Economic History and Conditions

Guide Contents
Quick Links
Welcome!
Welcome to Bilkent University Library subject guide for Economic History and Conditions.
This guide is created to help you to find the most useful resources in your subject.
You can use the tabs across the top of the page to find relative information you need.
Library Collection
Items in the Bilkent Library Collection are shelved according to subjects using the Library of Congress Classification. For more details about this classification refer to the Library of Congress Classification Outline.
Quick Search / Library Catalog
Librarians

Naile Okan

Guide Contents
Quick Links
Books/E-Books

Loading...
Material Requests
My Profile
Useful Links
Guide Contents
Quick Links
My Profile

Naile Okan

Useful Links
Guide Contents
Quick Links
Theses / Dissertations
My Profile

Naile Okan

Useful Links
Guide Contents
Quick Links
All Items by Source

AudioBook

OverDrive

ENG: OverDrive is a digital platform that provides access to a variety of electronic books/journals, audio books, music and videos.

To use OverDrive via the mobile app, please visit https://help.overdrive.com/en-us/1307.html

Note: To use the database, you need to log in with your library account information.

TR: OverDrive çeşitli elektronik kitap, dergi, sesli kitap, müzik ve videolara erişim sağlayan dijital bir platformdur.

OverDrive'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen https://help.overdrive.com/en-us/1307.html adresini ziyaret ediniz

Not: Veritabanını kullanmak için kütüphane hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir.


Bibliographic

American Doctoral Dissertations
American Doctoral Dissertations is a bibliographic database that help researchers to locate more than 172.000 doctoral dissertations that were accepted by American universities from 1902 to present.

----------

American Doctoral Dissertations veritabanı, Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilen ve 1902’den günümüze kadar uzanan 172,000’den fazla doktora tezi içerir.
Applied Science & Business Periodicals Retrospective
Applied Science & Business Periodicals Retrospective is an archive of citations covering the history of business and industry between 1913 and 1983. It contains millions of records offering a rich account of technological advances, business strategies, company profiles, iconic executives and scientists and more.

----------

Applied Science & Business Periodicals Retrospective veritabanı, 1913 ve 1983 yılları arasında endsütri ve işletme tarihini kapsayan; teknolojik ilerlemeler, iş stratejileri, şirket profilleri, ikonik yönetim gibi konularda  milyonlarca bibliyografik kayda erişim sağlamaktadır.
Newswires
ENG: EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.

TR: Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eş zamanlı haberler sağlamaktadır.
Scopus
ENG: Scopus covers 18,000 publications from 5,000 different publishers in the fields of science, technology, medicine and the social sciences. It provides abstract searching from 1960, and cited reference searching from 1996 to the present. In addition to academic journals, it includes conference proceedings, trade publications, patents, book series and scientific web-pages. Content is updated daily.

TR: Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. Bilimsel dergilerin yanı sıra, konferans tutanakları, ticari yayınlar, patentler, kitap serileri ve bilimsel içerikli web sayfalarını da içeren veritabanı her gün güncellenmektedir.
Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983
ENG: It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.

TR: Antropoloji, hukuk, iletişim, istatistik, psikoloji, şehir çalışmaları ve uluslararası ilişkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleştirilerini içerir.
Ulrich’s Periodicals Directory
ENG: Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.

TR: Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniş ve güvenilir bilgi sağlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.
Web of Science
This multidisciplinary citation database contains over 21,200 peer-reviewed, high-quality scholarly journals published worldwide (Including open access journals) in the sciences, social sciences, and arts and humanities. Conference proceedings and book data are also available. Including Web of Science: Science Citation Index, Social Science Citation Index, Art & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index, Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index.

----------

Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Web of Science fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimlerini konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.

E-Book

Adam Matthew: Confidential Print: Latin America, 1833-1969
This collection consists of the Confidential Print for Central and South America and the French- and the Spanish-speaking Caribbean. Topics covered include slavery and the slave trade, immigration, relations with indigenous peoples, wars and territorial disputes, the fall of the Brazilian monarchy, British business and financial interests, industrial development, the building of the Panama Canal, and the rise to power of populist rulers such as Perón in Argentina and Vargas in Brazil.

----------

Bu kaynak, Orta ve Güney Amerika ile Fransızca ve İspanyolca konuşan Karayipler bölgesini ele alan Confidental Print: Latin America koleksiyonundan oluşur. Kapsanan konular arasında kölelik ve köle ticareti, göç, yerli halklarla ilişkiler, savaşlar ve toprak anlaşmazlıkları, Brezilya monarşisinin düşüşü, İngiliz iş ve mali çıkarları, endüstriyel gelişmeler, Panama Kanalı'nın inşası ile Arjantin'de Perón ve Brezilya'da Vargas gibi popülist yönetimlerin yükselişi yer almaktadır.
Cambridge Books Online
Cambridge Core is a platform which combines Cambridge Books Online and Cambridge Journals Online. It offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals as well as more than 30,000 e-books within the subject collections of social sciences, science, technology, medicine and humanities published by the Cambridge University Press and partner
publishers.
Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.

----------

Cambridge Core veritabanı, Cambridge Books Online ve Cambridge Journals Online’ı içeren bir platformdur. Cambridge Üniversitesi ve ortak yayınevleri tarafından yayınlanan sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beşeri bilimler konularında 30.000’den fazla e-kitap ve 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin erişim sağlar.“Oku ve Yayımla” Anlaşması detayları için lütfen tıklayınız. 
CRCnetBase
The CRCnetBASE database provides access to books in engineering, physics, chemistry, mathematics, statistics, computer science, materials science, nanotechnology, business, information technology and related disciplines.

----------

CRCnetBASE veritabanı mühendislik, fizik, kimya, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, malzeme bilimi, nanoteknoloji, işletme, bilgi teknolojileri ve ilgili konularda yayınlanmış kitaplara erişim sağlamaktadır.
De Gruyter E-Books
De Gruyter E-Books database topics are consist of computer, economics, law, physics, chemistry, mathematics, architecture, engineering, history and music.

----------

De Gruyter E-Books veritabanı bilgisayar, ekonomi, hukuk, fizik, kimya, matematik, mimarlık, mühendislik, tarih ve müzik alanlarındaki kitapları kapsamaktadır.
EBSCO eBook Academic Collection
EBSCO eBook Academic Collection database provides access to the more than 165.000 full text e-books in the subjects of business, science, engineering, social sciences etc.

For mobile app 

----------

EBSCO eBook Academic Collection veritabanı işletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beşeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 165.000’den fazla tam metin e-kitaba erişim sunmaktadır.

Mobil uygulama için
Elsevier E-Books
Elsevier E-books purchase includes books published in chemical engineering, computer sciences, engineering, material science, mathematics, physics and astronomy; molecular biology and genetics, biochemistry, chemistry, finance, psychology, business, management, hospitality and tourism. These e-books can be accessed through the same interface as ScienceDirect journals: http://www.sciencedirect.com/ In order to read the full-text of these e-books, please select “Browse by Subject” and then click on any book title that has an accompanying green icon.

----------

Elsevier Yayınevine ait, kimya mühendisliği, bilgisayar bilimleri, mühendislik, materyal bilimi, matematik, fizik ve astronomi, moleküler biyoloji, genetik, kimya, biyokimya, finans, psikoloji, işletme, yönetim, turizm ve otelcilik konularında kitaplara erişim sağlanmaktadır. Elsevier Yayınevi’ne ait elektronik kitaplara ScienceDirect dergileri ile aynı arayüzden erişim sağlanmaktadır: http://www.sciencedirect.com/ belirtilen URL adresindeki konu başlıkları altında yeşil renk “book” ibareli kitaplara tam metin erişilebilmektedir.
Emerald E-Books
Emerald E-Books collection includes e-books in the subject fields of business, finance, economy, marketing, human resources, public administration, environmental management, tourism management.

----------

Emerald E-Books ekitap koleksiyonu işletme, yönetim, strateji, maliye, finans, ekonomi, pazarlama, insan kaynakları, kamu yönetimi, çevre yönetimi, turizm işletmeciliği ve ilgili konularda elektronik kitaplar içermektedir.
Encyclopedia Britannica Online
Encyclopaedia Britannica Online is the electronic version of the Encyclopaedia Britannica which has been published since 1768. It covers more than 300,000 web-sites, 118,000 articles, 2000 video clips, sound files, animations, photographs, drawings, maps and flags. Merriam-Webster’s Dictionary and Thesaurus are also available through this database.

----------

1768 yılında yayınlanmaya başlayan Encyclopaedia Britannica’nin elektronik versiyonu olan Encyclopaedia Britannica Online, 300.000’den fazla web sayfası, 118.000 makale, 2000 video klip, ses kayıtları, animasyonlar, fotoğraflar, resimler, ülkelerin harita ve bayraklarını içermektedir. Encyclopaedia Britannica Online ara yüzünden Merriam-Webster Dictionary & Thesaurus’a da erişim sağlanabilmektedir.
OpenEdition Books
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.

OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
  
OpenEdition Books Deneme erişimi sanat ve beşeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.



 
Oxford Scholarship Online
ENG: Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.

TR: Oxford Scholarship Online veritabanı biyoloji, işletme ve yönetim, klasik çalışmalar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çalışmalar ve sosyoloji konularını kapsayan Oxford University Press e-kitaplarına erişim sağlar.
Peter Lang
ENG: Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.

TR: Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.
Project Muse Books Collection
ENG: Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.

TR: Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.
Sage E-Books and Handbooks
ENG: Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.

TR: Sage E-Books and Handbooks veritabanı, işletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, eğitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
 
SIAM (Society for Industrial and Applied Mathematics) E-Books
ENG: SIAM E-Books is a leading source of knowledge for the world’s applied mathematics and computational science communities. SIAM’s titles include books in the disciplines of economics and finance, math, physics, engineering, data mining, computing and more.

TR: Uygulamalı matematik ve bilgisayar bilimleri toplulukları için önde gelen bir bilgi kaynağı olan SIAM E-Books veritabanı ekonomi ve finans, matematik, fizik, mühendislik, veri madenciliği ve daha birçok alanda kitaplar içerir.
Springer E-Book Collection
ENG: The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.

TR: Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.
Taylor & Francis E-Books
ENG: Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.

TR: Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.
Turcademy
ENG: Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.

Note: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.

Please click to watch the Turcademy User Guide video.

TR: Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eğitim, işletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba erişim sağlamaktadır.

Not: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına bağlı olmak gerekmektedir.

Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.
Wiley Online Books
Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız erişim imkanı sağlar. Wiley Online Library e-kitap konuları işletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.

Full Text

ABI/INFORM Global
ABI/INFORM Global database provides access to articles, theses, industry-focused reports, and journals such as The Economist in the fields of finance, business, economic conditions, strategic management, business trends, accounting, etc.

----------

ABI/INFORM Global veritabanı, finans, iş, ekonomik koşullar, stratejik yönetim, iş trendleri, muhasebe ve daha birçok konuda makale, tez, endüstri odaklı raporlar ile The Economist, Wall Street Journal gibi dergilere erişim sağlamaktadır.
Academic Search Ultimate
Developed to meet the increasing demands of scholarly research, Academic Search Ultimate offers students an unprecedented collection of peer-reviewed, full-text journals, including many journals indexed in leading citation indexes.

----------

Özellikle akademik kurumlar için tasarlanmış Academic Search Ultimate, tüm akademik disiplinlerden, 5.300’den fazla dergiyi tam metin olarak kullanıma sunmaktadır. Sosyal bilimler, insani bilimler, eğitim, bilgisayar bilimleri, mühendislik, dil bilim, sanat ve edebiyat, tıp vs. konularını içerir. Veritabanı içerisindeki tam metin makaleler, 1865’li yıllara kadar geriye gidebilmektedir.
Adam Matthew: Research Methods Primary Sources
Learning Tool will be on trial access until 2 December 2021.
Research Methods Primary Sources is an online learning tool for literacy of primary sources. The collection includes case studies, practice sources, and guides about analyzing primary sources.    
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Öğrenme aracı 2 Aralık 2021 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Research Methods Primary Sources birincil kaynakların okuryazarlığı konusunu ele alan çevrim içi bir öğrenme aracıdır. Koleksiyon birincil kaynakların incelenmesi ve araştırılmasına yönelik örnek çalışmaları, uygulamalı kaynakları ve rehberleri içermektedir.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.

 
Annual Reviews
Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines, and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical and social sciences.

----------

Annual Reviews çeşitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki dergilere tam metin erişim imkanı sağlamaktadır.
Business Source Ultimate
Business Source Ultimate is a full-text database that provides access to more than 10,000 scientific journals and publications in the field of business. Includes full-text journals in marketing, management, MIS (Information Management System), POM (Production and Operations Management), accounting, finance and economics. Business Source Ultimate also provides access to bibliographic records and abstracts of major business journals from 1886 to the present.

----------

İşletme alanındaki 10.000’den fazla bilimsel dergi ve yayına erişim sağlayan tam metin bir veritabanıdır. Pazarlama, yönetim, MIS (Bilgi Yönetim Sistemi), POM (Üretim ve Operasyon Yönetimi), muhasebe, finans ve ekonomi alanındaki tam metin dergileri içerir. Business Source Ultimate, 1886 yılından günümüze kadar önemli bilimsel işletme dergilerinin bibliyografik kayıt ve özetlerine de erişim sağlar.
Cairn.Info
Cairn.info provides access to French language journals in humanities and social sciences.

----------

Cairn.info veritabanı, insani ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış Fransızca dergilere erişim sağlamaktadır.
Central & Eastern European Academic Source
Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) is a research database of full-text scholarly journals published in central and eastern European countries. Multidisciplinary and multilingual, it covers many subjects including history, business and law.

----------

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan tam metin bilimsel dergilere erişim sağlayan bir araştırma veritabanıdır. Tarih, işletme, hukuk gibi alanlarda, birçok farklı dilde konuyu kapsamaktadır.
CEPR (Centre for Economic Policy Research)
CEPR Discussion Papers is research made available quickly in order to generate comment and suggestions for revision or improvement. Papers may have been presented at conferences or workshops already, but will not yet have been published in journals. Over 3000 Discussion Paper Abstracts are currently available online. Also, all Discussion Papers published since the beginning of 1999 (i.e. from no.2050) are available as electronic (PDF) files.

----------

CEPR Discussion Papers henüz herhangi bir dergide yayınlanmamış fakat bir konferansta ya da çalıştayda sunulmuş olan müzakere raporlarını, gözden geçirme veya gelişme amacıyla, yorum ve öneri üretmek için hızla yayınlar. 3000’nin üzerinde müzakere raporunun özetine çevrim içi olarak erişilebilir. Ayrıca,1999 yılının basından itibaren (no.2050’den sonrası) yayınlanan bütün müzakere raporlarına elektronik dosya (PDF) olarak erişmek mümkündür.
DergiPark (ULAKBİM)
With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.
DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.

----------

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuş ve dergi barındırma hizmeti verilmeye başlanmıştır.
DergiPark ile Sosyal ve Beşeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alanındaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak erişim sağlanmaktadır.
Digital National Security Archive (DNSA)

The collection provides access to primary documents at the center of the foreign and military policy of the USA since 1945, and deals with the most critical events in the world and the policies of countries with military, intelligence, diplomacy and human rights dimensions.

Please click for the LibGuide page.

----------

1945'ten bu yana ABD’nin dış ve askeri politikasının merkezinde yer alan önemli birincil belgelerden oluşan koleksiyon, dünyada yaşanan en kritik olayları, ülkelerin politikalarını askeri, istihbarat, diplomasi ve insan hakları boyutları ile ele almaktadır.

LibGuide sayfası için lütfen tıklayın.

 
dMags (Digital Magazine Portal)
Digital Magazine Portal provides access to Turkish electronic journals. You can access dMags from any computer, smartphone or tablet which is connected to the internet or you can use the application to download (dMags Network-iOS, Android) and read digital magazines offline.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dijital Magazin Portalı, Türkçe elektronik dergilere erişim sağlamaktadır. Veritabanına internete bağlı bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletlerden erişilebileceğiniz gibi, dMags uygulamasını indirerek (dMags Dergilik – iOS, Android) dergileri çevrimdışı olarak da okuyabilirsiniz.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 
DOAB -Directory of Open Access Books
DOAB is a joint-discovery service of OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Université, and provides access to more than 27900 academic peer-reviewed access books from 379 publishers.

----------
OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık Erişim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900’den fazla hakemli akademik kitabına erişim sağlar.
Duke Journals Scholarly Collection
The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.

----------

The Duke Journals Scholarly Collection veritabanı sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki Duke University Press dergilerine tam metin erişim sağlamaktadır.
EconLit with Full Text (EBSCO)
Produced by the American Economic Association, EconLit provides citations and some abstracts to the international literature on economics since 1969. “EconLit covers a broad range of document types published world-wide, including journal articles, books, and dissertations, as well as articles in collective works, such as conference proceedings and collected essay volumes. The database also includes Abstracts of Working Papers in Economics from the Cambridge University Press database, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes and the full text of the Journal of Economic Literature book reviews. EconLit topics include economic development, forecasting, and history; fiscal theory; monetary theory and financial institutions; business finance; public finance; and international, labour, health care, managerial, demographic, regional, agricultural, and urban economics; country studies, and government regulations.” (from the ECONLit website)

----------

American Economic Association tarafından geliştirilen EconLit, 1969 yılından günümüze kadar dünyada ekonomi ve ekonominin tarihi, mali teori, para teorisi ve finansal müesseseler, ekonomik gelişme, işletme, kamu maliyesi, işçi, sağlık bakımı, şehir ekonomileri, ülke çalışmaları ve resmi yönetmelikleri, bölgeler ve tarım ile ilgili makale, tez, kitap, konferans bildirileri, denemelere ait bibliyografik künye ve özetlerini verir. Ayrıca, bu veritabanı Cambridge University Press’in, Abstracts of Working Papers in Economics, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes ve Journal of Economic Literature’ın kitap kritiklerinin tam metinlerini içerir.
Economist Intelligence Unit Country Reports Archive
Economist Intelligence Unit Country Reports Archive provides detailed coverage of political, economic and commercial developments worldwide from the Economist Intelligence Unit (EIU)’s historical Country Reports (previously Quarterly Economic Reviews), covering all countries from 1952 to 1995. Comprehensive quarterly overviews allow researchers to gain a thorough understanding of an event, policy or development from one or two reports.

----------

Economist Intelligence Unit Country Reports Archive, 1952’den 1995’e kadar olan sürede tüm ülkeleri kapsayacak şekilde Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından yayınlanan tarihsel, politik, ekonomik ve ticari gelişmeleri içeren Ülke Raporları’na detaylı erişim sağlamaktadır.
Emerald Case Studies
Database will be on trial access until 3 March 2022.
Emerald Case Studies database provides access to international comprehensive case studies with lecture notes for instructors. Subjects cover business, management, economy, science, and related fields.
Teacher notes are only accessible for instructors. To access the teacher notes, instructors should create a profile and send their username to the serials@bilkent.edu.tr address.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 3 Mart 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Emerald Case Studies veritabanı, öğretim üyeleri için ders notlarını da içeren uluslararası nitelikte geniş kapsamlı vaka çalışmalarına erişim sağlamaktadır. Konular işletme, yönetim, ekonomi, bilim ve benzeri alanları içermektedir. 
Eğitmen notları sadece öğretim üyelerine açıktır. Öğretim üyeleri, eğitmenlere yönelik hazırlanan notlara erişim sağlamak için bir profil oluşturmalı ve kullanıcı isimlerini serials@bilkent.edu.tr adresine bildirmelidirler.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 
Expert Briefings
Database will be on trial access until 3 March 2022.
The Expert Briefings database provides access to Oxford Analytica’s archival and daily analysis of global economic and political issues, results, and impacts of these issues.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritabanı 3 Mart 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
Expert Briefings veritabanı, Oxford Analytica tarafından hazırlanan küresel, ekonomik ve politik konuları ve bunların sonuçları ile etkilerini ele alan arşivsel ve güncel analizler sunmaktadır.
Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Newspaper Source Plus
ENG: Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.

TR: Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine erişim sağlamaktadır.
OpenDissertations
ENG: EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.

TR: Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara hem geçmiş hem de günümüz tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır.
Oxford Handbooks Online
ENG: Oxford Handbooks Online (OHO) database contains more than 1000 handbooks in the fields of archaeology, business & management, classical studies, criminology, economics & finance, history, law, linguistics, literature, music, philosophy, political science, psychology and sociology.

TR: Oxford Handbooks Online (OHO) veritabanı; arkeoloji, dilbilim, edebiyat, ekonomi ve finans, felsefe, hukuk, klasik çalışmalar, kriminoloji, müzik, psikoloji, politik bilimler, sosyoloji, işletme ve tarih konularında 1000’den fazla rehberi kapsamaktadır.
Oxford University Press Journals Online
ENG: Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.

TR: Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin erişim sağlar.
Palgrave Macmillan Journals
ENG: The Palgrave Macmillan Journals database provides access to journals in humanities, social sciences, business, and related subjects.

TR: Palgrave Macmillan Journals, sosyal bilimler, beşeri bilimler, işletme ve ilgili konularda yayınlanmış dergilere erişim sağlamaktadır.
Periodicals Archive Online
ENG: Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.

TR: Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beşeri bilimler alaninda 1770-1995 yıllarını kapsayan tam metin bir veritabanıdır. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritabanı, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin erişim sağlamaktadır.
Project Muse
ENG: Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

TR: Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.
Proquest Dissertations and Theses
ENG: Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.

TR: Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.
SAGE Journals Online
ENG: SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.

TR: SAGE Journals Online veritabanı işletme, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.
SAGE Research Methods
ENG: SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

TR: SAGE Research Methods veritabanı, araştırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eğitim videolarına erişim sağlamaktadır.
Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi
ENG: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi is a newspaper published in Ankara by the Turkey Union of Chambers and Commodity Exchanges (TOBB) based on the 37th article of the 6762 Turkish Commercial Law dated 18 May 2004 No. 5174 Turkey Union of Chambers and Stock Exchanges Union of Chambers and Commodity Exchanges of Law 56 /m.

TR: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 37’inci maddesi ve 18 Mayıs 2004 tarihli 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 56/m maddesine dayanılarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından tatil günleri dışında her gün Ankara’da çıkarılan bir gazetedir.
Taylor and Francis Online Journals
ENG: Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.

TR: Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır. Sağlık bilimleri, yaşam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, işletme ve eğitim konularını kapsamaktadır.
The Economist Historical Archive
ENG: The Economist Historical Archive provides full-text access to a complete searchable copy of every issue of The Economist from 1843 to 2016.

TR: The Economist Historical Archive veritabanı, The Economist dergisinin 1843-2016 yılları arasındaki sayılarına tam metin erişim sağlamaktadır.
The University of Chicago Press Journals
ENG: The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

TR: The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eğitim, beşeri bilimler, hukuk ve politika, orta çağ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye erişim sağlamaktadır.
The World Bank E-Library
ENG: The World Bank e-Library is an electronic portal to the World Bank’s full-text collection of books, reports, and other documents. It brings together in a fully indexed and cross-searchable database, over 1,000 titles published by the World Bank during the past several years, plus every new title as it is published.

TR: World Bank’ın yayınlarından tam metin, rapor, kitap ve diğer dokümanları içeren bir elektronik portaldır. World Bank tarafından geçmişten günümüze kadar yayınlanmış olan 1000’den fazla kaynağın indekslendiği bir veritabanıdır.
TR Dizin
ENG: ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

TR: TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBİM (ULUSAL Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) tarafından sağlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, sağlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeşitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına erişim sağlanmaktadır.
Wiley Digital Archives
ENG: Database will be on trial access until 30 December 2021.

Wiley Digital Archives database provides access to the primary archive sources such as manuscripts, photographs, monographs and maps from the collections of New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG), and British Association for the Advancement of Science.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 30 Aralık 2021 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.
 
Wiley Digital Archives veritabanı, New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG) ve British Association for the Advancement of Science koleksiyonlarını kapsayacak şekilde el yazmaları, fotoğraflar, monograflar ve haritalar gibi birincil el arşiv kaynaklarına erişim sağlamaktadır.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
 
Wiley Online Library
Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine erişim sağlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.
World Scientific Textbooks
World Scientific Textbooks Collection; includes more than 1.600 textbooks in the fields of business and economics, chemistry, materials science, nanotechnology, computer science, engineering, environmental science, general and popular science, life sciences, mathematics, medicine and healthcare, physics, nonlinear science, social sciences, and Asian studies.

Note: Textbooks only have the view option; download options are not available.  

----------

World Scientific Ders Kitapları Koleksiyonu; bilgisayar bilimi, fizik, doğrusal olmayan bilim, genel ve popular bilimler, matematik, işletme ve ekonomi, kimya, materyal bilimi, nanoteknoloji, mühendislik, sosyal bilimer ve Asya çalışmaları, tıp ve sağlık, yaşam bilimleri alanlarında 1.600’den fazla ders kitabını içermektedir.

Not: Ders kitapları sadece görüntüleme seçeneğine sahiptir; indirme seçenekleri mevcut değildir.

 

E-Journal

OpenEdition Journals
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022. 

Trial access includes some e-journals in the fields of humanities and social sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme erişimine açık olacaktır.

Deneme erişimi sanat ve beşeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.

Not: Deneme erişimine açılan veritabanı hakkındaki görüşünüzü “Deneme Veritabanı Değerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.




 
 
SpringerLink Electronic Journals
ENG: Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.

TR: Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına erişim sağlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.

Newspapers

Cumhuriyet Newspaper
Provides access to the all contents of Cumhuriyet from the 1930s until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

Note: Please contact with Reference Department (reference@bilkent.edu.tr) to download. Tel: 0312 2901698

----------

Cumhuriyet Gazetesi’nin 1930 yılından günümüze kadar olan tüm içeriğine erişim sağlanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Not: İndirme yapabilmek için lütfen Referans Birimi ile (reference@bilkent.edu.tr) iletişime geçiniz. Tel: 0312 2901698
Dunya Newspaper
Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriğine erişim sağlanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Research and Learning Tools

iThenticate
ENG: iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion webpages and over 116 million articles, papers and reviews from leading academic journals, proceedings and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.

Note: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.


TR: iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaştırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır. İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

Not: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı mail adreslerinden ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
Mendeley
ENG: Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic social network that can help researchers organize their researches, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

TR: Mendeley Institutional Edition, araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerine ve geliştirmelerine, diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapabilmelerine ve yapılmış olan son araştırmaları keşfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal ağ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” bağlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kişisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliği, gruplarda 100 kişiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Turnitin
ENG: Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.

Note: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

TR: Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. Öğretim üyeleri, öğrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arşiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaştırma yapabilirler.

Not: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı mail adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

Statistics

Bloomberg (Only Available in Current Periodicals Room)
Bloomberg provides access to current and historical financial data, economic indicators, company profiles, industry and market news. You can only access the Bloomberg database at dedicated terminals in the Periodicals Room of Main Campus Library during opening hours.

Getting Started: To use the database for the first time, create a Bloomberg account with your institutional  e-mail address. Bloomberg will send you a confirmation code by e-mail or SMS. Enter your verification code that you received. Choose a login name and password.

Help Button: Press the Green Help Button (F1) once for page-specific support, and press twice to get support from a Bloomberg operative.

Bloomberg Turkey Phone: +90 212 317 39 00

----------

Bloomberg, güncel ve geriye dönük finansal verilere, ekonomik göstergelere, şirket profillerine, endüstri ve pazar haberlerine erişim sağlamaktadır. Bu veritabanına, çalışma saatleri içinde, Merkez Kampüs Kütüphanesi Süreli Yayınlar Salonu’nda yer alan bilgisayarı kullanarak erişim sağlayabilirsiniz.

Başlangıç: Veritabanını ilk defa kullanmak için, kurumsal e-posta adresiniz ile Bloomberg hesabı oluşturun. Bloomberg size e-posta veya SMS ile bir onay kodu gönderecektir. Gelen doğrulama kodunu giriniz. Bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek hesabınızı oluşturunuz.

Yardım Butonu: Sayfaya özel destek için Yeşil Yardım Butonuna (F1) bir kez basın; Bloomberg çalışanından destek almak için iki kez basın.

Bloomberg Türkiye Telefon: 0 212 317 39 00
Compustat
Compustat is a database containing financial, statistical and market information on active and passive global companies worldwide. This database offers products for institutional investors, universities, bankers, advisors, analysts and asset/portfolio managers in the securities, equity and fixed income markets.
You can access to the Compustat database via WRDS.
Note: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.
The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
Step 2:  Select the Register tab
Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.

For further information please go to the link.

----------

Compustat, dünya çapında aktif ve pasif küresel şirketlerle ilgili finansal, istatistiksel ve piyasa bilgileri içeren bir veritabanıdır. Bu veritabanı, menkul kıymetler, öz sermaye ve sabit gelir piyasalarındaki kurumsal yatırımcılara, üniversitelere, bankacılara, danışmanlara, analistlere ve varlık/portföy yöneticilerine yönelik ürünler sunmaktadır.
Compustat veritabanına WRDS aracılığı ile erişim sağlayabilirsiniz.
Not: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesabına kaydolun.
Aşağıdaki adımlar WRDS hesabı oluşturmanızda size yol gösterecektir.
1. Adım: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
2. Adım: “Register” butonuna tıklayınız.
3. Adım: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu
doldurunuz.
4. Adım: Hesap isteği gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
5. Adım: Temsilcilere gelen hesap talebi onaylandıktan sonra, hesap talebinde bulunan kullanıcı için bir hesap oluşturulur ve kullanıcıya, hesap giriş şifrelerini oluşturması için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesajı iletilir.
6. Adım: Kullanıcı oluşturduğu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giriş yapar ve kullanım koşullarını inceleyip onayladıktan sonra platformu kullanmaya başlayabilir.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
CRSP (Center for Research in Security Prices)
The Center for Research in Security Prices (CRSP) maintains the collection of security price, return, and volume data for the NYSE, AMEX and NASDAQ stock markets. Additional CRSP files provide stock indices, beta- and cap-based portfolios, treasury bond and risk-free rates, mutual funds, and real estate data.
You can access to the CRSP database via WRDS.
Note: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.
The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
Step 2:  Select the Register tab
Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.

For further information please go to the link.

----------

The Center for Research in Security Prices (CRSP) veritabanı menkul kıymet bazında NYSE, AMEX ve NASDAQ gibi borsaların geçmiş fiyat, getiri, ve hacim verilerini kapsar. Bu veriler A.B.D. finans piyasalarında hisse senetleri, endeksler, tahviller, ve yatırım fonları için mevcuttur.
CRSP veritabanına WRDS aracılığı ile erişim sağlayabilirsiniz.
Not: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesabına kaydolun.
Aşağıdaki adımlar WRDS hesabı oluşturmanızda size yol gösterecektir.
1. Adım: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
2. Adım: “Register” butonuna tıklayınız.
3. Adım: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu
doldurunuz.
4. Adım: Hesap isteği gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
5. Adım: Temsilcilere gelen hesap talebi onaylandıktan sonra, hesap talebinde bulunan kullanıcı için bir hesap oluşturulur ve kullanıcıya, hesap giriş şifrelerini oluşturması için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesajı iletilir.
6. Adım: Kullanıcı oluşturduğu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giriş yapar ve kullanım koşullarını inceleyip onayladıktan sonra platformu kullanmaya başlayabilir.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

 
CUSIP
ENG: CUSIP Service Bureau, which is operated by Standard & Poor’s for the American Bankers Association, exists for the primary purpose of uniquely identifying issuers and issues of financial instruments within a standard framework, and disseminating this data to the financial marketplace via various media.
You can access to CUSIP database via WRDS.
Note: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.
The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
Step 2:  Select the Register tab
Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.

For further information please go to the link.

----------

American Bankers Association için Standard & Poor’s tarafından işletilen CUSIP Hizmet Bürosu, öncelikli olarak ihraççıları ve finansal araç konularını standart bir çerçevede tanımlamak ve bu verileri çeşitli medya aracılığıyla finansal pazara yaymak amacıyla mevcuttur.
CUSIP veritabanına WRDS aracılığı erişim sağlayabilirsiniz.
Not: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesabına kaydolun.
Aşağıdaki adımlar WRDS hesabı oluşturmanızda size yol gösterecektir.
1. Adım: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
2. Adım: “Register” butonuna tıklayınız.
3. Adım: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu
doldurunuz.
4. Adım: Hesap isteği gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
5. Adım: Temsilcilere gelen hesap talebi onaylandıktan sonra, hesap talebinde bulunan kullanıcı için bir hesap oluşturulur ve kullanıcıya, hesap giriş şifrelerini oluşturması için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesajı iletilir.
6. Adım: Kullanıcı oluşturduğu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giriş yapar ve kullanım koşullarını inceleyip onayladıktan sonra platformu kullanmaya başlayabilir.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.
DataTurkey
DataTurkey database provides access to Turkey’s economic, sectoral, social and demographic data by collecting 19 different institutions’ such as Turkish Statistical Agency (TÜİK), Turkish Central Bank (TCMB), Capital Markets Board (SPK) current reports, data in a single platform. Also, the database enables to manage data, create dynamic and static queries, form time series or panel data tables, show queries graphically, download data and graphs in desired formats and search metadata.

----------

DataTurkey veritabanı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi 19 farklı kurum ve kuruluşun Türkiye’nin ekonomik, sektörel, sosyal ve demografik durumunu gösteren güncel raporlarını, verilerini tek bir platform altında toplayarak erişime olanak sağlamaktadır. Buna ek olarak veritabanı aracılığıyla, verileri yönetmek, statik ve dinamik raporlama yapmak, zaman serisi veya panel veri tabloları üretmek, göstergeleri grafiklere yansıtmak, tanımlanan tablo ve grafikleri çeşitli formatlarda indirmek ve kullanmak, meta veri dosyalarını incelemek mümkündür.
DataTurkey
DataTurkey database provides access to Turkey’s economic, sectoral, social and demographic data by collecting 19 different institutions’ such as Turkish Statistical Agency (TÜİK), Turkish Central Bank (TCMB), Capital Markets Board (SPK) current reports, data in a single platform. Also, the database enables to manage data, create dynamic and static queries, form time series or panel data tables, show queries graphically, download data and graphs in desired formats and search metadata.

----------

DataTurkey veritabanı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi 19 farklı kurum ve kuruluşun Türkiye’nin ekonomik, sektörel, sosyal ve demografik durumunu gösteren güncel raporlarını, verilerini tek bir platform altında toplayarak erişime olanak sağlamaktadır. Buna ek olarak veritabanı aracılığıyla, verileri yönetmek, statik ve dinamik raporlama yapmak, zaman serisi veya panel veri tabloları üretmek, göstergeleri grafiklere yansıtmak, tanımlanan tablo ve grafikleri çeşitli formatlarda indirmek ve kullanmak, meta veri dosyalarını incelemek mümkündür.
Euromonitor Passport
Euromonitor Passport is a full-text database which provides economic news, marketing reports, statistics, company profiles and various other sources of information on countries, consumers and industrial companies. It is a basic resource for those interested in business, economics, marketing, customer behavior, statistics and tourism.

----------

Euromonitor Passport ülkeler, tüketiciler ve endüstri kuruluşları için istatistikler, pazar araştırma raporları, şirket profilleri, ekonomi haberleri ve çeşitli bilgi kaynakları içeren tam metin bir veritabanıdır. İşletme, ekonomi, pazarlama, müşteri davranışları, istatistik ve turizm alanlarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için temel bir kaynaktır.
Global Development Finance – GDF Online (World Bank)
Contains statistical data for the 138 countries that report public and publicly-guaranteed debt to the World Bank Debtor Reporting System. The database covers external debt stocks and flows, major economic aggregates, and key debt ratios as well as average terms of new commitments, currency composition of long-term debt, debt restructuring, and scheduled debt service projections. Results can be scaled, indexed against a particular year, viewed by percentage change, and charted. Data can also be exported in standard formats like Excel.

----------

GDF Online devlet ve devlet garantili borçları World Bank Debtor Reporting Sistemine rapor olarak sunan 138 ülke ile ilgili istatistiki verileri içerir. Bu veritabanı dış borç stoklarını ve akışlarını, temel ekonomik toplamları ve temel borç oranlarını, yeni taahütleri, uzun süreli borç birleşimlerini, borç yeniden yapılanmasını, borç hizmet tahminlerinin ortalamalarını kapsamaktadır. Veri sonuçları yıllara göre görüntülenebilir ve şemalandırılabilir. Ayrıca bu veritabanı, excel standart formatında ihracat veri opsiyonlarını da verir.
Statista
ENG: Statista is statistics and market data platforms with access to more than 1.5 million statistics, forecasts, dossiers, reports, and infographics on 80,000 topics from more than 22,500 sources.

TR: Statista, 80.000 konuda 22.500 kaynaktan gelen 1.5 milyondan fazla istatistik, tahmin, dosya, rapor ve infografiğe erişim sağlayan istatistik ve piyasa veri platformudur.

Video

Alexander Street Academic Video Online
Alexander Street Academic Video Online database provides access to more than 60.000 videos spanning the widest range of subject areas including anthropology, business and economics, counseling, health, history, news, music, theatre.

----------

Alexander Street Academic Video Online veritabanı antropoloji, işletme ve ekonomi, rehberlik, sağlık, tarih, haber, müzik, tiyatro gibi çeşitli alanlarda 60.000’den fazla videoya erişim sağlamaktadır.
Vidobu
ENG: Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.
Please click here for off-campus access.

TR: Vidobu veritabanı bilim ve teknoloji, fotoğrafçılık, kişisel ve mesleki gelişim alanlarında 10.000’den fazla Türkçe eğitim videosunu içermektedir. Kampüs dışı erişimi sayesinde kampüs alanı dışından da üniversite mailleriniz aracılığı ile Vidobu veritabanına erişim sağlayabilirsiniz.
Kampüs dışı erişim için lütfen buraya tıklayınız.
My Profile

Naile Okan

Useful Links