Scilit

Scilit, developed and maintained by the open-access publisher MDPI, is a multidisciplinary, free scholarly database that indexes scientific material by extracting the latest data from CrossRef and PubMed daily.

---------

Açık erişim yayıncısı MDPI tarafından geliştirilen ve sürdürülen Scilit, günlük olarak CrossRef ve PubMed’den en son verileri çekerek bilimsel materyalleri indeksleyen çok disiplinli, ücretsiz bir bilimsel veritabanıdır.

Zenodo

Zenodo is a catch-all repository launched by CERN, an OpenAIRE partner, and pioneer in open source, open access, and open data.

----------

Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık erişim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arşivdir.

German Digital Library

The German Digital Library provides access to a collection of Germany’s cultural and scientific heritage, that is, millions of books, archived items, images, sculptures, pieces of music, and other sound documents, as well as films and scores, from all over Germany.

----------

Alman Dijital Kütüphanesi, Almanya’nın her yerinden milyonlarca kitap, arşivlenmiş materyaller, görüntüler, heykeller, müzik eserleri ve diğer ses belgelerinin yanı sıra filmler ve notalardan oluşan Almanya kültürel ve bilimsel miras koleksiyonuna erişim sağlar .

German Digital Library

The German Digital Library provides access to a collection of Germany’s cultural and scientific heritage, that is, millions of books, archived items, images, sculptures, pieces of music, and other sound documents, as well as films and scores, from all over Germany.

----------

Alman Dijital Kütüphanesi, Almanya’nın her yerinden milyonlarca kitap, arşivlenmiş materyaller, görüntüler, heykeller, müzik eserleri ve diğer ses belgelerinin yanı sıra filmler ve notalardan oluşan Almanya kültürel ve bilimsel miras koleksiyonuna erişim sağlar .

SALT Research

Salt Research provides access to archival materials related to modern Turkey and its history via its Art, Architecture and Design and City, Society and Economy collections.

----------

Salt Araştırma, Sanat, Mimarlık ve Tasarım ve Kent, Toplum ve Ekonomi koleksiyonları ile Türkiye ve tarihi ile ilgili arşiv materyallerine erişim sağlar.

Journal Citation Reports (JCR)

Journal Citation Reports (JCR) provides you the possibility to evaluate journals with information based  on quantitative and statistic information, through reference datas. JCR shows you the relationship between references, and measures the impact of research according to journal and category levels. JCR provides you the data about journals, evaluate a journal’s impact factor, and have connection through various interfaces.

----------

Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri değerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araştırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki ilişkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri sağlayabilir, derginin etki faktörünü değerlendirebilir ve çeşitli arayüzlerle bağlantı sağlayabilirsiniz.

Newswires

EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.

---------

Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eş zamanlı haberler sağlamaktadır.

ROAR-Registry of Open Access Repositories

The Registry of Open Access Repositories (ROAR) lists and shows the growth and status of open access repositories throughout the world.

----------

Açık Erişim Arşivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık erişim arşivlerin gelişimini ve durumunu listeler ve gösterir.

Scopus

Scopus covers 18,000 publications from 5,000 different publishers in the fields of science, technology, medicine and the social sciences. It provides abstract searching from 1960, and cited reference searching from 1996 to the present. In addition to academic journals, it includes conference proceedings, trade publications, patents, book series and scientific web-pages. Content is updated daily.

----------

Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. Bilimsel dergilerin yanı sıra, konferans tutanakları, ticari yayınlar, patentler, kitap serileri ve bilimsel içerikli web sayfalarını da içeren veritabanı her gün güncellenmektedir.

Sobiad

Database will be on trial access until 15 January 2024.

Sobiad database provides access to the citations of articles, and index information of many journals published in the fields of Social Sciences, Natural Sciences and Health Sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

---------

Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Sobiad veritabanı, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan makalelerin atıflarına ve çok sayıda derginin indeks bilgilerine erişim sağlamaktadır.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983

It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.

----------

Antropoloji, hukuk, iletişim, istatistik, psikoloji, şehir çalışmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleştirilerini içerir.

Ulrich’s Periodicals Directory

Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.

----------

Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniş ve güvenilir bilgi sağlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.

Web of Science

This multidisciplinary citation database contains over 21,200 peer-reviewed, high-quality scholarly journals published worldwide (Including open access journals) in the sciences, social sciences, and arts and humanities. Conference proceedings and book data are also available. Including Web of Science: Science Citation Index, Social Science Citation Index, Art & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index, Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index.

For detailed information about the database content please click

Please click here for the "Complete List of Direct Links to Databases and Indexes".

​Researcher Profiles in Web of Science

Web of Science Author Records Corrections – Quick Reference Guide
----------

Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Web of Science fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerini konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.

Veritabanı içeriği hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

"Veritabanları ve Indekslere Doğrudan Linkler Listesi" için tıklayınız.

Web of Science'ta Araştırmacı Profilleri

Web of Science Yazar Kayıtları Düzeltmeleri-Hızlı Başvuru Klavuzu

CRCnetBase

The CRCnetBASE database provides access to books in engineering, physics, chemistry, mathematics, statistics, computer science, materials science, nanotechnology, business, information technology, and related disciplines. 
CRC Press is part of the Taylor & Francis Group.

----------

CRCnetBASE veritabanı mühendislik, fizik, kimya, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, malzeme bilimi, nanoteknoloji, işletme, bilgi teknolojileri ve ilgili konularda yayınlanmış kitaplara erişim sağlamaktadır. CRC Press, Taylor & Francis Group'un bir parçasıdır.

EBSCO eBook Super Collection

EBSCO eBook Super Collection database provides access to more than 582.000 full-text e-books from publishers such as Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press in the subjects of business, science, engineering, social sciences, etc.

Please click on the "Downloading an eBook Guide" page.

For mobile app 

----------

EBSCO eBook Super Collection veritabanı Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press gibi yayınevleri tarafından yayımlanan ve işletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beşeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 582.000’den fazla tam metin e-kitaba erişim sunmaktadır. 

"​E-kitap indirme rehberi" sayfası için lütfen tıklayın.

Mobil uygulama için

Encyclopedia Britannica Online

Encyclopaedia Britannica Online is the electronic version of the Encyclopaedia Britannica which has been published since 1768. It covers more than 300,000 web-sites, 118,000 articles, 2000 video clips, sound files, animations, photographs, drawings, maps and flags. Merriam-Webster’s Dictionary and Thesaurus are also available through this database.

----------

1768 yılında yayınlanmaya başlayan Encyclopaedia Britannica’nin elektronik versiyonu olan Encyclopaedia Britannica Online, 300.000’den fazla web sayfası, 118.000 makale, 2000 video klip, ses kayıtları, animasyonlar, fotoğraflar, resimler, ülkelerin harita ve bayraklarını içermektedir. Encyclopaedia Britannica Online ara yüzünden Merriam-Webster Dictionary & Thesaurus’a da erişim sağlanabilmektedir.

Internet Archive


The Internet Archive (archive.org), founded in 1996, provides access to digitized books and other digital artifacts. Some books cannot be downloaded as PDF. However, they can be borrowed by one patron at a time for 14 days. Borrowing is manageable through a free account and Adobe Digital Editions.

----------

1996 yılında kurulan İnternet Arşivi (archive.org) dijitalleştirilmiş kitaplara ve diğer dijital eserlere erişim sağlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüğüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

 

Packt

Database will be on trial access until 21 October 2023.

Packt database provides access to electronic books in the subjects of machine learning, data science, software engineering, computer hardware, programming, mobile applications and game development etc.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 21 Ekim 2023 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Packt veritabanı, makine öğrenimi, veri bilimi, yazılım mühendisliği, bilgisayar donanımı, programlama, mobil uygulamalar ve oyun geliştirme gibi konularda elektronik kitaplara erişim sağlar.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

Peter Lang

Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.

----------

Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.

Project Muse Books Collection

Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.

----------

Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Sage E-Books and Handbooks

Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.

----------

Sage E-Books and Handbooks veritabanı, işletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, eğitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
 

Springer E-Book Collection

The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.

----------

Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Springer Open

Springer Open provides open access journals and books from all areas of science, technology, medicine, the humanities, and social sciences.

----------

SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.
 

Taylor & Francis E-Books

Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.

----------

Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Turcademy

Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.

NOTE: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.

Please click to watch the Turcademy User Guide video.

----------

Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eğitim, işletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba erişim sağlamaktadır.

NOT: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına bağlı olmak gerekmektedir.

Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Wiley Online Books

Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız erişim imkanı sağlar. Wiley Online Library e-kitap konuları işletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.

Kezana

Kezana is an open-access platform that provides access to articles and theses from Turkey.

----------

Kezana, Türkiye’den makale ve tezlere erişim sağlayan bir açık erişim platformudur.

 

Newspaper Source Plus

Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.

---------

Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine erişim sağlamaktadır.

OAIster

OAISter is a freely accessible repository containing over 25 million records from all disciplines and subjects contributed by over 1,000 libraries, archives, and repositories.

----------

OAISter, 1000’den fazla kütüphane, arşiv ve kurumsal arşivin katkıda bulunduğu, tüm disiplinlerden ve konulardan 25 milyondan fazla kayıt içeren, ücretsiz erişilebilen bir arşivdir.

OpenDissertations

EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.

----------

Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara hem geçmiş hem de günümüz tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır.

OpenDoar-Directory of Open Access Repositories

The Directory of Open Access Repositories (OpenDoar) is a global directory of many countries’ open access repositories and their policies.

----------

OpenDOAR, çok sayıda ülkenin açık erişim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.

Oxford Grove Art Online

Oxford Grove Art Online provides Web access to the entire text of The Dictionary of Art (1996, 34 vols.) with annual additions of new material and updates to the text, plus extensive image links and all the sophisticated search advantages possible with online reference sources. Grove Art Online has over 40.000 links to important art images in galleries and museums around the world. Grove Art Online is your guide to the artistic traditions of the world`s leading cultures, countries, cities, towns, and regions, covering important archaeological sites, monuments, and buildings.

----------

Oxford Grove Art Online, The Dictionary of Art’ın (1996, 34 cilt) tam metnine web üzerinden, yıllık yeni materyal ve metin güncellemeleri, kapsamlı görüntü bağlantıları ve bir online referans kaynağının mümkün kıldığı incelikli arama avantajlarıyla erişim sağlar. Grove Art Online’nın bütün dünyadaki çeşitli galeri ve müzelerde sergilenmekte olan önemli sanat eserlerine 40.000’den fazla bağlantısı bulunmaktadır. Grove Art Online, dünyanın önde gelen kültürleri, ülkeleri, şehirleri, kasabaları ve bölgelerinin sanatsal gelenekleri konusunda rehberiniz olarak önemli arkeolojik alanları, abideleri ve binaları kapsamaktadır. 

Oxford University Press Journals Online

Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.

Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.

----------

Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin erişim sağlar.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaşması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 

 

Press Reader (Digital Newspaper & Magazine)

Press Reader provides access to nearly two thousand newspapers around the world in many different languages and their archives of the last 60 days. In addition to these, Press Reader includes a variety of journals in the fields of art, entertainment, family, fashion, vacation, history, sports, travel and culture, music, automotive, and health. 

To use Press Reader via the mobile app, please visit https://about.pressreader.com/download-app/

PressReader hotspot access allows you to access PressReader without connecting to the WiFi institutional network. After access with a VPN, you can use this application for 7 days without a VPN connection.

----------

Press Reader dünya genelinde, birçok farklı dilde, yaklaşık iki bin gazeteye ve bu gazetelerin son 60 günlük arşivlerine erişim sağlamasının yanı sıra; sanat, eğlence, aile, moda, tatil, tarih, spor, seyahat ve kültür, müzik, otomotiv, sağlık gibi çeşitli konularda dergileri içermektedir.

Press Reader'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen şu adresi ziyaret ediniz: https://about.pressreader.com/download-app/ 

PressReader erişim noktası, kurumsal WiFi ağına bağlanmadan da PressReader'a erişmenizi sağlar. VPN ile erişim sağladıktan sonra, bu uygulamayı 7 gün boyunca VPN bağlantısı olmadan da kullanabilirsiniz.

Project Muse

Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

----------

Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.

Proquest Dissertations and Theses

Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.

----------

Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.

SAGE Journals Online
SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.

----------

SAGE Journals Online veritabanı işletme, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.

SAGE Research Methods

SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

----------

SAGE Research Methods veritabanı, araştırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eğitim videolarına erişim sağlamaktadır.

Taylor and Francis Online Journals

Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.

----------

Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır. Sağlık bilimleri, yaşam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, işletme ve eğitim konularını kapsamaktadır.

TR Dizin

ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

----------

TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBİM (ULUSAL Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) tarafından sağlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, sağlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeşitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına erişim sağlanmaktadır.

University of Chicago Press Journals

The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

----------

The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eğitim, beşeri bilimler, hukuk ve politika, orta çağ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye erişim sağlamaktadır.

Wiley Online Library

Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine erişim sağlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.

Caltech Archives

The California Institute of Technology “Caltech Archives” holdings include a wide range of materials, from manuscripts to photographs, to audio-visual materials, books, fine art, and artifacts.

----------

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü “Caltech Arşivleri” kaynakları, el yazmalarından fotoğraflara, görsel-işitsel materyallere, kitaplara, güzel sanatlara ve el yapımı eserlere kadar çok çeşitli materyalleri içermektedir.

Gravür Dünyası

Gravür Dünyası includes gravures and maps up to the 1850s from the Ottoman Empire to Europe, South America to Asia, Oceania, and Africa, on the art, history, social life, cultures, country topographies, cityscapes, and architecture of societies living in various parts of the world.

----------

Gravür Dünyası, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşayan toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, şehir manzaraları, mimarileri hakkında, 1850’li yıllara kadar olan gravürleri ve haritaları içermektedir.  
 
 

Dünya Newspaper

Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriğine erişim sağlanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

iThenticate (Plagiarism Detection Service)

iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion web pages and over 116 million articles, papers, and reviews from leading academic journals, proceedings, and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.

According to the license agreement; The iThenticate database can only be used by faculty members with a doctoral degree or above.

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

-----------

iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaştırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır.

İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

NOT: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden; ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

Mendeley (Reference Management Software)

Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

Mendeley Downloads:

Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers

Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022? 
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?

----------

Mendeley Institutional Edition, araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerine ve geliştirmelerine, diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapabilmelerine ve yapılmış olan son araştırmaları keşfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal ağ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” bağlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kişisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliği, gruplarda 100 kişiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Pivot-RP

Database will be on trial access until 23 August 2024.

Pivot-RP is a database that provides access to information about many sources of academic information, such as research funds, scholarships and awards. Researchers can use these resources to explore funding opportunities and manage application processes for the projects they carry out.


To register, you should create an account with your Bilkent e-mail address. After registration, you can complete your account creation by using the confirmation link sent to your e-mail address.

Additionally, via the Pivot-RP database you can also access the Research Professional News platform, which offers the ability to research UK-wide and many international funding opportunities. After clicking the News tab on the Pivot-RP homepage, you can access this content with the Pivot-RP account you created.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 23 Ağustos 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Pivot-RP, araştırma fonları, burslar ve ödüller gibi birçok akademik finansman kaynağına yönelik bilgilere erişim sağlayan bir araçtır. Araştırmacılar, yürüttükleri projeler için bu kaynakları kullanarak finansman olanaklarını keşfedebilir ve başvuru süreçlerini yönetebilir.

Kaydolmak için Bilkent uzantılı e-posta adresiniz ile hesap oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt işleminden sonra e-posta adresinize gelen onay bağlantısını kullanarak hesap oluşturma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Ek olarak, Pivot-RP aracını kullanarak Birleşik Krallık çapında ve pek çok uluslararası fon fırsatı hakkında araştırma yapma olanağı sunan Research Professional News platformuna da erişim sağlayabilirsiniz. Pivot-RP anasayfasında yer alan News sekmesine tıkladıktan sonra oluşturmuş olduğunuz Pivot-RP hesabınız ile bu içeriğe erişim sağlayabilirsiniz.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Turnitin

Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.

About Plagiarism​

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

----------

Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. Öğretim üyeleri, öğrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arşiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaştırma yapabilirler.

NOT: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.