JSTOR Open Access Books

More than 6,000 ebooks from 75+ publishers, including Brill, Cornell University Press, De Gruyter, and University of California Press, are now available for everyone.

----------

Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75’in üzerinde yayıncıdan 6.000’den fazla e-kitap herkesin erişimine sunulmaktadır.

Kore Nurimedia Dbpia

Database will be on trial access until 24 November 2024.

Kore Nurimedia Dbpia database covers the journals, proceedings book, summaries in the subjects of natural sciences, humanities, engineering, medicine, agriculture, art, and sports.

The interface has both Korean and English language options. 

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 24 Kasım 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
Kore Nurimedia Dbpia veritabanı doğa bilimleri, beşeri bilimler, mühendislik, tıp, tarım, sanat ve spor konularındaki dergileri, bildiri kitaplarını ve özetleri kapsamaktadır.

Arayüz Korece ve İngilizce dil seçeneklerine sahiptir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

LibraryTürk

Database will be on trial access until 7 December 2024.

LibraryTürk database provides access to electronic books on many subjects such as science and mathematics, communication, architecture, fine arts, law, administrative and economic sciences, engineering, educational sciences, health sciences, social and human sciences.

Please use your Bilkent e-mail address to register. You can complete your registration following the activation link sent to your e-mail address.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 7 Aralık 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
LibraryTürk veritabanı, fen ve matematik, iletişim, mimarlık, güzel sanatlar, hukuk, idari ve iktisadi bilimler, mühendislik, eğitim bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler gibi birçok konuda elektronik kitaba erişim sağlamaktadır.

Veritabanına kayıt olmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız. Kayıt işleminizi e-posta adresinize gelen aktivasyon bağlantısını kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Women and Social Movements, International: 1840 to Present

The database includes primary sources such as writings of women activists, personal letters, diaries, and proceedings of conferences that show how women’s social movements shaped events and attitudes that have defined modern life.

----------

Veritabanı, toplumsal kadın hareketlerinin, modern yaşamı tanımlayan olayları ve tutumları nasıl şekillendirdiğini gösteren kadın aktivistler tarafından yazılan yazıları, kişisel mektupları, günlükleri ve konferans kayıtları gibi birincil el kaynakları içermektedir.

Zenodo

Zenodo is a catch-all repository launched by CERN, an OpenAIRE partner, and pioneer in open source, open access, and open data.

----------

Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık erişim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arşivdir.

Adam Matthew: Business, Economic and Labour History

A range of important sources from Britain and America, covering key subjects within this historical field, including Keynesian economic policy in post-war Britain; international labour movements; the London Stock Exchange; and the papers of important economists.

----------

Bu koleksiyon, savaş sonrası Britanya’da Keynesian ekonomi politikası, uluslararası işçi hareketleri, Londra Borsası ile ilgili bilgiler ve ekonomistlerin yazılarının da içerisinde yer aldığı Britanya ve Amerika’ya dair önemli kaynakları içermektedir.

Adam Matthew: China: Trade, Politics & Culture

With documents encompassing events from the earliest English embassy to the birth and early years of the People’s Republic, this resource collects sources from nine archives to give an incredible insight into the changes in China during this period.

----------

İlk İngiliz büyükelçiliğinden Halk Cumhuriyeti'nin doğuşuna ve ilk yıllarına kadar olan olayları kapsayan belgelerle bu koleksiyon, bu dönemde Çin'deki değişikliklere dair dokuz arşivden elde edilen kaynakları bir araya getirmektedir.

Adam Matthew: Confidential Print: Latin America, 1833-1969

This collection consists of the Confidential Print for Central and South America and the French- and the Spanish-speaking Caribbean. Topics covered include slavery and the slave trade, immigration, relations with indigenous peoples, wars and territorial disputes, the fall of the Brazilian monarchy, British business and financial interests, industrial development, the building of the Panama Canal, and the rise to power of populist rulers such as Perón in Argentina and Vargas in Brazil.

----------

Bu kaynak, Orta ve Güney Amerika ile Fransızca ve İspanyolca konuşan Karayipler bölgesini ele alan Confidental Print: Latin America koleksiyonundan oluşur. Kapsanan konular arasında kölelik ve köle ticareti, göç, yerli halklarla ilişkiler, savaşlar ve toprak anlaşmazlıkları, Brezilya monarşisinin düşüşü, İngiliz iş ve mali çıkarları, endüstriyel gelişmeler, Panama Kanalı'nın inşası ile Arjantin'de Perón ve Brezilya'da Vargas gibi popülist yönetimlerin yükselişi yer almaktadır.

Adam Matthew: Confidential Print: Middle East

This collection consists of the Confidential Print for the countries of the Levant and the Arabian peninsula, Iran, Turkey, Egypt and Sudan. Beginning with the Egyptian reforms of Muhammad Ali Pasha in the 1830s, the documents trace the events of the following 150 years, including the Middle East Conference of 1921, the mandates for Palestine and Mesopotamia, the partition of Palestine, the 1956 Suez Crisis and post-Suez Western foreign policy, and the Arab-Israeli conflict.

----------

Bu kaynak, Levant ve Arap yarımadası ülkeleri, İran, Türkiye, Mısır ve Sudan’ı ele alan Confidential Print: Middle East koleksiyonundan oluşmaktadır. 1830'larda Muhammed Ali Paşa'nın Mısır reformlarıyla başlayan belgeler, 1921 Ortadoğu Konferansı, Filistin ve Mezopotamya mandaları, Filistin'in bölünmesi, 1956 Süveyş Krizi ve sonrası Batı’nın dış politikası, Arap-İsrail çatışması dahil olmak üzere sonraki 150 yıllık olayların izini sürmektedir.

Adam Matthew: Foreign Office Files for China, 1919-1980

The six parts of this collection make available all British Foreign Office files dealing with China, Hong Kong and Taiwan between 1919 and 1980:

• 1919-1929: Kuomintang, CCP and the Third International
• 1930-1937: The Long March, civil war in China and the Manchurian Crisis
• 1938-1948: Open Door, Japanese war and the seeds of communist victory
• 1949-1956: The Communist revolution
• 1957-1966: The Great Leap Forward
• 1967-1980: The Cultural Revolution

----------
 
Altı parçadan oluşan bu koleksiyon,1919-1980 arası Çin Hong Kong ve Tayvan ile ilgili Britanya Dışişleri Bakanlığı’nın belgelerini sunmaktadır.

• 1919-1929: Kuomintang, ÇKP ve Üçüncü Enternasyonal
• 1930-1937: Uzun Yürüyüş, Çin'deki iç savaş ve Mançurya Krizi
• 1938-1948: Açık Kapı, Japon savaşı ve komünist zaferin tohumları
• 1949-1956: Komünist Devrim
• 1957-1966: Büyük İleri Atılım
• 1967-1980: Kültür Devrimi 

Adam Matthew: Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan

Database includes the documents in the series of DO 133, DO 134, FCO 37 and FO 371, which consist of events in the Indian subcontinent, such as independence and partition, the Indian annexation of Hyderabad and Goa, war between India and Pakistan, tensions and war between India and China, the consolidation of power of the Congress Party in India, military rule in Pakistan, the turbulent independence of Bangladesh and the development of nuclear weapons in the region.

----------

Veritabanı, Hindistan anakarasındaki bağımsızlık, Hindistan’ın Haydarabad ve Goa’yı ilhakı, Hindistan ve Pakistan arasındaki savaşı, Hindistan ve Çin arasındaki savaşı, Hindistan Ulusal Kongresi’nin konsolidasyonu, Pakistan’daki askeri yönetimi; Bangladeş’in bağımsızlığı ile bölgedeki nükleer silahlara yönelik gelişmeleri ele alan DO 133, DO 134, FCO 37 ve FO 371 serisi belgeleri içermektedir.

Adam Matthew: Foreign Office Files for the Middle East, 1971-1981

This collection is a resource for understanding the events in the Middle East during the 1970s. It addresses the policies, economies, political relationships, and significant events of every major Middle East power.

----------

Bu koleksiyon, 1970'lerde Orta Doğu'daki olayların anlaşılmasını ve analiz edilmesini sağlayan bir kaynaktır. Orta Doğu’da etkili olan bütün büyük güçlerin politikalarını, ekonomilerini, siyasi ilişkilerini ve önemli olaylarını ele alır.

Adam Matthew: Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963

Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963 provides complete coverage of the cabinet conclusions (minutes) (CAB 128) and memoranda (CAB 129) of Harold Macmillan’s government, plus selected minutes and memoranda of policy committees (CAB 134). This collection also includes 165 files from the Prime Minister's Private Office (PREM 11).

----------

Macmillan Cabinet Papers, 1957-1963, Harold Macmillan hükümetinin kabine tutanaklarının (CAB 128) ve muhtıralarının (CAB 129) tam hallerini; politika komitelerinin seçilen tutanakları ve muhtıralarını (CAB 134) içermektedir. Bu koleksiyon ayrıca Başbakanlık Özel Ofisi'nden (PREM 11) 165 dosya içermektedir.

Digital Bodleian

Digital Bodleian is an interface for the digitized holdings of the Bodleian Library, including manuscripts and maps.

----------

Digital Bodleian el yazmaları ve haritaları içeren dijitalleştirilmiş kaynak kütüphanesidir.

Europeana Collections

Europeana provides access to over 50 million digitized items - books, music, artworks, and more - of European archives, libraries, and museums.

----------

Europeana, Avrupa'nın arşiv, kütüphane ve müzelerinde dijitalleştirilmiş 50 milyondan fazla kitap, müzik ve sanat eserine erişim sağlar.

German Digital Library

The German Digital Library provides access to a collection of Germany’s cultural and scientific heritage, that is, millions of books, archived items, images, sculptures, pieces of music, and other sound documents, as well as films and scores, from all over Germany.

----------

Alman Dijital Kütüphanesi, Almanya’nın her yerinden milyonlarca kitap, arşivlenmiş materyaller, görüntüler, heykeller, müzik eserleri ve diğer ses belgelerinin yanı sıra filmler ve notalardan oluşan Almanya kültürel ve bilimsel miras koleksiyonuna erişim sağlar .

History Vault: World War I: British Foreign Office Political Correspondence

The database includes confidential correspondences and documents of the British Foreign Office that begins with the assassination of Archduke Francis Ferdinand of Austro-Hungary in July 1914 and continues through until the armistice between Germany and the Allies in November 1918, and beyond, into 1920.

----------

Veritabanı, Avusturya-Macaristan Arşidükü Franz Ferdinand’a 14 Temmuz 1914’te düzenlenen suikast ile başlayan ve Almanya ile Müttefikler arasında Kasım 1918’de imzalanan ateşkes anlaşması ile 1920 yılına kadar  devam eden, Britanya Dışişleri Ofisi’ne ait gizli yazışma ve belgeleri içermektedir. 

History Vault: World War I: Records of the American Expeditionary Forces, and Diplomacy in the World War I Era

The database includes documents about the American Expeditionary Force (ASF) in World War I, mostly covering the years 1917-1919, and provides access to reports on US intelligence operations, and the post-war peace process, conference recordings, documents on reparations, and diplomacy works.

----------

Veritabanı, I. Dünya Savaşı’nda yer alan Amerikan Seferi Kuvvetleri (ASF) hakkında, çoğunluğunu 1917-1919 arası yılları kapsayan belgelerin yanı sıra; ABD istihbarat operasyonları ve savaş sonrası barış sürecini içeren raporlar, konferans kayıtları, tazminat belgeleri ve diplomasi çalışmalarına erişim sağlamaktadır. 

History Vault: World War II: U.S. Documents on Planning, Operations, Intelligence, Axis War Crimes and Refugees

The database includes President Franklin D. Roosevelt's Map Room Files, Records of the Joint Chiefs of Staff, Records of the War Department Operations Division, U.S. Navy Action and Operational Reports, Records of the Office of War Information, Papers of the War Refugee Board, George C. Marshall Papers; FBI Files on Tokyo Rose, Manhattan Project documents, Potsdam Conference Documents, and numerous other collections that provides many different views of World War II.

----------

Veritabanı, Genelkurmay Başkanlığı, Savaş Bakanlığı Operasyonlar Bölümü kayıtları, Amerikan Donanması ve Operasyonel raporları, Savaş Ofisi Bilgilendirme kayıtları, Savaş Mültecileri Kurulu belgeleri, George C. Marshall belgeleri; Tokyo Rose hakkındaki FBI belgeleri, Manhattan Projesi belgeleri, Postdam Konferansı belgeleri ile II. Dünya Savaşı’na birçok farklı noktadan ışık tutan koleksiyonları ve daha fazlasını içermektedir.

ProQuest Civil War Era

Covering many aspects of American history, the ProQuest Civil War Era database provides access to primary sources including economic and other forces that led to the abolitionist movement, 600,000 war casualties, and the emancipation of approximately 4 million slaves.

----------

Amerikan tarihini birçok yönden ele alan ProQuest Civil War Era veritabanı, kölelik karşıtı hareketlere, 600,000 savaş kaybına sebep olan ve yaklaşık olarak 4 milyon kölenin özgürleşmesini sağlayan ekonomik faktörleri ve diğer etkenleri içeren birincil kaynaklara erişim sağlamaktadır.   

Women and Social Movements in the United States, 1600-2000

The database includes materials such as documents, primary sources, book and movie reviews that provide an overview of the lives of women in America.

----------

Veritabanı, 1600-2000 yılları arasını kapsayan ve Amerika’daki kadınların yaşamlarına genel bir bakış açısı sağlayan belgeler, birincil el kaynaklar, kitap, film eleştirileri gibi materyalleri içermektedir.

Women and Social Movements, Modern Empires since 1820

The database includes documents on prominent themes in world history such as conquest, colonization, settlement, resistance, and post-coloniality through women’s voices. The documents within the collection are related to Habsburg, the Ottoman, the British, French, Italian, Dutch, Russian, Japanese, and United States Empires, and settler societies in New Zealand, Australia, and the United States since 1820.

----------

Veritabanı, fetih, sömürge, yerleşme, direniş ve sömürgecilik sonrası gibi dünya tarihinde öne çıkan konuları kadınlar üzerinden aktaran; Habsburg, Osmanlı, Britanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Rusya, Japonya, Birleşik Devletler gibi imparatorluklar ile Yeni Zelanda, Avustralya ve Birleşik Devletler’deki yerleşimci topluluklar ile ilgili, 1820’den beri olan belgeleri içermektedir. 

Journal Citation Reports (JCR)

Journal Citation Reports (JCR) provides you the possibility to evaluate journals with information based  on quantitative and statistic information, through reference datas. JCR shows you the relationship between references, and measures the impact of research according to journal and category levels. JCR provides you the data about journals, evaluate a journal’s impact factor, and have connection through various interfaces.

----------

Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri değerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araştırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki ilişkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri sağlayabilir, derginin etki faktörünü değerlendirebilir ve çeşitli arayüzlerle bağlantı sağlayabilirsiniz.

Newswires

EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.

---------

Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eş zamanlı haberler sağlamaktadır.

ROAR-Registry of Open Access Repositories

The Registry of Open Access Repositories (ROAR) lists and shows the growth and status of open access repositories throughout the world.

----------

Açık Erişim Arşivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık erişim arşivlerin gelişimini ve durumunu listeler ve gösterir.

Scopus

Scopus covers 18,000 publications from 5,000 different publishers in the fields of science, technology, medicine and the social sciences. It provides abstract searching from 1960, and cited reference searching from 1996 to the present. In addition to academic journals, it includes conference proceedings, trade publications, patents, book series and scientific web-pages. Content is updated daily.

----------

Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. Bilimsel dergilerin yanı sıra, konferans tutanakları, ticari yayınlar, patentler, kitap serileri ve bilimsel içerikli web sayfalarını da içeren veritabanı her gün güncellenmektedir.

Sobiad

Database will be on trial access until 15 January 2024.

Sobiad database provides access to the citations of articles, and index information of many journals published in the fields of Social Sciences, Natural Sciences and Health Sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

---------

Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Sobiad veritabanı, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında yayınlanan makalelerin atıflarına ve çok sayıda derginin indeks bilgilerine erişim sağlamaktadır.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983

It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.

----------

Antropoloji, hukuk, iletişim, istatistik, psikoloji, şehir çalışmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleştirilerini içerir.

Ulrich’s Periodicals Directory

Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.

----------

Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniş ve güvenilir bilgi sağlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.

Web News

EBSCO’s Web News provides near real-time access to thousands of top news feeds from around the globe. This collection includes over 14,000 feeds covering a range of business and general news topics.

----------

Web News veritabanı, dünya çapında birçok konudaki habere eş zamanlı olarak erişim sağlamaktadır.

Duke Books Scholarly Collection

The Duke Books Scholarly Collection provides full-text access to electronic books in social sciences published by the Duke University Press.

----------

Duke Books Scholarly Collection, Duke University Press tarafından sosyal bilimler alanında yayınlanmakta olan elektronik kitaplara tam metin erişim sağlamaktadır.

EBSCO eBook Super Collection

EBSCO eBook Super Collection database provides access to more than 582.000 full-text e-books from publishers such as Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press in the subjects of business, science, engineering, social sciences, etc.

Please click on the "Downloading an eBook Guide" page.

For mobile app 

----------

EBSCO eBook Super Collection veritabanı Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press gibi yayınevleri tarafından yayımlanan ve işletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beşeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 582.000’den fazla tam metin e-kitaba erişim sunmaktadır. 

"​E-kitap indirme rehberi" sayfası için lütfen tıklayın.

Mobil uygulama için

ElgarOnline

Database will be on trial access until 31 October 2022.

ElgarOnline provides access to the resources such as books, journals, encyclopedias, monographs, and dictionaries in the fields of law, policy, geography, sociology, education, environment, business and management, regional studies, and more.

Trial access covers the sources between the years 2017, 2018, and 2019. Please refine the sources by these dates during the searches.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 31 Ekim 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
ElgarOnline hukuk, politika, coğrafya, sosyoloji, eğitim, çevre, işletme, bölge çalışmaları ve daha birçok alanda kitap, dergi, ansiklopedi, monograf ve sözlük gibi kaynaklara erişim sağlamaktadır.
 
Deneme erişimi 2017, 2018 ve 2019 yılları arasındaki kaynakları kapsamaktadır. Tarama işlemleri sırasında lütfen kaynakları bu tarih aralıklarına göre belirleyiniz.
 
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Elsevier E-Books

Elsevier E-books purchase includes books published in chemical engineering, computer sciences, engineering, material science, mathematics, physics and astronomy; molecular biology and genetics, biochemistry, chemistry, finance, psychology, business, management, hospitality and tourism. These e-books can be accessed through the same interface as ScienceDirect journals: http://www.sciencedirect.com/ In order to read the full-text of these e-books, please select “Browse by Subject” and then click on any book title that has an accompanying green icon.

----------

Elsevier Yayınevine ait, kimya mühendisliği, bilgisayar bilimleri, mühendislik, materyal bilimi, matematik, fizik ve astronomi, moleküler biyoloji, genetik, kimya, biyokimya, finans, psikoloji, işletme, yönetim, turizm ve otelcilik konularında kitaplara erişim sağlanmaktadır. Elsevier Yayınevi’ne ait elektronik kitaplara ScienceDirect dergileri ile aynı arayüzden erişim sağlanmaktadır: http://www.sciencedirect.com/ belirtilen URL adresindeki konu başlıkları altında yeşil renk kitaplara tam metin erişilebilmektedir.

Encyclopedia Britannica Online

Encyclopaedia Britannica Online is the electronic version of the Encyclopaedia Britannica which has been published since 1768. It covers more than 300,000 web-sites, 118,000 articles, 2000 video clips, sound files, animations, photographs, drawings, maps and flags. Merriam-Webster’s Dictionary and Thesaurus are also available through this database.

----------

1768 yılında yayınlanmaya başlayan Encyclopaedia Britannica’nin elektronik versiyonu olan Encyclopaedia Britannica Online, 300.000’den fazla web sayfası, 118.000 makale, 2000 video klip, ses kayıtları, animasyonlar, fotoğraflar, resimler, ülkelerin harita ve bayraklarını içermektedir. Encyclopaedia Britannica Online ara yüzünden Merriam-Webster Dictionary & Thesaurus’a da erişim sağlanabilmektedir.

HathiTrust Digital Library

HathiTrust is a partnership of educational and research institutions, offering a collection of millions of titles digitized by partner libraries. Books in the public domain can be viewed in full while copyrighted items are only searchable.
----------


Eğitim ve araştırma kurumlarının ortak oluşumu olan HathiTrust, partner kütüphaneler tarafından dijitalleştirilmiş milyonlarca başlıktan oluşan bir koleksiyon sunar. Kamunun kullanımına sunulan kaynaklar tam metin olarak çevrimiçi görüntülenebilirken, telif haklarıyla korunan kitaplar sadece taranabilmektedir.

 

International Encyclopedia of Political Science

The International Encyclopedia of Political Science provides a definitive, comprehensive picture of all aspects of political life, recognizing the theoretical and cultural pluralism of our approaches and including findings from the far corners of the world.

----------

The International Encyclopedia of Political Science, politik yaşamın tüm yönlerinin açıklayıcı, kapsamlı bir resmini, yaklaşımlarımızın dünyanın en uzak köşelerindeki teorik ve çok kültürlülüğü ile sunmaktadır.

Internet Archive


The Internet Archive (archive.org), founded in 1996, provides access to digitized books and other digital artifacts. Some books cannot be downloaded as PDF. However, they can be borrowed by one patron at a time for 14 days. Borrowing is manageable through a free account and Adobe Digital Editions.

----------

1996 yılında kurulan İnternet Arşivi (archive.org) dijitalleştirilmiş kitaplara ve diğer dijital eserlere erişim sağlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüğüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

 

MasterFILE Reference eBook Collection

This ebook reference collection offers a rich election of eBook titles covering a broad renge of general reference subjects. Topics include biography, history, careers, cooking, literature, genealogy, health, parenting, personal finance, politics, architecture, science, current events, social-emotional health, sports and travel.

----------

MasterFILE Reference eBook Collection veritabanı biyografi, tarih, kariyer, yemek pişirme, edebiyat, soy bilimi, politika, mimarlık, bilim, spor, seyahat gibi birçok konuda e-kitaplar içermektedir.

Open Book Publishers

Open Book Publishers, an independent open access publisher in the humanities and social sciences, publishes books in hardcopy format as well as free online editions in PDF, HTML, and XML formats that can be read via the website, downloaded, reused or embedded anywhere.

----------

Bağımsız bir açık erişim yayıncısı olan Open Book Publishers, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitapların yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliştirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.

OpenEdition

OpenEdition is a French platform for electronic resources in the humanities and social sciences that provides access to more than 9000 books under the OpenEdition Books.

----------

OpenEdition, beşeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000’den fazla kitaba erişim sağlayan Fransa menşeili bir platformdur.

OpenEdition Books
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.

OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
  
OpenEdition Books Deneme erişimi sanat ve beşeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.



 

Oxford Scholarship Online (OSO), Oxford Academic

Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.



----------

Oxford Scholarship Online veritabanı biyoloji, işletme ve yönetim, klasik çalışmalar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çalışmalar ve sosyoloji konularını kapsayan Oxford University Press e-kitaplarına erişim sağlar.

Peter Lang

Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.

----------

Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.

Project Muse Books Collection

Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.

----------

Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Project Muse Open Access

Poject Muse offers open access journals and books from several distinguished university presses and scholarly societies.

----------

Project Muse, birçok seçkin üniversite yayınevinden ve akademik topluluklardan açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.
 

Sage E-Books and Handbooks

Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.

----------

Sage E-Books and Handbooks veritabanı, işletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, eğitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
 

Springer E-Book Collection

The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.

----------

Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Springer Open

Springer Open provides open access journals and books from all areas of science, technology, medicine, the humanities, and social sciences.

----------

SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.
 

Taylor & Francis E-Books

Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.

----------

Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.

Turcademy

Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.

NOTE: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.

Please click to watch the Turcademy User Guide video.

----------

Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eğitim, işletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba erişim sağlamaktadır.

NOT: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına bağlı olmak gerekmektedir.

Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.

Wiley Online Books

Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız erişim imkanı sağlar. Wiley Online Library e-kitap konuları işletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.

Adam Matthew: Research Methods Primary Sources
Learning Tool will be on trial access until 2 December 2021.
Research Methods Primary Sources is an online learning tool for literacy of primary sources. The collection includes case studies, practice sources, and guides about analyzing primary sources.    
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Öğrenme aracı 2 Aralık 2021 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Research Methods Primary Sources birincil kaynakların okuryazarlığı konusunu ele alan çevrim içi bir öğrenme aracıdır. Koleksiyon birincil kaynakların incelenmesi ve araştırılmasına yönelik örnek çalışmaları, uygulamalı kaynakları ve rehberleri içermektedir.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

Ancestry Library

Ancestry Library is a database that gives opportunity to research ancestry ties by using census, immigration, ethnic root and military information in the past.

----------

Ancestry Library geçmişteki nüfus, göç, etnik köken ve askeri bilgileri kullanarak soy bağları ile ilgili araştırma yapmaya olanak sağlar.

Annual Reviews

Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical, and social sciences.

It is recommended that you become a Registered User by creating a username and password to receive e-mail alerts about the table of contents and other subjects when new volumes are released.

Your password must be at least 8 characters and contain uppercase letters, numbers, and at least one special character.

The registered users will have access to Reviews in Advance, which is sometimes released up to six months before official publication.

Publication list

----------

Annual Reviews çeşitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki dergilere tam metin erişim imkanı sağlamaktadır.

Yeni ciltler yayınlandığında içindekiler tablosu hakkında ve diğer konulardaki e-posta uyarılarını almak için kullanıcı adı ve şifre oluşturarak Kayıtlı Kullanıcı olmanız önerilir.

Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalı ve büyük harf, sayı ve en az bir adet özel karakter içermelidir.

Kayıt yaptıran kullanıcılar, yayınlandıkça oluşturulan ve bazen resmi yayından altı ay kadar önce çıkarılan Reviews in Advance'e erişme olanağına sahip olacaklardır.

Dergi listesi

Belt and Road Initiative Reference Source

The Belt and Road Initiative Reference Source is a unique full-text database supporting the study of the Belt and Road Initiative. It provides thousands of scholarly journals from dozens of countries covering business trends, infrastructure, research collaboration, and trade opportunities related to the initiative.

----------

The Belt and Road Initiative Reference Source, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın Tek Kuşak Tek Yol (One Belt One Road) anlayışını ve çalışmalarını destekleyen tam metin dergiler ve yayınlara erişim sağlamaktadır.

Business Periodicals Index Retrospective

Business Periodicals Index Retrospective database provides access to historical processes from technological advances in business and economics to the success and failure of marketing strategies, from telecommunications history, global automobile market, the emergence of the international monetary fund.

----------

Business Periodicals Index Retrospective veritabanı işletme ve ekonomi alanındaki teknolojik ilerlemelerden, pazarlama stratejilerinin başarı ve başarısızlığına, telekomünikasyon tarihinden, küresel otomobil pazarına, uluslararası para fonunun ortaya çıkışına kadar olan tarihsel süreçleri içeren kaynaklara erişim sağlamaktadır.

Cairn.Info

Cairn.info provides access to French language journals in humanities and social sciences.

----------

Cairn.info veritabanı, insani ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış Fransızca dergilere erişim sağlamaktadır.

CEİM E-Kütüphane

CEİM E-Kütüphane is digital archive that provides access to many national and international reports, agreements and academic resources in the fields of gender equality and rights-based monitoring.

----------

CEİM E-Kütüphane, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hak temelli izleme alanlarında, ulusal ve uluslararası birçok rapor, sözleşme ve akademik kaynağa erişim sunan dijital bir arşivdir.

Central & Eastern European Academic Source

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) is a research database of full-text scholarly journals published in central and eastern European countries. Multidisciplinary and multilingual, it covers many subjects including history, business and law.

----------

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan tam metin bilimsel dergilere erişim sağlayan bir araştırma veritabanıdır. Tarih, işletme, hukuk gibi alanlarda, birçok farklı dilde konuyu kapsamaktadır.

CIAO - Columbia International Affairs Online

Enables searching across “think-tanks” and research centers for information on international affairs. Includes access to the full text of working papers, conference proceedings, policy briefs, and books from 115 contributing institutions.

----------

Uluslararası ilişkiler konusunda bilgi arayanlar için, araştırma merkezlerinde bulunan uzman grupların çalışmalarını tarama imkanı sağlar. Katkıda bulunan 115 enstitüden, kitaplar, politika özetleri, konferans bildirileri ve çalışma raporlarının tam metinlerine erişim sağlar.

COAR-Confederation of Open Access Repositories

COAR is a global repository of open access repositories of more than 150 member and partner libraries, universities, research institutions, government funders, and others.

----------

Açık Erişim Arşivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve işbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araştırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık erişim arşivlerinin küresel arşividir.

 

DergiPark (ULAKBİM)

With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.

DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.

----------

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuş ve dergi barındırma hizmeti verilmeye başlanmıştır.

DergiPark ile Sosyal ve Beşeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alanındaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak erişim sağlanmaktadır.

Digital National Security Archive (DNSA)

The collection provides access to primary documents at the center of the foreign and military policy of the USA since 1945, and deals with the most critical events in the world and the policies of countries with military, intelligence, diplomacy and human rights dimensions.

Please click for the LibGuide page.

----------

1945'ten bu yana ABD’nin dış ve askeri politikasının merkezinde yer alan önemli birincil belgelerden oluşan koleksiyon, dünyada yaşanan en kritik olayları, ülkelerin politikalarını askeri, istihbarat, diplomasi ve insan hakları boyutları ile ele almaktadır.

LibGuide sayfası için lütfen tıklayın.

 

DOAB -Directory of Open Access Books

DOAB is a joint-discovery service of OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Université, and provides access to more than 27900 academic peer-reviewed access books from 379 publishers.

----------
OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık Erişim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900’den fazla hakemli akademik kitabına erişim sağlar.

Duke Journals Scholarly Collection

The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.

----------

The Duke Journals Scholarly Collection veritabanı sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki Duke University Press dergilerine tam metin erişim sağlamaktadır.

EconLit with Full Text (EBSCO)

Produced by the American Economic Association, EconLit provides citations and some abstracts to the international literature on economics since 1969. “EconLit covers a broad range of document types published world-wide, including journal articles, books, and dissertations, as well as articles in collective works, such as conference proceedings and collected essay volumes. The database also includes Abstracts of Working Papers in Economics from the Cambridge University Press database, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes and the full text of the Journal of Economic Literature book reviews. EconLit topics include economic development, forecasting, and history; fiscal theory; monetary theory and financial institutions; business finance; public finance; and international, labour, health care, managerial, demographic, regional, agricultural, and urban economics; country studies, and government regulations.” (from the ECONLit website)

----------

American Economic Association tarafından geliştirilen EconLit, 1969 yılından günümüze kadar dünyada ekonomi ve ekonominin tarihi, mali teori, para teorisi ve finansal müesseseler, ekonomik gelişme, işletme, kamu maliyesi, işçi, sağlık bakımı, şehir ekonomileri, ülke çalışmaları ve resmi yönetmelikleri, bölgeler ve tarım ile ilgili makale, tez, kitap, konferans bildirileri, denemelere ait bibliyografik künye ve özetlerini verir. Ayrıca, bu veritabanı Cambridge University Press’in, Abstracts of Working Papers in Economics, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes ve Journal of Economic Literature’ın kitap kritiklerinin tam metinlerini içerir.

Economist Historical Archive
The Economist Historical Archive provides full-text access to a complete searchable copy of every issue of The Economist from 1843 to 2015.

----------

The Economist Historical Archive veritabanı, The Economist dergisinin 1843-2015 yılları arasındaki sayılarına tam metin erişim sağlamaktadır.

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive provides detailed coverage of political, economic and commercial developments worldwide from the Economist Intelligence Unit (EIU)’s historical Country Reports (previously Quarterly Economic Reviews), covering all countries from 1952 to 1995. Comprehensive quarterly overviews allow researchers to gain a thorough understanding of an event, policy or development from one or two reports.

----------

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive, 1952’den 1995’e kadar olan sürede tüm ülkeleri kapsayacak şekilde Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından yayınlanan tarihsel, politik, ekonomik ve ticari gelişmeleri içeren Ülke Raporları’na detaylı erişim sağlamaktadır.

Emerald Case Studies
Database will be on trial access until 3 March 2022.
Emerald Case Studies database provides access to international comprehensive case studies with lecture notes for instructors. Subjects cover business, management, economy, science, and related fields.
Teacher notes are only accessible for instructors. To access the teacher notes, instructors should create a profile and send their username to the serials@bilkent.edu.tr address.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 3 Mart 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Emerald Case Studies veritabanı, öğretim üyeleri için ders notlarını da içeren uluslararası nitelikte geniş kapsamlı vaka çalışmalarına erişim sağlamaktadır. Konular işletme, yönetim, ekonomi, bilim ve benzeri alanları içermektedir. 
Eğitmen notları sadece öğretim üyelerine açıktır. Öğretim üyeleri, eğitmenlere yönelik hazırlanan notlara erişim sağlamak için bir profil oluşturmalı ve kullanıcı isimlerini serials@bilkent.edu.tr adresine bildirmelidirler.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Emerald E-Journals

Emerald publishes the world’s widest range of management and library & information services journals, as well as a strong specialist range of engineering, applied science and technology journals.

----------

Emerald veritabanı; mühendislik, uygulamalı bilimler ve teknoloji alanlarında spesifik konuları içeren dergilerin yanı sıra kütüphane, bilgi hizmetleri, işletme ve yönetim alanlarında da önemli dergileri içerir.

English Historical Documents
Database will be on trial access until 10 November 2021.
English Historical Documents database provides access to the documents on British history from 500 to 1914. Subjects cover the history of economy, foreign affairs, media and communication, technology, military, social history, medical history etc. 
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 10 Kasım 2021 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
English Historical Documents veritabanı, 500 ve 1914 yıllarını kapsayacak şekilde Britanya tarihi ile ilgili belgelere erişim sağlamaktadır. Konular ekonomi, dış ilişkiler, medya ve iletişim, teknoloji, askeri, sosyal, tıp tarihi ve benzeri alanları içermektedir.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

Expert Briefings
Database will be on trial access until 3 March 2022.
The Expert Briefings database provides access to Oxford Analytica’s archival and daily analysis of global economic and political issues, results, and impacts of these issues.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 3 Mart 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Expert Briefings veritabanı, Oxford Analytica tarafından hazırlanan küresel, ekonomik ve politik konuları ve bunların sonuçları ile etkilerini ele alan arşivsel ve güncel analizler sunmaktadır.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

Harman (Turkey Academic Archive)

Harman is the national repository of the open archives of universities, public and research institutions in Turkey.

----------

Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araştırma kurumlarının açık arşivlerinin ulusal arşividir.

International Studies Encyclopedia Online

The International Studies Encyclopedia Online, published by the International Studies Association (ISA), provides full-text access to over 400 peer-reviewed essays in international relations and related subjects.

----------

International Studies Association (ISA) tarafından yayınlanan International Studies Encyclopedia Online, uluslararası ilişkiler ve ilgili alanlarda hazırlanmış 400’ün üzerinde hakemli makaleye tam metin erişim sağlamaktadır.
 

JSTOR

JSTOR provides access to back issues of journals in the following topics: African American Studies, Anthropology, Asian Studies, Ecology, Economics, Education, Finance, General Science, History, Literature, Mathematics, Philosophy, Political Science, Population Studies, Sociology, and Statistics. JSTOR does not include current issues or volumes, but includes complete runs of all journals up to two to five years prior to the current date.

----------

Aşağıdaki konuları içeren dergilerin eski sayılarına erişim sağlar: Antropoloji, Amerika ve Asya Etüdleri, Ekoloji, Ekonomi, Eğitim, Maliye, Fen, Tarih, Edebiyat, Matematik, Felsefe, Siyasal Bilimler, Nüfus Etüdleri, Sosyoloji ve İstatistik. JSTOR, dergilerin güncel sayılarını içermez fakat günümüzden 2-5 yıl öncesine kadarki dergilerin bütün sayılarını kapsar.
 

Kezana

Kezana is an open-access platform that provides access to articles and theses from Turkey.

----------

Kezana, Türkiye’den makale ve tezlere erişim sağlayan bir açık erişim platformudur.

 

Library of Congress Digital Collections

Library of Congress Digital Collections is a digital library of manuscripts, photos, audio recordings, notated music, books, films, maps, and newspapers.

----------

Kongre Kütüphanesi Dijital Koleksiyonları, el yazmaları, fotoğraflar, ses kayıtları, notalar, kitaplar, filmler, haritalar ve gazetelerden oluşan dijital  bir kütüphanedir.

MasterFILE Complete

MasterFILE Complete offers the largest collection of popular full-text magazines, reference books and other highly-regarded sources from the world’s leading publishers. Covering virtually every general interest subject area, it also includes an extensive collection of photos, maps and flags.

----------

Disiplinlerarası bir veritabanı olan MasterFILE Complete çeşitli referans yayınlarına, birincil el kaynaklara ve ek olarak 500.000’den fazla fotoğraf, harita ve semboller içeren bir görsel koleksiyona erişim sağlamaktadır.

Military Big Data

Military Big Data provides detailed information about the defense industry. The database provides access to reports, analysis, and inventory information on land, naval and aerial platforms of many countries.

Note: After clicking 'Login' at the top right of the screen, you can accept the privacy agreement and log in by clicking 'IP Login'.


----------

Military Big Data, savunma sanayi konusunda ayrıntılı bilgi veren bir veritabanıdır. Veritabanı; birçok ülkenin kara, deniz ve hava platformlarına yönelik raporlara, analizlere ve envanter bilgisine erişim sağlamaktadır.

Not: Ekranın sağ üst kısmında yer alan 'Login'e tıkladıktan sonra gizlilik sözleşmesini kabul edip 'IP Login' seçeneğine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

 

Newspaper Source Plus

Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.

---------

Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine erişim sağlamaktadır.

OAIster

OAISter is a freely accessible repository containing over 25 million records from all disciplines and subjects contributed by over 1,000 libraries, archives, and repositories.

----------

OAISter, 1000’den fazla kütüphane, arşiv ve kurumsal arşivin katkıda bulunduğu, tüm disiplinlerden ve konulardan 25 milyondan fazla kayıt içeren, ücretsiz erişilebilen bir arşivdir.

OpenDissertations

EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.

----------

Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara hem geçmiş hem de günümüz tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır.

OpenDoar-Directory of Open Access Repositories

The Directory of Open Access Repositories (OpenDoar) is a global directory of many countries’ open access repositories and their policies.

----------

OpenDOAR, çok sayıda ülkenin açık erişim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.

Oxford Handbooks Online (OHO), Oxford Academic

Oxford Handbooks Online (OHO) database contains more than 1000 handbooks in the fields of archaeology, business & management, classical studies, criminology, economics & finance, history, law, linguistics, literature, music, philosophy, political science, psychology and sociology.

----------

Oxford Handbooks Online (OHO) veritabanı; arkeoloji, dilbilim, edebiyat, ekonomi ve finans, felsefe, hukuk, klasik çalışmalar, kriminoloji, müzik, psikoloji, politik bilimler, sosyoloji, işletme ve tarih konularında 1000’den fazla rehberi kapsamaktadır.

Oxford Research Encyclopedias

The Oxford Research Encyclopedias offer long-form overview articles written, peer-reviewed, and edited by leading scholars. Each of the twenty-five distinct encyclopedias cover both foundational and cutting-edge topics in order to develop, over time, an anchoring knowledge base for major areas of research across the humanities, social sciences, and sciences.

----------

Oxford Research Encyclopedias, önde gelen akademisyenler tarafından yazılan, hakem tarafından gözden geçirilen ve düzenlenen makaleleri sunar. Yirmi beş farklı ansiklopedinin her biri, zaman içinde beşeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimlerindeki ana araştırma alanları için bir sabitleyici bilgi tabanı geliştirmek için hem temel hem de en yeni konuları kapsar.

Oxford University Press Journals Online

Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.

Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.

----------

Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin erişim sağlar.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaşması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 

 

Palgrave Macmillan Journals

The Palgrave Macmillan Journals database provides access to journals in humanities, social sciences, business, and related subjects.

----------

Palgrave Macmillan Journals, sosyal bilimler, beşeri bilimler, işletme ve ilgili konularda yayınlanmış dergilere erişim sağlamaktadır.

Periodicals Archive Online

Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.

----------

Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beşeri bilimler alaninda 1770-1995 yıllarını kapsayan tam metin bir veritabanıdır. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritabanı, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin erişim sağlamaktadır.

Project Muse

Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

----------

Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.

Proquest Dissertations and Theses

Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.

----------

Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.

SAGE Journals Online
SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.

----------

SAGE Journals Online veritabanı işletme, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.

SAGE Research Methods

SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

----------

SAGE Research Methods veritabanı, araştırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eğitim videolarına erişim sağlamaktadır.

SSOAR-Social Science Open Access Repository

The Social Science Open Access Repository (SSOAR) is a database of social science literature maintained by the Leibniz Institute for the Social Sciences and provides free access to more than 55.000 publications.

----------

Sosyal Bilimler Açık Erişim Arşivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz erişim sağlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.

Taylor and Francis Online Journals

Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.

----------

Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır. Sağlık bilimleri, yaşam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, işletme ve eğitim konularını kapsamaktadır.

TR Dizin

ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

----------

TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBİM (ULUSAL Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) tarafından sağlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, sağlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeşitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına erişim sağlanmaktadır.

University of Chicago Press Journals

The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

----------

The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eğitim, beşeri bilimler, hukuk ve politika, orta çağ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye erişim sağlamaktadır.

Wikilala

Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.

NOTE: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video

Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.


----------

Osmanlı Türkçesi basılı belge, gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlayan bir veritabanı olan Wikilala, veritabanı içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak sağlamaktadır.

NOT: Daha önce bir hesap oluşturduysanız ve şifrenizi hatırlamıyorsanız, ‘’şifremi unuttum’’ seçeneğini kullanarak yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
Tanıtım Videosu

Kayıt yapmak ve şifre oluşturmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.

 

Wiley Digital Archives

Wiley Digital Archives database provides access to the primary archive sources such as manuscripts, photographs, monographs and maps from the collections of New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG), and British Association for the Advancement of Science.

New York Academy of Sciences
The collection focuses on environmental history, pollution, human rights, public health and ethics, and the history of science, medicine in North America from 1803 to 2013. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, data and ephemera.

Royal Anthropological Institute
The collection covers the history of cultural, biological, medical and visual anthropology, colonialism, social sciences, and humanities across the globe from 1763 to 2016. It contains over 150,000 maps and charts, ethnographic photographs, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, surveys, fieldnotes, drawings, data and ephemera.

The Royal College of Physicians
The collection covers the history of medicine, medical humanities, medicine and culture, religion, and government, the establishment of public health systems, and the policies governing medical education and practice from 1205 to 1980. It contains monographs, rare books, manuscripts, correspondence, reports, conference papers, medical reports, medical education textbooks, proceedings, anatomical drawings, public health surveys, drawings.

Royal Geographical Society
The collection covers the history of geography exploration, colonization and de-colonization, anthropology, law, climate science, gender studies, cartography, and environmental history throughout the British Empire from 1478 to 1953. It contains manuscripts, correspondence, reports, conference papers, proceedings, maps, charts, atlases, photographs, surveys.

British Association for the Advancement of Science
The collection covers the subjects of astronomy, biology, technology, industrial design, chemistry, engineering, mathematics, agriculture, meteorology, physics, and history of science. It contains administrative records, correspondence, illustrations, manuscripts, photographs, prototypes, clippings, personal papers.

----------
 
Wiley Digital Archives veritabanı, New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG) ve British Association for the Advancement of Science koleksiyonlarını kapsayacak şekilde el yazmaları, fotoğraflar, monograflar ve haritalar gibi birincil el arşiv kaynaklarına erişim sağlamaktadır.


New York Academy of Sciences
Koleksiyon, 1803'ten 2013'e kadar Kuzey Amerika'da çevre tarihi, kirlilik, insan hakları, halk sağlığı ve etiği, bilim tarihi ve tıp konularına odaklanana el yazmaları, yazışmalar, raporlar, konferans bildirileri, haritalar, anketler, veriler ve efemeralar içerir.

Royal Anthropological Institute
Koleksiyon, 1763'ten 2016'ya kadar dünya genelinde kültürel, biyolojik, tıbbi ve görsel antropoloji, sömürgecilik, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerin tarihini kapsayan 150.000'den fazla harita ve çizelge, etnografik fotoğraf, el yazması, yazışma, rapor, konferans bildirisi, tutanaklar, haritalar, anketler, alan notları, çizimler, veriler ve efemeralara erişim sağlamaktadır.


The Royal College of Physicians
Koleksiyon, tıp tarihi, tıbbi beşeri bilimler, tıp ve kültür, din ve hükümet, halk sağlığı sistemlerinin kurulması ve 1205'ten 1980'e kadar tıp eğitimi ve uygulamasını yöneten politikaları kapsayan raporlar, konferans bildirileri, tıbbi raporlar, tıp eğitimi ders kitapları, tutanaklar, anatomik çizimler, halk sağlığı araştırmaları ve çizimlere erişim sağlar.

Royal Geographical Society
Koleksiyon, 1478'den 1953'e kadar Britanya İmparatorluğu genelinde coğrafya araştırması, kolonizasyon ve dekolonizasyon, antropoloji, hukuk, iklim bilimi, toplumsal cinsiyet çalışmaları, haritacılık ve çevre tarihinin tarihini kapsayan el yazmaları, yazışmalar, raporlar, bildiriler, haritalar, çizelgeler, atlaslar ve fotoğraflara erişim sağlar.


British Association for the Advancement of Science
Koleksiyon astronomi, biyoloji, teknoloji, endüstriyel tasarım, kimya, mühendislik, matematik, tarım, meteoroloji, fizik ve bilim tarihi konularını kapsayan idari kayıtları, yazışmaları, illüstrasyonları, el yazmalarını, fotoğrafları, prototipleri, kupürleri, kişisel belgeleri içerir.

Wiley Online Library

Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine erişim sağlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.

Gravür Dünyası

Gravür Dünyası includes gravures and maps up to the 1850s from the Ottoman Empire to Europe, South America to Asia, Oceania, and Africa, on the art, history, social life, cultures, country topographies, cityscapes, and architecture of societies living in various parts of the world.

----------

Gravür Dünyası, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaşayan toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, şehir manzaraları, mimarileri hakkında, 1850’li yıllara kadar olan gravürleri ve haritaları içermektedir.  
 
 

Cambridge Core Ebooks
Cambridge Core Books offers full-text access to book, research monographs, academic reference, textbooks in the fields of social sciences, science, technology, medicine, and humanities published by the Cambridge University Press and partner publishers.

----------

Cambridge Core Books, Cambridge Üniversitesi ve partner yayınevleri tarafından sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beşeri bilimler konularında yayınlanan kitap, araştırma monografileri, akademik referanslar, ders kitaplarına tam metin erişim sağlar.




 

Edinburgh University Press Journals

Database will be on trial access until 23 March 2022.

Edinburgh University Press Journals provides access to journals that cover the subjects of archaeology, architecture, botany, film, media and cultural studies, history, language and linguistics, law, politics etc.

NOTE: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.” 

----------

Veritabanı 23 Mart 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
Edinburgh University Press Journals, arkeoloji, mimarlık, botanik, film, medya ve kültürel çalışmalar, tarih, dil ve linguistik, hukuk, politika gibi konularda dergilere erişim sağlamaktadır.

NOT: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 

Muteferriqa

Database will be on trial access until 31 January 2024.

Muteferriqa is a database that offers a wide range of exploration possibilities, including full-text search, within thousands of digitized Ottoman Turkish printed books and periodicals.

The database is not suitable for mobile use.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 31 Ocak 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
Muteferriqa dijitalleştirilmiş binlerce Osmanlı Türkçesi matbu kitap ve süreli yayın içerisinde tam metin arama dâhil çok yönlü keşif olanakları sunan bir veritabanıdır. 
Veritabanı mobil kullanım için uygun değildir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz. 

OpenEdition Journals
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022. 

Trial access includes some e-journals in the fields of humanities and social sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Deneme erişimi sanat ve beşeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.




 
 

SpringerLink Electronic Journals

Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.

----------

Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına erişim sağlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.

Dünya Newspaper

Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriğine erişim sağlanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Economist

The Economist is a British weekly newspaper that includes worldwide news, analysis, and information on current affairs, international business, politics, technology, sports, and culture.

Please use your Bilkent e-mail address to register and log in. After registration, a verification link will be sent to your e-mail address.

----------

The Economist, güncel olaylar, uluslararası ticaret, politika, teknoloji, spor ve kültür hakkında dünya çapında haberler, analizler ve bilgiler içeren haftalık bir İngiliz gazetesidir.

Kayıt olmak ve giriş yapmak için lütfen Bilkent e-posta adresinizi kullanın. Kayıt olduktan sonra e-posta adresinize doğrulama linki gönderilecektir.

Newspapers.com-World Collection
Newspapers.com Library Edition is an extensive database that provides online access to 4,000+ historical newspapers. Dating from the early 1700s into the 2000s, Newspapers.com Library Edition contains full runs and portions of runs of well-known, regional, and state titles to small local newspapers in the United States and other countries.

----------

​1700’lü yılların başından 2000’li yıllara kadar uzanan Newspapers.com World Collection, ABD ve diğer ülkelerdeki küçük yerel gazetelere tanınmış, bölgesel ve eyalet başlıklarının tam yayınlarını ve bölümlerini içerir.

ProQuest Historical Newspapers

The ProQuest Historical Newspapers database provides digital access to the archives of many published newspapers.

----------
​
The ProQuest Historical Newspapers veritabanı, yayımlanmış olan birçok gazetenin arşivine dijital olarak erişme imkanı sağlamaktadır.

ProQuest Historical Newspapers: U.S. Major Dailies

This historical newspaper collection provides first-hand accounts information of the politics, society, and events of the time to genealogists, researchers, and scholars.
​
----------

Bu tarihi gazete koleksiyonu, soy bilimcilere, araştırmacılara, incelenen dönemin politikası, toplumu ve olayları hakkında birinci ağızdan bilgiler sunmaktadır.

iThenticate (Plagiarism Detection Service)

iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion web pages and over 116 million articles, papers, and reviews from leading academic journals, proceedings, and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.

According to the license agreement; The iThenticate database can only be used by faculty members with a doctoral degree or above.

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

-----------

iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaştırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır.

İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

NOT: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden; ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

Mendeley (Reference Management Software)

Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

Mendeley Downloads:

Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers

Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022? 
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?

----------

Mendeley Institutional Edition, araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerine ve geliştirmelerine, diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapabilmelerine ve yapılmış olan son araştırmaları keşfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal ağ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” bağlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kişisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliği, gruplarda 100 kişiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.

NYSE Daily TAQ: New York Stock Exchange Daily Trade & Quote
Daily TAQ is a set of files that contain all trades and quotes for all issues listed and traded on US regulated exchanges for a single trading day.

The subscription covers daily data from 2011 to the present. 

Daily TAQ for on-campus use only. Please contact via serials@bilkent.edu.tr for the accessing to the database.

Available directories:

1. Master: EQY_US_ALL_REF_MASTER  / EQY_US_ALL_REF_MASTER_PD
2. Quotes: SPLITS_US_ALL_BBO
3. Trade: EQY_US_ALL_TRADE
4. NBBO: EQY_US_ALL_NBBO
5. QuoteLULD: EQY_US_ALL_BBO_ADMIN/
6. TradeLULD: EQY_US_ALL_TRADE_ADMIN/
7. CTA Admin: EQY_US_ALL_ADMIN
8. UTP Admin: EQY_US_ALL_ADMIN

Helpful Resources:

Daily TAQ Client Spec v3.0 (PDF)
Fact Sheet (PDF)

--------

Daily TAQ, tek bir işlem günü için, ABD tarafından düzenlenen borsalarda listelenen ve işlem gören tüm konuları, işlemleri ve fiyatları içeren veri setleri sunmaktadır.

Abonelik 2011 yılından günümüze günlük verileri içermektedir.

Daily TAQ sadece kampüs içinde kullanılabilir.  Veritabanına erişim için lütfen serials@bilkent.edu.tr adresi ile iletişime geçiniz.

Kullanılabilir dizinlar:

1. Master: EQY_US_ALL_REF_MASTER  / EQY_US_ALL_REF_MASTER_PD
2. Quotes: SPLITS_US_ALL_BBO
3. Trade: EQY_US_ALL_TRADE
4. NBBO: EQY_US_ALL_NBBO
5. QuoteLULD: EQY_US_ALL_BBO_ADMIN/
6. TradeLULD: EQY_US_ALL_TRADE_ADMIN/
7. CTA Admin: EQY_US_ALL_ADMIN
8. UTP Admin: EQY_US_ALL_ADMIN

Yardımcı Kaynaklar:

Daily TAQ Client Spec v3.0 (PDF)
Fact Sheet (PDF)
 

Pivot-RP

Database will be on trial access until 23 August 2024.

Pivot-RP is a database that provides access to information about many sources of academic information, such as research funds, scholarships and awards. Researchers can use these resources to explore funding opportunities and manage application processes for the projects they carry out.


To register, you should create an account with your Bilkent e-mail address. After registration, you can complete your account creation by using the confirmation link sent to your e-mail address.

Additionally, via the Pivot-RP database you can also access the Research Professional News platform, which offers the ability to research UK-wide and many international funding opportunities. After clicking the News tab on the Pivot-RP homepage, you can access this content with the Pivot-RP account you created.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 23 Ağustos 2024 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Pivot-RP, araştırma fonları, burslar ve ödüller gibi birçok akademik finansman kaynağına yönelik bilgilere erişim sağlayan bir araçtır. Araştırmacılar, yürüttükleri projeler için bu kaynakları kullanarak finansman olanaklarını keşfedebilir ve başvuru süreçlerini yönetebilir.

Kaydolmak için Bilkent uzantılı e-posta adresiniz ile hesap oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt işleminden sonra e-posta adresinize gelen onay bağlantısını kullanarak hesap oluşturma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Ek olarak, Pivot-RP aracını kullanarak Birleşik Krallık çapında ve pek çok uluslararası fon fırsatı hakkında araştırma yapma olanağı sunan Research Professional News platformuna da erişim sağlayabilirsiniz. Pivot-RP anasayfasında yer alan News sekmesine tıkladıktan sonra oluşturmuş olduğunuz Pivot-RP hesabınız ile bu içeriğe erişim sağlayabilirsiniz.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 

Turnitin

Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.

About Plagiarism​

NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

----------

Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. Öğretim üyeleri, öğrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arşiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaştırma yapabilirler.

NOT: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

EMIS (Emerging Markets Information System)

EMIS database provides access to current reports, data, and news from various fields such as business, economics, international relationships, politics, banking and finance, statistics.

----------

EMIS veritabanı işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler, siyaset, bankacılık ve finans, istatistik gibi farklı alanlardan güncel rapor, veri ve haberlere erişim imkanı sağlamaktadır.

ICPSR (Inter-University Consortium for Political and Social Research)

ICPSR (Inter-university Consortium for Political and Social Research) is an international consortium of more than 750 academic institutions and research organizations that provides leadership and training in data access, curation, and analysis methods for the social sciences research community.

ICPSR provides access to a data archive of more than 250,000 research files and 21 specific data collections from the social and behavioral sciences, education, aging, criminal justice, substance abuse, terrorism, and other fields.

Note: Data in some collections are only available to users of ICPSR member institutions. You can access this data after opening a free account with your Bilkent e-mail address.


----------

750'den fazla akademik kurum ve araştırma kuruluşundan oluşan uluslararası bir konsorsiyum olan ICPSR (Inter-university Consortium for Political and Social Research), sosyal bilimler araştırma toplulukları için veri erişimi, iyileştirme ve analiz yöntemleri konusunda liderlik ve eğitim sağlar.

ICPSR, sosyal bilimler ve davranış bilimlerinde, eğitim, yaşlanma, ceza adaleti, madde bağımlılığı, terörizm ve diğer alanlardan 250.000'den fazla araştırma dosyası ve 21 özel veri koleksiyonundan oluşan bir veri arşivine erişim sağlar.
 
Not: Bazı koleksiyonlardaki veriler yalnız ICPSR üyesi kurumların kullanıcılarına açıktır. Bilkent uzantılı e-posta adresiniz ile ücretsiz hesap açtıktan sonra bu verilere erişim sağlayabilirsiniz.
 

World Development Indicators Online (World Bank)

WDI Online is a data source on the global economy. It contains statistical data for over 550 development indicators and time series data from 1960-2000 for over 200 countries and 18 country groups. Data includes social, economic, financial, natural resources, and environmental indicators. Data selection screens are intuitive and easy to use. Results can be scaled, indexed against a particular year, viewed by percentage change, and charted. There are also data export options in standard formats like excel.

----------

WDI Online tüm dünya ekonomisini kapsayan bir veritabanıdır. Bu veritabanı, 18 ülke grubu ve 200’den fazla ülke için 1960 – 2000 yıllarını kapsayan 550’den fazla kalkınma göstergelerini ve zaman dizisi verilerini içerir. Bu veriler sosyal, ekonomik, mali, doğal kaynaklar ve çevresel göstergeleri içermektedir. Veri seçim ekranlarının kullanımı kolaydır. Veri sonuçları belirli yıllara göre endekslenebilir veya ölçeklenebilir, yüzdelik değişimlerine göre görüntülenebilir ve şemalandırılabilir. Ayrıca bu veritabanı, excel standart formatlarında ihracat veri opsiyonlarını da verir.

O’Reilly for Higher Education

O’Reilly for Higher Education database provides access to electronic books, case studies, interactive tutorials, audiobooks, and O'Reilly conference videos on the subjects of business, economics, history, design, computer, software engineering, and more.

The steps to create an account are:

-Click on "Institution not listed."
-Enter your Bilkent e-mail address.
-Click "Let's Go."

If you have previously created an account with your Bilkent e-mail address, you can continue to use the platform with your existing account.

----------

O'Reilly for Higher Education veritabanı, işletme, ekonomi, tarih, tasarım, bilgisayar, yazılım mühendisliği ve daha fazla konuda elektronik kitaplara, vaka çalışmalarına, etkileşimli eğitimlere, sesli kitaplara ve O'Reilly konferans videolarına erişim sağlar.

Hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları takip ediniz:

-"Institution not listed" başlığına tıklayınız.
- Bilkent e-posta adresinizi giriniz.
-“Let’s Go” seçeneğine tıklayınız.

Daha önce Bilkent e-posta adresiniz ile oluşturduğunuz bir hesabınız var ise mevcut hesabınız ile platformu kullanmaya devam edebilirsiniz.


 

Vidobu

Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.

Please click here for off-campus access.

----------

Vidobu veritabanı bilim ve teknoloji, fotoğrafçılık, kişisel ve mesleki gelişim alanlarında 10.000’den fazla Türkçe eğitim videosunu içermektedir. Kampüs dışı erişimi sayesinde kampüs alanı dışından da üniversite mailleriniz aracılığı ile Vidobu veritabanına erişim sağlayabilirsiniz.

Kampüs dışı erişim için lütfen buraya tıklayınız.