SMS ile bir onay kodu gönderecektir. Gelen doğrulama kodunu giriniz. Bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek hesabınızı oluşturunuz.

Yardım Butonu: Sayfaya özel destek için Yeşil Yardım Butonuna (F1) bir kez basın; Bloomberg çalışanından destek almak için iki kez basın.

Bloomberg Türkiye Telefon: +90 212 317 39 00

Kullanıcılar için rehber: 
 

https://data.bloomberglp.com/professional/sites/10/Getting-Started-Guide-for-Students-English.pdf 

 
DataTurkey

DataTurkey database provides access to Turkey’s economic, sectoral, social and demographic data by collecting 19 different institutions such as Turkish Statistical Agency (TÜİK), Turkish Central Bank (TCMB), Capital Markets Board (SPK) current reports, data in a single platform. Also, the database enables to manage data, create dynamic and static queries, form time series or panel data tables, show queries graphically, download data and graphs in desired formats and search metadata.

----------

DataTurkey veritabanı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi 19 farklı kurum ve kuruluşun Türkiye’nin ekonomik, sektörel, sosyal ve demografik durumunu gösteren güncel raporlarını, verilerini tek bir platform altında toplayarak erişime olanak sağlamaktadır. Buna ek olarak veritabanı aracılığıyla, verileri yönetmek, statik ve dinamik raporlama yapmak, zaman serisi veya panel veri tabloları üretmek, göstergeleri grafiklere yansıtmak, tanımlanan tablo ve grafikleri çeşitli formatlarda indirmek ve kullanmak, meta veri dosyalarını incelemek mümkündür.
Economist

The Economist is a British weekly newspaper that includes worldwide news, analysis, and information on current affairs, international business, politics, technology, sports, and culture.

Please use your Bilkent e-mail address to register and log in. After registration, a verification link will be sent to your e-mail address.

----------

The Economist, güncel olaylar, uluslararası ticaret, politika, teknoloji, spor ve kültür hakkında dünya çapında haberler, analizler ve bilgiler içeren haftalık bir İngiliz gazetesidir.

Kayıt olmak ve giriş yapmak için lütfen Bilkent e-posta adresinizi kullanın. Kayıt olduktan sonra e-posta adresinize doğrulama linki gönderilecektir.
Economist Intelligence Unit Viewpoint (EIU)

The Economist Intelligence Unit Viewpoint (EIU) provides access to research, analyses, data, daily insights, monthly country reports, five-year country economic forecasts, country risk service reports, and industry reports in various fields, such as policy, energy, commodities, healthcare, automotive, consumer goods, telecommunications and more.  

To access tutorial videos please click here.

----------

The Economist Intelligence Unit Viewpoint (EIU), politika, enerji, ham made, sağlık hizmetleri, otomotiv, tüketim malları, telekomünikasyon ve daha birçok alanda analizlere, verilere, günlük bilgilere, ülkelerin aylık raporları, beş yıllık ekonomik tahminleri ile ülke risk hizmet raporları ve sektör raporlarına erişim sağlamaktadır. 

Eğitim videolarına erişmek için lütfen buraya tıklayınız.
EMIS (Emerging Markets Information System)

EMIS database provides access to current reports, data, and news from various fields such as business, economics, international relationships, politics, banking and finance, statistics.

----------

EMIS veritabanı işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler, siyaset, bankacılık ve finans, istatistik gibi farklı alanlardan güncel rapor, veri ve haberlere erişim imkanı sağlamaktadır.
Essential Science Indicators (ESI)

Essential Science Indicators (ESI) is an analytical tool that allows to identify and evaluating performance of researchers, institutions, outcomes, and research fields.

----------

Analitik bir araç olan Essential Science Indicators (ESI), araştırmacıların, kurumların, çıktıların ve araştırma alanlarının performanslarını belirlemeye ve değerlendirmeye olanak sağlar.

     
Euromonitor Passport

Euromonitor Passport is a full-text database which provides economic news, marketing reports, statistics, company profiles and various other sources of information on countries, consumers and industrial companies. It is a basic resource for those interested in business, economics, marketing, customer behavior, statistics and tourism.

----------

Euromonitor Passport ülkeler, tüketiciler ve endüstri kuruluşları için istatistikler, pazar araştırma raporları, şirket profilleri, ekonomi haberleri ve çeşitli bilgi kaynakları içeren tam metin bir veritabanıdır. İşletme, ekonomi, pazarlama, müşteri davranışları, istatistik ve turizm alanlarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için temel bir kaynaktır.
Factiva

A news database service. It provides access to Dow Jones and Reuters Newswires and The Wall Street Journal. Articles are available from more than 4,000 Reuters and Dow Jones journalists worldwide – just minutes after the news appears in real-time services. Factiva also offers access to more than 900 non-English sources and tracks news on more companies than are publicly listed on all the global stock exchanges combined, with over 300,000 company codes.

NOTE: Not recommended for use with NETSCAPE browser.

----------

Factiva bir haber ajansı veritabanıdır. Dow Jones, Reuters Newswires ve The Wall Street Journal`a erişim sağlar. Makaleler,dünya çapındaki 4000`den fazla Reuters ve Dow Jones gazetecilerinden toplanır. Ayrıca Factiva, 900`den fazla İngilizce olmayan kaynaklara ve şirket haberlerine erişim sağlar. Yaklaşık 300.000 şirket kodlarıyla bütün dünya menkul kıymetleri borsalarını bir araya getirerek listeler.

​NOT: NETSCAPE tarayıcısıyla kullanımı önerilmez.
Gravür Dünyası

Gravür Dünyası includes gravures and maps up to the 1850s from the Ottoman Empire to Europe, South America to Asia, Oceania, and Africa, on the art, history, social life, cultures, country topographies, cityscapes, and architecture of societies living in various parts of the world.

----------

Gravür Dünyası, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşayan toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, şehir manzaraları, mimarileri hakkında, 1850’li yıllara kadar olan gravürleri ve haritaları içermektedir.  
 
 
History Vault: World War I: Records of the American Expeditionary Forces, and Diplomacy in the World War I Era

The database includes documents about the American Expeditionary Force (ASF) in World War I, mostly covering the years 1917-1919, and provides access to reports on US intelligence operations, and the post-war peace process, conference recordings, documents on reparations, and diplomacy works.

----------

Veritabanı, I. Dünya Savaşı’nda yer alan Amerikan Seferi Kuvvetleri (ASF) hakkında, çoğunluğunu 1917-1919 arası yılları kapsayan belgelerin yanı sıra; ABD istihbarat operasyonları ve savaş sonrası barış sürecini içeren raporlar, konferans kayıtları, tazminat belgeleri ve diplomasi çalışmalarına erişim sağlamaktadır. 
History Vault: World War II: U.S. Documents on Planning, Operations, Intelligence, Axis War Crimes and Refugees

The database includes President Franklin D. Roosevelt's Map Room Files, Records of the Joint Chiefs of Staff, Records of the War Department Operations Division, U.S. Navy Action and Operational Reports, Records of the Office of War Information, Papers of the War Refugee Board, George C. Marshall Papers; FBI Files on Tokyo Rose, Manhattan Project documents, Potsdam Conference Documents, and numerous other collections that provides many different views of World War II.

----------

Veritabanı, Genelkurmay Başkanlığı, Savaş Bakanlığı Operasyonlar Bölümü kayıtları, Amerikan Donanması ve Operasyonel raporları, Savaş Ofisi Bilgilendirme kayıtları, Savaş Mültecileri Kurulu belgeleri, George C. Marshall belgeleri; Tokyo Rose hakkındaki FBI belgeleri, Manhattan Projesi belgeleri, Postdam Konferansı belgeleri ile II. Dünya Savaşı’na birçok farklı noktadan ışık tutan koleksiyonları ve daha fazlasını içermektedir.
InCites

Incites-Benchmarking & Analytics Academic is a reference based evaluation tool to analyze the productivity and compraison results of rivals/models in an international scope for academic, public and private sectors. Incites examines more than 200 countries/regions, 16,000 institution, and 1,400 funders worldwide.

The following link provides resources containing detailed information about the platform: 

https://clarivate.com/products/incites/ 

If you already have an account on any of the "Web of Science" platforms (WoS, Publons, ResearcherID, etc.), you can access InCites with the same login credentials. If you do not remember your login information, you can set a new password via the "Forgot Password" option. If you do not have an account, you need to create an account with your Bilkent e-mail address to access InCites. As part of our InCites subscription, Essential Science Indicators (ESI) and Journal Citation Reports (JCR) are also now available. 


Essential Science Indicators; As one of the parts of InCites platform, Essential Science Indicators helps you to  follow institutions, influencers, reports, publications, countries, and discover the related research fields to expand your own research. 

If you already have an account on any of the "Web of Science" platforms (WoS, Publons, ResearcherID, etc.), you can access InCites with the same login credentials. If you do not remember your login information, you can set a new password via the "Forgot Password" option. If you do not have an account, you need to create an account with your Bilkent e-mail address to access InCites. As part of our InCites subscription, Essential Science Indicators (ESI) and Journal Citation Reports (JCR) are also now available. 


 
----------

Incites-Benchmarking & Analytics Academic, Akademik, kamu ve özel sektörden kurumlar için ulusal veya uluslararası bağlamda rakiplerin/modellerin üretkenliği ve kıyaslama çıktısını analiz etmek için kullanılan, atıf temelli bir değerlendirme aracıdır. Incites, Dünya genelinde 200'den fazla ülke/bölge, 16.000'den fazla kurum, 1.400'den fazla fon sağlayıcıyı inceler.

​Platforma ilişkin detaylı bilgi içeren kaynaklara aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz:

https://clarivate.com/products/incites/

Herhangi bir "Web of Science" platformunda (WoS, Publons, ResearcherID, vb.) mevcut bir hesabınız varsa, InCites'a aynı hesap bilgileriyle erişebilirsiniz. Hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız "Şifremi Unuttum" seçeneği ile yeni şifre belirleyebilirsiniz. Hesabınız yoksa, InCites'a erişmek için Bilkent e-posta adresinizle bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. InCites aboneliğimizin bir parçası olarak Essential Science Indicators (ESI) ve Journal Citation Reports (JCR) da erişime açılmıştır.

Essential Science Indicators; InCites platformunun  bir parçası olan Essential  Science Indicators, çalışma alanınızdaki  etkili  kişileri,  kurumları, raporları, yayınları, ülkeleri ve hatta çalışmanızı etkileyebilecek gelişmekte olan diğer araştırma alanlarını tespit etmenize yardımcı olmaktadır.

Herhangi bir "Web of Science" platformunda (WoS, Publons, ResearcherID, vb.) mevcut bir hesabınız varsa, InCites'a aynı hesap bilgileriyle erişebilirsiniz. Hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız "Şifremi Unuttum" seçeneği ile yeni şifre belirleyebilirsiniz. Hesabınız yoksa, InCites'a erişmek için Bilkent e-posta adresinizle bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. InCites aboneliğimizin bir parçası olarak Essential Science Indicators (ESI) ve Journal Citation Reports (JCR) da erişime açılmıştır.



 
Journal Citation Reports (JCR)

Journal Citation Reports (JCR) provides you the possibility to evaluate journals with information based  on quantitative and statistic information, through reference datas. JCR shows you the relationship between references, and measures the impact of research according to journal and category levels. JCR provides you the data about journals, evaluate a journal’s impact factor, and have connection through various interfaces.

----------

Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri değerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araştırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki ilişkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri sağlayabilir, derginin etki faktörünü değerlendirebilir ve çeşitli arayüzlerle bağlantı sağlayabilirsiniz.
Kezana

Kezana is an open-access platform that provides access to articles and theses from Turkey.

----------

Kezana, Türkiye’den makale ve tezlere erişim sağlayan bir açık erişim platformudur.

 
Mendeley (Reference Management Software)

Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

Mendeley Downloads:

Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers

Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022? 
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?

----------

Mendeley Institutional Edition, araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerine ve geliştirmelerine, diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapabilmelerine ve yapılmış olan son araştırmaları keşfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal ağ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” bağlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kişisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliği, gruplarda 100 kişiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Military Big Data

Military Big Data provides detailed information about the defense industry. The database provides access to reports, analysis, and inventory information on land, naval and aerial platforms of many countries.

Note: After clicking 'Login' at the top right of the screen, you can accept the privacy agreement and log in by clicking 'IP Login'.


----------

Military Big Data, savunma sanayi konusunda ayrıntılı bilgi veren bir veritabanıdır. Veritabanı; birçok ülkenin kara, deniz ve hava platformlarına yönelik raporlara, analizlere ve envanter bilgisine erişim sağlamaktadır.

Not: Ekranın sağ üst kısmında yer alan 'Login'e tıkladıktan sonra gizlilik sözleşmesini kabul edip 'IP Login' seçeneğine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

 
Nkoda

Nkoda is a digital sheet music library, offering sheet music and full scores from a wide range of repertoire, including solo, chamber and orchestral works. Titles from over 100 publishers are available, including Bärenreiter, Boosey & Hawkes, Breitkopf und Härtel, Faber Music, PWM, Sikorski, Universal Music Group and Wise Music Group. Nkoda is accessed via an app for phone, tablet or desktop. The app is available in the app stores for Apple, Microsoft and Google.

NOTE: Please use your Bilkent extension e-mail addresses for registration.

----------
 
Nkoda, solo, oda müziği ve orkestra eserleri de dahil olmak üzere çok çeşitli repertuardan notalar sunan bir dijital nota kitaplığıdır. Bärenreiter, Boosey & Hawkes, Breitkopf und Härtel, Faber Music, PWM, Sikorski, Universal Music Group ve Wise Music Group dahil olmak üzere 100'den fazla yayıncıdan eserler mevcuttur. Nkoda'ya telefon, tablet veya masaüstü için bir uygulama aracılığıyla erişilir. Uygulama, Apple, Microsoft ve Google için uygulama mağazalarında mevcuttur.

NOT: Kayıt için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.
 

NYSE Daily TAQ: New York Stock Exchange Daily Trade & Quote
Daily TAQ is a set of files that contain all trades and quotes for all issues listed and traded on US regulated exchanges for a single trading day.

The subscription covers daily data from 2011 to the present. 

Daily TAQ for on-campus use only. Please contact via serials@bilkent.edu.tr for the accessing to the database.

Available directories:

1. Master: EQY_US_ALL_REF_MASTER  / EQY_US_ALL_REF_MASTER_PD
2. Quotes: SPLITS_US_ALL_BBO
3. Trade: EQY_US_ALL_TRADE
4. NBBO: EQY_US_ALL_NBBO
5. QuoteLULD: EQY_US_ALL_BBO_ADMIN/
6. TradeLULD: EQY_US_ALL_TRADE_ADMIN/
7. CTA Admin: EQY_US_ALL_ADMIN
8. UTP Admin: EQY_US_ALL_ADMIN

Helpful Resources:

Daily TAQ Client Spec v3.0 (PDF)
Fact Sheet (PDF)

--------

Daily TAQ, tek bir işlem günü için, ABD tarafından düzenlenen borsalarda listelenen ve işlem gören tüm konuları, işlemleri ve fiyatları içeren veri setleri sunmaktadır.

Abonelik 2011 yılından günümüze günlük verileri içermektedir.

Daily TAQ sadece kampüs içinde kullanılabilir.  Veritabanına erişim için lütfen serials@bilkent.edu.tr adresi ile iletişime geçiniz.


Kullanılabilir dizinlar:

1. Master: EQY_US_ALL_REF_MASTER  / EQY_US_ALL_REF_MASTER_PD
2. Quotes: SPLITS_US_ALL_BBO
3. Trade: EQY_US_ALL_TRADE
4. NBBO: EQY_US_ALL_NBBO
5. QuoteLULD: EQY_US_ALL_BBO_ADMIN/
6. TradeLULD: EQY_US_ALL_TRADE_ADMIN/
7. CTA Admin: EQY_US_ALL_ADMIN
8. UTP Admin: EQY_US_ALL_ADMIN

Yardımcı Kaynaklar:

Daily TAQ Client Spec v3.0 (PDF)
Fact Sheet (PDF)
 
O’Reilly for Higher Education

O’Reilly for Higher Education database provides access to electronic books, case studies, interactive tutorials, audiobooks, and O'Reilly conference videos on the subjects of business, economics, history, design, computer, software engineering, and more.

The steps to create an account are:

-Click on "Institution not listed."
-Enter your Bilkent e-mail address.
-Click "Let's Go."

If you have previously created an account with your Bilkent e-mail address, you can continue to use the platform with your existing account.

----------

O'Reilly for Higher Education veritabanı, işletme, ekonomi, tarih, tasarım, bilgisayar, yazılım mühendisliği ve daha fazla konuda elektronik kitaplara, vaka çalışmalarına, etkileşimli eğitimlere, sesli kitaplara ve O'Reilly konferans videolarına erişim sağlar.

Hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları takip ediniz:

-"Institution not listed" başlığına tıklayınız.
- Bilkent e-posta adresinizi giriniz.
-“Let’s Go” seçeneğine tıklayınız.

Daha önce Bilkent e-posta adresiniz ile oluşturduğunuz bir hesabınız var ise mevcut hesabınız ile platformu kullanmaya devam edebilirsiniz.


 
Reaxys

Reaxys is a web-based system for searching the collection of organic and inorganic chemistry, materials science, environmental health, and safety data.

Reaxys Database Training Videos: YouTube

PowerPoint presentation file

Learning Chemistry with Reaxys - YouTube

Click here for the guide. 

----------

Reaxys veritabanı; organik ve inorganik kimya, malzeme bilimleri, çevre sağlığı ve güvenliği alanlarında web tabanlı çözümler sunmaktadır.

Reaxys Veritabanı Eğitim Videoları: YouTube

PowerPoint Sunum dosyası

Reaxys ile Kimya Öğrenmek - YouTube

Rehber için tıklayınız.
 
SciVal

SciVal offers quick, easy access to the research performance of over 12,000 research institutions and 230 countries and regions–so you can visualize research performance, benchmark relative to peers, develop collaborative partnerships, and analyze research trends.

If you already have an account on any of the Elsevier platforms (Scopus, Mendeley, Elsevier journals, etc.), you can access SciVal with the same login credentials. If you do not remember your login information, you can set a new password via the "Forgot Password" option. If you do not have an account, you need to create an account with your Bilkent e-mail address to access SciVal. When logging into SciVal for the first time, it is sufficient to be within the campus network. You can then use SciVal by logging into your account from anywhere in the world. The following link provides resources containing detailed information about the platform:
 
https://www.elsevier.com/solutions/scival

----------

SciVal kullanıcılarına 12,000’in üzerinde araştırma enstitüsü, 230 ülke ve bölgeye ait araştırma peformanslarına hızlı ve kolay erişim sunar. Bu sayede araştırma performanslarını görselleştirebilir, katılımlı çalışma geliştirebilir ve araştırma alanındaki güncel akımları analiz edebilirsiniz.

Herhangi bir Elsevier platformunda (Scopus, Mendeley, Elsevier dergileri, vb.) mevcut bir hesabınız varsa, SciVal'a aynı hesap bilgileriyle erişebilirsiniz. Hesap bilgilerinizi hatırlamıyorsanız "Şifremi Unuttum" seçeneği ile yeni şifre belirleyebilirsiniz. Hesabınız yoksa, SciVal'e erişmek için Bilkent e-posta adresinizle bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. SciVal'e ilk kez giriş yaparken kampüs ağı içinde olmanız yeterlidir. Sonrasında dünyanın herhangi bir yerinden hesabınıza giriş yaparak SciVal'ı kullanabilirsiniz. Platforma ilişkin detaylı bilgi içeren kaynaklara aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz:
 
https://www.elsevier.com/solutions/scival
 
WRDS (Wharton Research Data Services)

WRDS is a comprehensive Internet-based data management system that allows researchers to easily retrieve information from a wide variety of financial, economic, and marketing data sources.

You can access to the Compustat, CRSP and CUSIP databases via WRDS.

NOTE: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.

The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
  • Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
  • Step 2:  Select the Register tab
  • Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
  • Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
  • Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
  • Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.
For further information please go to the link.

----------

WRDS, araştırmacıların çeşitli finansal, ekonomik ve pazarlama veri kaynaklarından kolayca bilgi almalarını sağlayan kapsamlı bir web tabanlı veri yönetim sistemidir.

WRDS ara yüzünden abone olduğumuz Compustat, CRSP ve CUSIP veritabanlarına erişim sağlamaktayız.

NOT: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesabına kaydolun.

Aşağıdaki adımlar WRDS hesabı oluşturmanızda size yol gösterecektir.
  • 1. Adım: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
  • 2. Adım: “Register” butonuna tıklayınız.
  • 3. Adım: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu doldurunuz.
  • 4. Adım: Hesap isteği gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
  • 5. Adım: Temsilcilere gelen hesap talebi onaylandıktan sonra, hesap talebinde bulunan kullanıcı için bir hesap oluşturulur ve kullanıcıya, hesap giriş şifrelerini oluşturması için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesajı iletilir.
  • 6. Adım: Kullanıcı oluşturduğu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giriş yapar ve kullanım koşullarını inceleyip onayladıktan sonra platformu kullanmaya başlayabilir.
Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

Powered by SubjectsPlus