X. SEMİNER: Dijitalleşme ve Kütüphaneler

Açılış Konuşması: Dr. David Thornton

Dijitalleşme mi Dijitalleştirme mi? – sunum.pdf

Prof. Dr. Özlem Bayram – Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi

Biyografi

Özlem Gökkurt Bayram, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik bölümü mezunudur. Atıf İndeksi ve Atıf Analizi tezi ile doktora öğrenimini tamamlamıştır. UNICEF, ODTÜ ve Merkez Bankası ‘nda kütüphaneci olarak görev yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde asistan olmuş; 2000-2005 yılları arasında akademik çalışmalarını ABD’nin NY eyaletinde St. John’s Üniversitesi’nde yürütmüştür. Halen, Ankara Üniversitesi’nde bibliyometrinin yanısıra thesaurus, kataloglama & sınıflandırma, metadata gibi içerik yönetimi araçları geliştirme ve dijital derme yönetimi konularında çalışmaktadır.

Kütüphanelerde Dijitalleştirme; Trend mi? İhtiyaç mı- sunum.pptx

Mustafa Edeer – Ankaref Bilişim Teknolojileri İstanbul Bölgeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Biyografi

Mustafa Edeer, profesyonel iş yaşamına 1996 yılında Deloitte & Touche ve SFS işbirliğinde hayata geçen Dünya Bankası kaynaklı sağlık projelerinde eğitimden sorumlu proje yöneticisi olarak başladı. Edeer, 1999-2001 yılları arasında SBS bünyesinde şirket tabanlı proje yönetim metodolojisinin Türkiye yöneticiliğini yaptı. 2001 yılından itibaren de Siemens Business Services Sistem Hizmetleri’nde Satış Danışmanlığı, Müşteri Yöneticisi ve İş Geliştirme yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2005 – 2006 Koç Sistem Kamu Satış Müdürü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevinden sonra, 2011 yılına kadar 4S Bilgi Teknolojileri İş Geliştirme ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımlığı yaptı. Halen Ankaref Bilişim Teknolojileri’nde İstanbul Bölgeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

1967 doğumlu olan Mustafa Edeer, 1994 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nü bitirdi. Halen İstanbul Üniversitesi Müze Yönetimi Bölümünde yüksek lisasn eğitimine devam etmekte olan Edeer Türkiye Bilişim Derneği (TBD) üyesidir

TBMM Kütüphanesi Dijitalleştirme Faaliyetleri ve Açık Erişim- sunum.pptx

Muaz Ayhan Işık – TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı

Biyografi

2004 Yılında Hacettepe Üniversitesi Dökümantasyon ve Enformasyon Bölümünden mezun olmustur. 2003-2005 yıllarında Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Referans Biriminde Kütüphaneci olarak calışmıştır. 2005-2007 yıllarında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde dokümantalist olarak görev yapmıştır. Devlet Su İşleri’nde Hukuk Muşavirliği ve Özel Kalem Müdürlüğü birimlerinde vazife almıştır. 2007 yılında TBMM’de açılan Kütüphane Memuru sınavını kazanarak TBMM Kütüphane Dökümantasyon ve Tercüme Müdürlüğü’nde Referans Kütüphanecisi olarak göreve başlamıştır. Ekim 2015 tarihinde TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı görevine atanmıştır ve burada calışmalarına halen devam etmektedir.

Galeri

Videolar