International Relations

Guide Contents
Quick Links
Welcome!
Library Collection
Items in the Bilkent Library Collection are shelved according to subjects using the Library of Congress Classification. For more details about this classification refer to the Library of Congress Classification Outline.
Keyword Searching
Library Catalog / Quick Search
WorldCat
My Profile
Guide Contents
Quick Links
Books
Material Requests
My Profile

Naile Okan

Guide Contents
Quick Links
My Profile
Guide Contents
Quick Links
My Profile

Naile Okan

Guide Contents
Quick Links
Theses / Dissertations
Bilkent Theses
Electronic copies of theses and dissertations submitted to Bilkent University are preserved at our Institutional Archive: Department of International Relations

Proquest Dissertations and Theses
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.
 
CoHE Thesis Center (Turkey)
The Turkish Council of Higher Education gathers and enables free access to all the theses and dissertations written in academic institutes in Turkey. CoHE Thesis Center is the national thesis center of Turkey.
 
EThOs
EThOS is the UK’s national thesis service holding 500,000 doctoral theses from over 120 institutions. Around 260,000 of these theses are full-text and can be downloaded from the EThOS database or the related institution’s repository.

OATD.org
An index of over 3.5 million electronic theses and dissertations (ETDs) published around the world.
My Profile

Naile Okan

Guide Contents
Quick Links
All Items by Source

Archival Material

Adam Matthew: American History Module I / Module II
This unique collection documents American History from the earliest settlers to the mid-twentieth century. It is sourced from the Gilder Lehrman Collection, one of the finest archives available for the study of American History.
  • Module I Settlement, Commerce, Revolution and Reform: 1493-1859
  • Module II Civil War, Reconstruction, and the Modern Era: 1860-1945
----------

Bu özel koleksiyon Amerikan Tarihi’ni ilk yerleimcilerden yirminci yüzy覺l ortalar覺na kadar belgelendirmektedir. Kayna覺n覺 Gilder Lehrman Koleksiyonu’ndan alan bu kaynak, Amerikan Tarihi’nin önde gelen arivlerindendir.
  • Module I Settlement, Commerce, Revolution and Reform: 1493-1859
  • Module II Civil War, Reconstruction, and the Modern Era: 1860-1945

Bibliographic

American Doctoral Dissertations
American Doctoral Dissertations is a bibliographic database that help researchers to locate more than 172.000 doctoral dissertations that were accepted by American universities from 1902 to present.

----------

American Doctoral Dissertations veritaban覺, Amerikan üniversiteleri taraf覺ndan kabul edilen ve 1902’den günümüze kadar uzanan 172,000’den fazla doktora tezi içerir.
Applied Science & Business Periodicals Retrospective
Applied Science & Business Periodicals Retrospective is an archive of citations covering the history of business and industry between 1913 and 1983. It contains millions of records offering a rich account of technological advances, business strategies, company profiles, iconic executives and scientists and more.

----------

Applied Science & Business Periodicals Retrospective veritaban覺, 1913 ve 1983 y覺llar覺 aras覺nda endsütri ve iletme tarihini kapsayan; teknolojik ilerlemeler, i stratejileri, irket profilleri, ikonik yönetim gibi konularda  milyonlarca bibliyografik kayda eriim salamaktad覺r.
Newswires
ENG: EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.

TR: Newswires veritaban覺 Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çap覺ndaki medyadan e zamanl覺 haberler salamaktad覺r.
PhilPapers
ENG: PhilPapers provides access to scholarly resources in philosophy and related subjects, including books, articles, open access archives, and personal pages.

TR: PhilPapers veritaban覺 felsefe ve ilgili alanlarda yay覺nlanm覺 bilimsel kitaplara, makalelere, aç覺k eriimli arivlere ve kiisel web sayfalar覺na eriim salamaktad覺r.
Scopus
ENG: Scopus covers 18,000 publications from 5,000 different publishers in the fields of science, technology, medicine and the social sciences. It provides abstract searching from 1960, and cited reference searching from 1996 to the present. In addition to academic journals, it includes conference proceedings, trade publications, patents, book series and scientific web-pages. Content is updated daily.

TR: Bilim, teknik, t覺p ve sosyal bilimler alan覺nda, 5000 farkl覺 yay覺nevine ait 18.000 yay覺nda yer alan çal覺malar覺n 1960 y覺l覺ndan günümüze özet, 1996 y覺l覺ndan günümüze de at覺f bilgilerini içeren bibliyografik bir veritaban覺d覺r. Bilimsel dergilerin yan覺 s覺ra, konferans tutanaklar覺, ticari yay覺nlar, patentler, kitap serileri ve bilimsel içerikli web sayfalar覺n覺 da içeren veritaban覺 her gün güncellenmektedir.
Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983
ENG: It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.

TR: Antropoloji, hukuk, iletiim, istatistik, psikoloji, ehir çal覺malar覺 ve uluslararas覺 ilikiler alanlar覺nda dergilerin bir milyona yak覺n dergi indeksini ve kitap eletirilerini içerir.
Ulrich’s Periodicals Directory
ENG: Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.

TR: Ulrich's Per覺odicals Directory dünya çap覺nda yay覺nlanm覺 süreli yay覺nlar hakk覺nda detayl覺 geni ve güvenilir bilgi salayan bibliyografik bir veritaban覺d覺r. Bu veritaban覺 bütün konular覺 kapsar ve düzenli , düzensiz yay覺nlanm覺 yay覺nlar覺, ücretsiz da覺t覺lan veya abonelik ödenen yay覺nlar覺n hepsini içerir.
Web News
EBSCO’s Web News provides near real-time access to thousands of top news feeds from around the globe. This collection includes over 14,000 feeds covering a range of business and general news topics. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record.

----------

Web News veritaban覺, dünya çap覺nda birçok konudaki habere e zamanl覺 olarak eriim salamaktad覺r.

E-Book

Adam Matthew: Business, Economic and Labour History
A range of important sources from Britain and America, covering key subjects within this historical field, including Keynesian economic policy in post-war Britain; international labour movements; the London Stock Exchange; and the papers of important economists.

----------

Bu koleksiyon, sava sonras覺 Britanya’da Keynesian ekonomi politikas覺, uluslararas覺 içi hareketleri, Londra Borsas覺 ile ilgili bilgiler ve ekonomistlerin yaz覺lar覺n覺n da içerisinde yer ald覺覺 Britanya ve Amerika’ya dair önemli kaynaklar覺 içermektedir.
Adam Matthew: Confidential Print: Latin America, 1833-1969
This collection consists of the Confidential Print for Central and South America and the French- and the Spanish-speaking Caribbean. Topics covered include slavery and the slave trade, immigration, relations with indigenous peoples, wars and territorial disputes, the fall of the Brazilian monarchy, British business and financial interests, industrial development, the building of the Panama Canal, and the rise to power of populist rulers such as Perón in Argentina and Vargas in Brazil.

----------

Bu kaynak, Orta ve Güney Amerika ile Frans覺zca ve 襤spanyolca konuan Karayipler bölgesini ele alan Confidental Print: Latin America koleksiyonundan oluur. Kapsanan konular aras覺nda kölelik ve köle ticareti, göç, yerli halklarla ilikiler, savalar ve toprak anlamazl覺klar覺, Brezilya monarisinin düüü, 襤ngiliz i ve mali ç覺karlar覺, endüstriyel gelimeler, Panama Kanal覺'n覺n inas覺 ile Arjantin'de Perón ve Brezilya'da Vargas gibi popülist yönetimlerin yükselii yer almaktad覺r.
Adam Matthew: Confidential Print: Middle East
This collection consists of the Confidential Print for the countries of the Levant and the Arabian peninsula, Iran, Turkey, Egypt and Sudan. Beginning with the Egyptian reforms of Muhammad Ali Pasha in the 1830s, the documents trace the events of the following 150 years, including the Middle East Conference of 1921, the mandates for Palestine and Mesopotamia, the partition of Palestine, the 1956 Suez Crisis and post-Suez Western foreign policy, and the Arab-Israeli conflict.

----------

Bu kaynak, Levant ve Arap yar覺madas覺 ülkeleri, 襤ran, Türkiye, M覺s覺r ve Sudan’覺 ele alan Confidential Print: Middle East koleksiyonundan olumaktad覺r. 1830'larda Muhammed Ali Paa'n覺n M覺s覺r reformlar覺yla balayan belgeler, 1921 Ortadou Konferans覺, Filistin ve Mezopotamya mandalar覺, Filistin'in bölünmesi, 1956 Süvey Krizi ve sonras覺 Bat覺’n覺n d覺 politikas覺, Arap-襤srail çat覺mas覺 dahil olmak üzere sonraki 150 y覺ll覺k olaylar覺n izini sürüyor.
Adam Matthew: Foreign Office Files for China, 1919-1980

The six parts of this collection make available all British Foreign Office files dealing with China, Hong Kong and Taiwan between 1919 and 1980:

  • 1919-1929: Kuomintang, CCP and the Third International
  • 1930-1937: The Long March, civil war in China and the Manchurian Crisis
  • 1938-1948: Open Door, Japanese war and the seeds of communist victory
  • 1949-1956: The Communist revolution
  • 1957-1966: The Great Leap Forward
  • 1967-1980: The Cultural Revolution
----------
 
Alt覺 parçadan oluan bu koleksiyon,1919-1980 aras覺 Çin Hong Kong ve Tayvan ile ilgili Britanya D覺ileri Bakanl覺覺’n覺n belgelerini sunmaktad覺r.
  • 1919-1929: Kuomintang, ÇKP ve Üçüncü Enternasyonal
  • 1930-1937: Uzun Yürüyü, Çin'deki iç sava ve Mançurya Krizi
  • 1938-1948: Aç覺k Kap覺, Japon sava覺 ve komünist zaferin tohumlar覺
  • 1949-1956: Komünist Devrim
  • 1957-1966: Büyük 襤leri At覺l覺m
  • 1967-1980: Kültür Devrimi 

Adam Matthew: Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan
Database includes the documents in the series of DO 133, DO 134, FCO 37 and FO 371, which consist of events in the Indian subcontinent, such as independence and partition, the Indian annexation of Hyderabad and Goa, war between India and Pakistan, tensions and war between India and China, the consolidation of power of the Congress Party in India, military rule in Pakistan, the turbulent independence of Bangladesh and the development of nuclear weapons in the region.

----------

Veritaban覺, Hindistan anakaras覺ndaki ba覺ms覺zl覺k ve ayr覺lma, Hindistan’覺n Haydarabad ve Goa’y覺 ilhak覺, Hindistan ve Pakistan aras覺ndaki sava, Hindistan ve Çin aras覺ndaki sava, Hindistan Ulusal Kongresi’nin konsolidasyonu, Pakistan’daki askeri yönetim; Banglade’in ba覺ms覺zl覺覺 ile bölgedeki nükleer silahlara yönelik gelimeleri ele alan DO 133, DO 134, FCO 37 ve FO 371 serisi belgeleri içermektedir.
Adam Matthew: Foreign Office Files for the Middle East, 1971-1981
This collection is a resource for understanding the events in the Middle East during the 1970s. It addresses the policies, economies, political relationships, and significant events of every major Middle East power.

----------

Bu koleksiyon, 1970'lerde Orta Dou'daki olaylar覺n anla覺lmas覺n覺 ve analiz edilmesini salayan bir kaynakt覺r. Orta Dou’da etkili olan bütün büyük güçlerin politikalar覺n覺, ekonomilerini, siyasi ilikilerini ve önemli olaylar覺n覺 ele al覺r.
Cambridge Books Online
Cambridge Core is a platform which combines Cambridge Books Online and Cambridge Journals Online. It offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals as well as more than 30,000 e-books within the subject collections of social sciences, science, technology, medicine and humanities published by the Cambridge University Press and partner
publishers.
Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.

----------

Cambridge Core veritaban覺, Cambridge Books Online ve Cambridge Journals Online’覺 içeren bir platformdur. Cambridge Üniversitesi ve ortak yay覺nevleri taraf覺ndan yay覺nlanan sosyal bilimler, bilim, teknoloji, t覺p ve beeri bilimler konular覺nda 30.000’den fazla e-kitap ve 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin eriim salar.“Oku ve Yay覺mla” Anlamas覺 detaylar覺 için lütfen t覺klay覺n覺z. 
De Gruyter E-Books
De Gruyter E-Books database topics are consist of computer, economics, law, physics, chemistry, mathematics, architecture, engineering, history and music.

----------

De Gruyter E-Books veritaban覺 bilgisayar, ekonomi, hukuk, fizik, kimya, matematik, mimarl覺k, mühendislik, tarih ve müzik alanlar覺ndaki kitaplar覺 kapsamaktad覺r.
Duke Books Scholarly Collection
The Duke Books Scholarly Collection provides full-text access to electronic books in social sciences published by the Duke University Press.

----------

Duke Books Scholarly Collection, Duke University Press taraf覺ndan sosyal bilimler alan覺nda yay覺nlanmakta olan elektronik kitaplara tam metin eriim salamaktad覺r.
EBSCO eBook Academic Collection
EBSCO eBook Academic Collection database provides access to the more than 165.000 full text e-books in the subjects of business, science, engineering, social sciences etc.

For mobile app 

----------

EBSCO eBook Academic Collection veritaban覺 iletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beeri bilimlere kadar çok say覺da disiplini kapsayan 165.000’den fazla tam metin e-kitaba eriim sunmaktad覺r.

Mobil uygulama için
Elsevier E-Books
Elsevier E-books purchase includes books published in chemical engineering, computer sciences, engineering, material science, mathematics, physics and astronomy; molecular biology and genetics, biochemistry, chemistry, finance, psychology, business, management, hospitality and tourism. These e-books can be accessed through the same interface as ScienceDirect journals: http://www.sciencedirect.com/ In order to read the full-text of these e-books, please select “Browse by Subject” and then click on any book title that has an accompanying green icon.

----------

Elsevier Yay覺nevine ait, kimya mühendislii, bilgisayar bilimleri, mühendislik, materyal bilimi, matematik, fizik ve astronomi, moleküler biyoloji, genetik, kimya, biyokimya, finans, psikoloji, iletme, yönetim, turizm ve otelcilik konular覺nda kitaplara eriim salanmaktad覺r. Elsevier Yay覺nevi’ne ait elektronik kitaplara ScienceDirect dergileri ile ayn覺 arayüzden eriim salanmaktad覺r: http://www.sciencedirect.com/ belirtilen URL adresindeki konu bal覺klar覺 alt覺nda yeil renk “book” ibareli kitaplara tam metin eriilebilmektedir.
HathiTrust Digital Library
HathiTrust is a partnership of educational and research institutions, offering a collection of millions of titles digitized by partner libraries.

----------

Eitim ve arat覺rma kurumlar覺n覺n ortak oluumu olan HathiTrust, partner kütüphaneler taraf覺ndan dijitalletirilmi milyonlarca bal覺ktan oluan bir koleksiyon sunar.



 
OpenEdition Books
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.

OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritaban覺 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
  
OpenEdition Books Deneme eriimi sanat ve beeri bilimler alan覺ndaki e-kitaplar覺 içermektedir.

Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.



 
Oxford Scholarship Online
ENG: Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.

TR: Oxford Scholarship Online veritaban覺 biyoloji, iletme ve yönetim, klasik çal覺malar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çal覺malar ve sosyoloji konular覺n覺 kapsayan Oxford University Press e-kitaplar覺na eriim salar.
Project Muse Books Collection
ENG: Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.

TR: Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatlar覺 ve ilgili konularda, 2010 – 2016 y覺llar覺 aras覺nda yay覺nlanm覺 elektronik kitaplara eriim salamaktad覺r.
Sage E-Books and Handbooks
ENG: Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.

TR: Sage E-Books and Handbooks veritaban覺, iletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararas覺 ilikiler, eitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
 
Springer E-Book Collection
ENG: The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.

TR: Springer E-Book Collection Springer yay覺nevine ait elektronik kitaplara eriim salamaktad覺r.
Taylor & Francis E-Books
ENG: Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.

TR: Veritaban覺, Taylor & Francis Yay覺nevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara eriim salamaktad覺r.
Turcademy
ENG: Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by An覺 Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.

Note: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.

Please click to watch the Turcademy User Guide video.

TR: Turcademy, An覺 Yay覺nc覺l覺k, Gazi Kitabevi, Palme Yay覺nc覺l覺k, Pegem Akademi ve Seçkin Yay覺nc覺l覺k gibi yay覺nevleri taraf覺ndan hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eitim, iletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarl覺k, sal覺k bilimleri ve ilgili konularda yay覺nlanm覺 yakla覺k 2.500 elektronik kitaba eriim salamaktad覺r.

Not: Kaynaklar覺 okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet a覺na bal覺 olmak gerekmektedir.

Turcademy Kullan覺m Rehberi videosunu izlemek için lütfen t覺klay覺n覺z.
Wiley Online Books
Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.

----------

Wiley Online Books veritaban覺 21.500’den fazla e-kitaba tam metin s覺n覺rs覺z eriim imkan覺 salar. Wiley Online Library e-kitap konular覺 iletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, t覺p ve sal覺k bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.

Full Text

Academic Search Ultimate
Developed to meet the increasing demands of scholarly research, Academic Search Ultimate offers students an unprecedented collection of peer-reviewed, full-text journals, including many journals indexed in leading citation indexes.

----------

Özellikle akademik kurumlar için tasarlanm覺 Academic Search Ultimate, tüm akademik disiplinlerden, 5.300’den fazla dergiyi tam metin olarak kullan覺ma sunmaktad覺r. Sosyal bilimler, insani bilimler, eitim, bilgisayar bilimleri, mühendislik, dil bilim, sanat ve edebiyat, t覺p vs. konular覺n覺 içerir. Veritaban覺 içerisindeki tam metin makaleler, 1865’li y覺llara kadar geriye gidebilmektedir.
Adam Matthew: Research Methods Primary Sources
Learning Tool will be on trial access until 2 December 2021.
Research Methods Primary Sources is an online learning tool for literacy of primary sources. The collection includes case studies, practice sources, and guides about analyzing primary sources.    
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Örenme arac覺 2 Aral覺k 2021 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
Research Methods Primary Sources birincil kaynaklar覺n okuryazarl覺覺 konusunu ele alan çevrim içi bir örenme arac覺d覺r. Koleksiyon birincil kaynaklar覺n incelenmesi ve arat覺r覺lmas覺na yönelik örnek çal覺malar覺, uygulamal覺 kaynaklar覺 ve rehberleri içermektedir.
Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.

 
African American Heritage
African American Heritage database includes records about African-Americans’ Federal Census, Marriage and Cohabitation, Military Draft and Service, Registers of Slaves and Free(d) Person of Color, Freedman’s Bank and more.

----------

African American Heritage veritaban覺 Afro-Amerikal覺lar覺n Federal Nüfus Say覺m覺,Evlilik ve Beraber Yaam, Kölelik ve Serbest B覺rak覺lma Kay覺tlar覺 ile Freedman Bankas覺 gibi kay覺tlar覺n覺 içermektedir.
Annual Reviews
Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines, and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical and social sciences.

----------

Annual Reviews çeitli disiplinlerde yay覺nlanm覺, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alan覺ndaki dergilere tam metin eriim imkan覺 salamaktad覺r.
Brill Online Journals
Brill Online Journals database includes 293 different social and sciences journals from international law, history, literature and cultural studies to biology, philosophy, language and linguistics.

----------

Brill Online Journals veritaban覺 uluslararas覺 hukuk, tarih, edebiyat ve kültürel çal覺malardan biyoloji, felsefe, dil ve dilbilim alanlar覺na kadar 293 farkl覺 sosyal ve beeri bilimler dergisi içermektedir.
British Periodicals
British Periodicals database provides access to documents published in hundreds of British periodical publications dating from the 17th through the early 20th centuries. Subjects covered include; science, popular culture, literary journalism, essays and belles-lettres, illustrated periodicals, literary criticism, political satire, fine arts, religion, sport.

----------

British Periodicals veritaban覺 17. yüzy覺ldan 20. yüzy覺la kadar uzanan Britanya süreli yay覺nlar覺nda yer alan belgelere eriim imkan覺 salamaktad覺r. Yay覺nlar; bilim, popüler kültür, edebi gazetecilik, makaleler ve edebi eserler, resimli dergiler, edebi eletiri, siyasi hiciv, güzel sanatlar, din ve spor gibi çeitli konular içermektedir.
Business Periodicals Index Retrospective
Business Periodicals Index Retrospective database provides access to historical processes from technological advances in business and economics to the success and failure of marketing strategies, from telecommunications history, global automobile market, the emergence of the international monetary fund.

----------

Business Periodicals Index Retrospective veritaban覺 iletme ve ekonomi alan覺ndaki teknolojik ilerlemelerden, pazarlama stratejilerinin baar覺 ve baar覺s覺zl覺覺na, telekomünikasyon tarihinden, küresel otomobil pazar覺na, uluslararas覺 para fonunun ortaya ç覺k覺覺na kadar olan tarihsel süreçleri içeren kaynaklara eriim salamaktad覺r.
Business Source Ultimate
Business Source Ultimate is a full-text database that provides access to more than 10,000 scientific journals and publications in the field of business. Includes full-text journals in marketing, management, MIS (Information Management System), POM (Production and Operations Management), accounting, finance and economics. Business Source Ultimate also provides access to bibliographic records and abstracts of major business journals from 1886 to the present.

----------

襤letme alan覺ndaki 10.000’den fazla bilimsel dergi ve yay覺na eriim salayan tam metin bir veritaban覺d覺r. Pazarlama, yönetim, MIS (Bilgi Yönetim Sistemi), POM (Üretim ve Operasyon Yönetimi), muhasebe, finans ve ekonomi alan覺ndaki tam metin dergileri içerir. Business Source Ultimate, 1886 y覺l覺ndan günümüze kadar önemli bilimsel iletme dergilerinin bibliyografik kay覺t ve özetlerine de eriim salar.
Central & Eastern European Academic Source
Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) is a research database of full-text scholarly journals published in central and eastern European countries. Multidisciplinary and multilingual, it covers many subjects including history, business and law.

----------

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Orta ve Dou Avrupa ülkelerinde yay覺nlanan tam metin bilimsel dergilere eriim salayan bir arat覺rma veritaban覺d覺r. Tarih, iletme, hukuk gibi alanlarda, birçok farkl覺 dilde konuyu kapsamaktad覺r.
CIAO (Columbia International Affairs Online)
Enables searching across “think-tanks” and research centers for information on international affairs. Includes access to the full text of working papers, conference proceedings, policy briefs, and books from 115 contributing institutions.

----------

Uluslararas覺 ilikiler konusunda bilgi arayanlar için, arat覺rma merkezlerinde bulunan uzman gruplar覺n çal覺malar覺n覺 tarama imkan覺 salar. Katk覺da bulunan 115 enstitüden, kitaplar, politika özetleri, konferans bildirileri ve çal覺ma raporlar覺n覺n tam metinlerine eriim salar.
DergiPark (ULAKBİM)
With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.
DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.

----------

TÜB襤TAK ULAKB襤M taraf覺ndan Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye balanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararas覺 etkisini art覺rmak amac覺yla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmu ve dergi bar覺nd覺rma hizmeti verilmeye balanm覺t覺r.
DergiPark ile Sosyal ve Beeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, Sal覺k Bilimleri, Yaam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alan覺ndaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak eriim salanmaktad覺r.
Digital National Security Archive (DNSA)

The collection provides access to primary documents at the center of the foreign and military policy of the USA since 1945, and deals with the most critical events in the world and the policies of countries with military, intelligence, diplomacy and human rights dimensions.

Please click for the LibGuide page.

----------

1945'ten bu yana ABD’nin d覺 ve askeri politikas覺n覺n merkezinde yer alan önemli birincil belgelerden oluan koleksiyon, dünyada yaanan en kritik olaylar覺, ülkelerin politikalar覺n覺 askeri, istihbarat, diplomasi ve insan haklar覺 boyutlar覺 ile ele almaktad覺r.

LibGuide sayfas覺 için lütfen t覺klay覺n.

 
Duke Journals Scholarly Collection
The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.

----------

The Duke Journals Scholarly Collection veritaban覺 sosyal ve beeri bilimler alanlar覺ndaki Duke University Press dergilerine tam metin eriim salamaktad覺r.
EconLit with Full Text (EBSCO)
Produced by the American Economic Association, EconLit provides citations and some abstracts to the international literature on economics since 1969. “EconLit covers a broad range of document types published world-wide, including journal articles, books, and dissertations, as well as articles in collective works, such as conference proceedings and collected essay volumes. The database also includes Abstracts of Working Papers in Economics from the Cambridge University Press database, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes and the full text of the Journal of Economic Literature book reviews. EconLit topics include economic development, forecasting, and history; fiscal theory; monetary theory and financial institutions; business finance; public finance; and international, labour, health care, managerial, demographic, regional, agricultural, and urban economics; country studies, and government regulations.” (from the ECONLit website)

----------

American Economic Association taraf覺ndan gelitirilen EconLit, 1969 y覺l覺ndan günümüze kadar dünyada ekonomi ve ekonominin tarihi, mali teori, para teorisi ve finansal müesseseler, ekonomik gelime, iletme, kamu maliyesi, içi, sal覺k bak覺m覺, ehir ekonomileri, ülke çal覺malar覺 ve resmi yönetmelikleri, bölgeler ve tar覺m ile ilgili makale, tez, kitap, konferans bildirileri, denemelere ait bibliyografik künye ve özetlerini verir. Ayr覺ca, bu veritaban覺 Cambridge University Press’in, Abstracts of Working Papers in Economics, Index of Economic Articles in Journals & Collective Volumes ve Journal of Economic Literature’覺n kitap kritiklerinin tam metinlerini içerir.
Emerald Case Studies
Database will be on trial access until 3 March 2022.
Emerald Case Studies database provides access to international comprehensive case studies with lecture notes for instructors. Subjects cover business, management, economy, science, and related fields.
Teacher notes are only accessible for instructors. To access the teacher notes, instructors should create a profile and send their username to the serials@bilkent.edu.tr address.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritaban覺 3 Mart 2022 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
Emerald Case Studies veritaban覺, öretim üyeleri için ders notlar覺n覺 da içeren uluslararas覺 nitelikte geni kapsaml覺 vaka çal覺malar覺na eriim salamaktad覺r. Konular iletme, yönetim, ekonomi, bilim ve benzeri alanlar覺 içermektedir. 
Eitmen notlar覺 sadece öretim üyelerine aç覺kt覺r. Öretim üyeleri, eitmenlere yönelik haz覺rlanan notlara eriim salamak için bir profil oluturmal覺 ve kullan覺c覺 isimlerini serials@bilkent.edu.tr adresine bildirmelidirler.
Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.
 
English Historical Documents
Database will be on trial access until 10 November 2021.
English Historical Documents database provides access to the documents on British history from 500 to 1914. Subjects cover the history of economy, foreign affairs, media and communication, technology, military, social history, medical history etc. 
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

----------

Veritaban覺 10 Kas覺m 2021 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
English Historical Documents veritaban覺, 500 ve 1914 y覺llar覺n覺 kapsayacak ekilde Britanya tarihi ile ilgili belgelere eriim salamaktad覺r. Konular ekonomi, d覺 ilikiler, medya ve iletiim, teknoloji, askeri, sosyal, t覺p tarihi ve benzeri alanlar覺 içermektedir.
Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.
HukukTürk
ENG: Database will be on trial access until 31 December 2021.

HukukTürk provides access to decisions of State Council, Constitutional Court, Supreme Court's decisions, decisions of Court of Jurisdictional Dispute, decisions about Turkey in European Court of Human Right, Legislation of Turkish Republic, Official Gazette of Turkish Republic, and Law Draft of Turkish Republic. Additionally, more than 250.000 bibliographies have been added to the database from 1928 to nowadays including the fields of law, international relations, economy, management, political sciences and public administration.

Search results in the database work integrated with the Google language option.

The copy selected text symbol allows you to refer to the source and transfer the text to your writing with reference information.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritaban覺 31 Aral覺k 2021 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
 
HukukTürk, Dan覺tay, Anayasa Mahkemesi kararlar覺, Yarg覺tay kararlar覺, Uyumazl覺k Mahkemesi kararlar覺, Avrupa 襤nsan Haklar覺 Mahkemesi'nde Türkiye ile ilgili al覺nan kararlar, Türkiye Cumhuriyeti Mevzuat覺, Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Kanun Tasar覺lar覺na eriim salamaktad覺r. Ek olarak veritaban覺na 1928’den günümüze olacak ekilde hukuk, uluslararas覺 ilikiler, iktisat, iletme, siyasal bilimler ve kamu yönetimi alanlar覺n覺 kapsayan 250.000’den fazla kaynakça eklenmitir.

Veritaban覺 içerisinde yap覺lan arama sonuçlar覺 Google dil seçenei ile entegre çal覺maktad覺r.

Seçili metni kopyala sembolü, kaynaa at覺f yaparak, metni referans bilgileri ile yaz覺n覺za aktarman覺z覺 salar.
 
Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.
 
 
 
 
International Studies Encyclopedia Online
ENG: The International Studies Encyclopedia Online, published by the International Studies Association (ISA), provides full-text access to over 400 peer-reviewed essays in international relations and related subjects.

TR: International Studies Association (ISA) taraf覺ndan yay覺nlanan International Studies Encyclopedia Online, uluslararas覺 ilikiler ve ilgili alanlarda haz覺rlanm覺 400’ün üzerinde hakemli makaleye tam metin eriim salamaktad覺r.
 
Military Big Data
ENG: Database will be on trial access until 28 February 2022.

Military Big Data provides detailed information about the defense industry. The database includes information on land, naval and aerial platforms, with country profiles.

Please use the username and the password below to log in.

Username: serials@bilkent.edu.tr

Password: BilkentDeneme2022!

Note : Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritaban覺 28 ubat 2022 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.

Military Big Data, savunma sanayi konusunda ayr覺nt覺l覺 bilgi veren bir veritaban覺d覺r. Veritaban覺; kara, deniz ve hava platformlar覺na yönelik çeitli bilgileri, ülke profilleriyle birlikte içermektedir.

Veritaban覺na giri yapmak için aa覺daki kullan覺c覺 ad覺 ve ifreyi kullan覺n覺z
 
Kullan覺c覺 ad覺: serials@bilkent.edu.tr

ifre: BilkentDeneme2022!

Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.
Newspaper Source Plus
ENG: Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.

TR: Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi bar覺nd覺rman覺n yan覺 s覺ra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine eriim salamaktad覺r.
OpenDissertations
ENG: EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.

TR: Aç覺k eriim bir veritaban覺 olan OpenDissertations, birçok konuda arat覺rmac覺lara hem geçmi hem de günümüz tez çal覺malar覺na eriim imkan覺 salamaktad覺r.
Oxford Research Encyclopedias
ENG: The Oxford Research Encyclopedias offer long-form overview articles written, peer-reviewed, and edited by leading scholars. Each of the twenty-five distinct encyclopedias cover both foundational and cutting-edge topics in order to develop, over time, an anchoring knowledge base for major areas of research across the humanities, social sciences, and sciences.

TR: Oxford Research Encyclopedias, önde gelen akademisyenler taraf覺ndan yaz覺lan, hakem taraf覺ndan gözden geçirilen ve düzenlenen makaleleri sunar. Yirmi be farkl覺 ansiklopedinin her biri, zaman içinde beeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimlerindeki ana arat覺rma alanlar覺 için bir sabitleyici bilgi taban覺 gelitirmek için hem temel hem de en yeni konular覺 kapsar.
Oxford University Press Journals Online
ENG: Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.

TR: Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yay覺nc覺lar覺ndan birisidir. Bu veritaban覺; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve t覺p konular覺ndaki dergilere tam metin eriim salar.
Palgrave Macmillan Journals
ENG: The Palgrave Macmillan Journals database provides access to journals in humanities, social sciences, business, and related subjects.

TR: Palgrave Macmillan Journals, sosyal bilimler, beeri bilimler, iletme ve ilgili konularda yay覺nlanm覺 dergilere eriim salamaktad覺r.
Periodicals Archive Online
ENG: Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.

TR: Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beeri bilimler alaninda 1770-1995 y覺llar覺n覺 kapsayan tam metin bir veritaban覺d覺r. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritaban覺, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin eriim salamaktad覺r.
Press Reader
Press Reader provides access to nearly two thousand newspapers around the world in many different languages and their archives of the last 60 days. In addition to these, Press Reader includes a variety of journals in the fields of art, entertainment, family, fashion, vacation, history, sports, travel and culture, music, automotive, health. 

To use Press Reader via the mobile app, please visit https://about.pressreader.com/download-app/

----------

Press Reader dünya genelinde, birçok farkl覺 dilde, yakla覺k iki bin gazeteye ve bu gazetelerin son 60 günlük arivlerine eriim salamas覺n覺n yan覺 s覺ra; sanat, elence, aile, moda, tatil, tarih, spor, seyahat ve kültür, müzik, otomotiv, sal覺k gibi çeitli konularda dergileri içermektedir.

Press Reader'覺 mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen https://about.pressreader.com/download-app/ adresini ziyaret ediniz
Project Muse
ENG: Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.

TR: Project Muse veritaban覺; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alan覺nda yay覺nlanm覺 389 dergiye tam metin eriim salamaktad覺r.
Proquest Dissertations and Theses
ENG: Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.

TR: Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine eriim salar. 1980 y覺l覺ndan sonra bas覺lan tezlerin hem künyelerini hem de yazarlar覺 taraf覺ndan yaz覺lan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 y覺l覺ndan sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.
SAGE Journals Online
ENG: SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.

TR: SAGE Journals Online veritaban覺 iletme, beeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve t覺p gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.
SAGE Research Methods
ENG: SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.

TR: SAGE Research Methods veritaban覺, arat覺rma yöntem ve teknikleri alan覺nda haz覺rlanm覺 750’den fazla kitap, makale, referans kayna覺 ve eitim videolar覺na eriim salamaktad覺r.
Taylor and Francis Online Journals
ENG: Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.

TR: Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yay覺nevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 y覺l覺ndan günümüze, tam metin eriim imkan覺 salayan bir veritaban覺d覺r. Sal覺k bilimleri, yaam ve tabiat bilimleri, teknoloji, t覺p, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, iletme ve eitim konular覺n覺 kapsamaktad覺r.
The Belt and Road Initiative Reference Source
ENG: The Belt and Road Initiative Reference Source is a unique full-text database supporting the study of the Belt and Road Initiative. It provides thousands of scholarly journals from dozens of countries covering business trends, infrastructure, research collaboration, and trade opportunities related to the initiative.

TR: The Belt and Road Initiative Reference Source, Asya, Orta Dou ve Dou Avrupa’n覺n Tek Kuak Tek Yol (One Belt One Road) anlay覺覺n覺 ve çal覺malar覺n覺 destekleyen tam metin dergiler ve yay覺nlara eriim salamaktad覺r.
The University of Chicago Press Journals
ENG: The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.

TR: The University of Chicago Press Journals veritaban覺 sanat ve sanat tarihi, eitim, beeri bilimler, hukuk ve politika, orta ça ve rönesans çal覺malar覺 ile bilim gibi birçok farkl覺 alandaki online dergiye eriim salamaktad覺r.
TR Dizin
ENG: ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.

TR: TR Dizin veritaban覺 sayesinde ULAKB襤M (ULUSAL Akademik A ve Bilgi Merkezi) taraf覺ndan salanan ve mühendislik, uygulamal覺 bilimler; tar覺m, biyoloji, sal覺k bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeitli alanlardan kaybaklar覺 içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlar覺na eriim salanmaktad覺r.
Wikilala
Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.
Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.
Note: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video

----------

Osmanl覺 Türkçesi bas覺l覺 belge, gazete, dergi ve kitaplara eriim salayan bir veritaban覺 olan Wikilala, veritaban覺 içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak salamaktad覺r.
Kay覺t yapmak ve ifre oluturmak için lütfen Bilkent uzant覺l覺 e-posta adresinizi kullan覺n覺z.
Not: Daha önce bir hesap oluturduysan覺z ve ifrenizi hat覺rlam覺yorsan覺z, ‘’ifremi unuttum’’ seçeneini kullanarak yeni bir ifre oluturabilirsiniz.
Tan覺t覺m Videosu
 
Wiley Digital Archives
ENG: Database will be on trial access until 30 December 2021.

Wiley Digital Archives database provides access to the primary archive sources such as manuscripts, photographs, monographs and maps from the collections of New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG), and British Association for the Advancement of Science.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritaban覺 30 Aral覺k 2021 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.
 
Wiley Digital Archives veritaban覺, New York Academy of Sciences, Royal Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, Royal College of Physicians, Royal Geographical Society (with IBG) ve British Association for the Advancement of Science koleksiyonlar覺n覺 kapsayacak ekilde el yazmalar覺, fotoraflar, monograflar ve haritalar gibi birincil el ariv kaynaklar覺na eriim salamaktad覺r.

Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.
 
Wiley Online Library
Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.

----------

Wiley Online Library teknik, t覺p ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine eriim salayan online bir veritaban覺d覺r. Bu veritaban覺 ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu arac覺l覺覺yla sat覺n al覺nm覺t覺r.
World Scientific Textbooks
World Scientific Textbooks Collection; includes more than 1.600 textbooks in the fields of business and economics, chemistry, materials science, nanotechnology, computer science, engineering, environmental science, general and popular science, life sciences, mathematics, medicine and healthcare, physics, nonlinear science, social sciences, and Asian studies.

Note: Textbooks only have the view option; download options are not available.  

----------

World Scientific Ders Kitaplar覺 Koleksiyonu; bilgisayar bilimi, fizik, dorusal olmayan bilim, genel ve popular bilimler, matematik, iletme ve ekonomi, kimya, materyal bilimi, nanoteknoloji, mühendislik, sosyal bilimer ve Asya çal覺malar覺, t覺p ve sal覺k, yaam bilimleri alanlar覺nda 1.600’den fazla ders kitab覺n覺 içermektedir.

Not: Ders kitaplar覺 sadece görüntüleme seçeneine sahiptir; indirme seçenekleri mevcut deildir.

 

E-Journal

OpenEdition Journals
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022. 

Trial access includes some e-journals in the fields of humanities and social sciences.

Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”

TR: Veritaban覺 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriimine aç覺k olacakt覺r.

Deneme eriimi sanat ve beeri bilimler alan覺ndaki e-kitaplar覺 içermektedir.

Not: Deneme eriimine aç覺lan veritaban覺 hakk覺ndaki görüünüzü “Deneme Veritaban覺 Deerlendirme Formu” arac覺l覺覺 ile bize iletebilirsiniz.




 
 
SpringerLink Electronic Journals
ENG: Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.

TR: Kütüphane taraf覺ndan abone olunan Springer yay覺nlar覺n elektronik versiyonlar覺na eriim salar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konular覺 kapsar.

Newspapers

Cumhuriyet Newspaper
Provides access to the all contents of Cumhuriyet from the 1930s until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

Note: Please contact with Reference Department (reference@bilkent.edu.tr) to download. Tel: 0312 2901698

----------

Cumhuriyet Gazetesi’nin 1930 y覺l覺ndan günümüze kadar olan tüm içeriine eriim salanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Not: 襤ndirme yapabilmek için lütfen Referans Birimi ile (reference@bilkent.edu.tr) iletiime geçiniz. Tel: 0312 2901698
Dunya Newspaper
Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.

For mobile apps on App Store and Google Play

----------

Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriine eriim salanabilmektedir.

Mobil uygulama için App Store ve Google Play 

Research and Learning Tools

iThenticate
ENG: iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion webpages and over 116 million articles, papers and reviews from leading academic journals, proceedings and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.

Note: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.


TR: iThenticate program覺, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlar覺n覺 milyonlarca web sayfas覺 ve veritabanlar覺 ile kar覺lat覺rarak benzerlik analizlerinin yap覺lmas覺n覺 salamaktad覺r. 襤mzalanan lisans anlamas覺 gereince; iThenticate program覺 sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinlie sahip öretim üyeleri taraf覺ndan kullan覺labilmektedir.

Not: Program覺 kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzant覺l覺 mail adreslerinden ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
Mendeley
ENG: Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic social network that can help researchers organize their researches, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.

TR: Mendeley Institutional Edition, arat覺rmac覺lar覺n arat覺rmalar覺n覺 yönetmelerine ve gelitirmelerine, dier arat覺rmac覺lar ile çevrimiçi ibirlii yapabilmelerine ve yap覺lm覺 olan son arat覺rmalar覺 kefetmelerine yard覺mc覺 olurken, bir kaynakça yönetim arac覺 ve akademik sosyal a hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçt覺r.

Mendeley Instituational Edition kurumsal kullan覺ma sahip olman覺z için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” balant覺s覺na t覺klayarak Bilkent uzant覺l覺 mail adresiniz ile kay覺t olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfas覺ndaki “join this group” butonuna t覺klaman覺z gerekmektedir. Böylece 100 GB kiisel depolama alan覺, s覺n覺rs覺z kapal覺 grup kurma özellii, gruplarda 100 kiiye kadar üyelik
imkanlar覺ndan faydalanabilirsiniz.
Turnitin
ENG: Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.

Note: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.

TR: Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanl覺 bir yaz覺l覺md覺r. Öretim üyeleri, örencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlar覺n覺 ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktar覺lm覺 olan milyonlarca ödevden, internette ariv veya güncel olan web sayfalar覺ndan, ticari elektronik veritabanlar覺nda yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan kar覺lat覺rma yapabilirler.

Not: Bu arac覺 kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzant覺l覺 mail adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.

Statistics

Bloomberg (Only Available in Current Periodicals Room)
Bloomberg provides access to current and historical financial data, economic indicators, company profiles, industry and market news. You can only access the Bloomberg database at dedicated terminals in the Periodicals Room of Main Campus Library during opening hours.

Getting Started: To use the database for the first time, create a Bloomberg account with your institutional  e-mail address. Bloomberg will send you a confirmation code by e-mail or SMS. Enter your verification code that you received. Choose a login name and password.

Help Button: Press the Green Help Button (F1) once for page-specific support, and press twice to get support from a Bloomberg operative.

Bloomberg Turkey Phone: +90 212 317 39 00

----------

Bloomberg, güncel ve geriye dönük finansal verilere, ekonomik göstergelere, irket profillerine, endüstri ve pazar haberlerine eriim salamaktad覺r. Bu veritaban覺na, çal覺ma saatleri içinde, Merkez Kampüs Kütüphanesi Süreli Yay覺nlar Salonu’nda yer alan bilgisayar覺 kullanarak eriim salayabilirsiniz.

Balang覺ç: Veritaban覺n覺 ilk defa kullanmak için, kurumsal e-posta adresiniz ile Bloomberg hesab覺 oluturun. Bloomberg size e-posta veya SMS ile bir onay kodu gönderecektir. Gelen dorulama kodunu giriniz. Bir kullan覺c覺 ad覺 ve ifre belirleyerek hesab覺n覺z覺 oluturunuz.

Yard覺m Butonu: Sayfaya özel destek için Yeil Yard覺m Butonuna (F1) bir kez bas覺n; Bloomberg çal覺an覺ndan destek almak için iki kez bas覺n.

Bloomberg Türkiye Telefon: 0 212 317 39 00
Compustat
Compustat is a database containing financial, statistical and market information on active and passive global companies worldwide. This database offers products for institutional investors, universities, bankers, advisors, analysts and asset/portfolio managers in the securities, equity and fixed income markets.
You can access to the Compustat database via WRDS.
Note: To use WRDS, please register for a WRDS account with your institutional e-mail address.
The following instructions will guide you in obtaining your WRDS account.
Step 1: Go to http://wrds-web.wharton.upenn.edu
Step 2:  Select the Register tab
Step 3:  Complete the Account Request form selecting ‘Bilkent University’
Step 4: Once you submit an Account Request, an email will be sent to your WRDS Representatives.
Step 5: After receiving approval, an account will be created and you will receive an e-mail message with a special URL and instructions for setting the account password and logging into WRDS.
Step 6: The user logs into the WRDS platform with the account information that created and can start using the platform after reviewing and approving the terms of use.

For further information please go to the link.

----------

Compustat, dünya çap覺nda aktif ve pasif küresel irketlerle ilgili finansal, istatistiksel ve piyasa bilgileri içeren bir veritaban覺d覺r. Bu veritaban覺, menkul k覺ymetler, öz sermaye ve sabit gelir piyasalar覺ndaki kurumsal yat覺r覺mc覺lara, üniversitelere, bankac覺lara, dan覺manlara, analistlere ve varl覺k/portföy yöneticilerine yönelik ürünler sunmaktad覺r.
Compustat veritaban覺na WRDS arac覺l覺覺 ile eriim salayabilirsiniz.
Not: WRDS’yi kullanmak için lütfen kurumsal e-posta adresinizle bir WRDS hesab覺na kaydolun.
Aa覺daki ad覺mlar WRDS hesab覺 oluturman覺zda size yol gösterecektir.
1. Ad覺m: http://wrds-web.wharton.upenn.edu  adresine gidin.
2. Ad覺m: “Register” butonuna t覺klay覺n覺z.
3. Ad覺m: ‘Bilkent Üniversitesi’ni seçerek hesap talebi formunu
doldurunuz.
4. Ad覺m: Hesap istei gönderdikten sonra, WRDS temsilcilerinize bir e-posta gönderilir.
5. Ad覺m: Temsilcilere gelen hesap talebi onayland覺ktan sonra, hesap talebinde bulunan kullan覺c覺 için bir hesap oluturulur ve kullan覺c覺ya, hesap giri ifrelerini oluturmas覺 için bir link içeren e-posta ile bilgilendirme mesaj覺 iletilir.
6. Ad覺m: Kullan覺c覺 oluturduu hesap bilgileri ile WRDS platformuna giri yapar ve kullan覺m koullar覺n覺 inceleyip onaylad覺ktan sonra platformu kullanmaya balayabilir.

Daha fazla bilgi için lütfen t覺klay覺n覺z.
EMIS (Emerging Markets Information System)
EMIS database provides access to current reports, data, and news from various fields such as business, economics, international relationships, politics, banking and finance, statistics.

----------

EMIS veritaban覺 iletme, ekonomi, uluslararas覺 ilikiler, siyaset, bankac覺l覺k ve finans, istatistik gibi farkl覺 alanlardan güncel rapor, veri ve haberlere eriim imkan覺 salamaktad覺r.
ICPSR (Inter-University Consortium for Political and Social Research)
ENG: ICPSR stands for the Inter-University Consortium for Political and Social Research, located within the Institute for Social Research at the University of Michigan. The ICPSR database provides access to the world’s largest archive of computerized social science data.

TR: Michigan Üniversitesi Sosyal Arat覺rmalar Enstitüsü içinde yer alan politik ve sosyal arat覺rmalar için üniversiteleraras覺 konsorsiyumu simgeler. Sosyal bilimler konusunda bilgisayara aktar覺lm覺 dünyadaki en geni veri arivine eriim salar.
 
World Development Indicators Online (World Bank)
ENG: WDI Online is a data source on the global economy. It contains statistical data for over 550 development indicators and time series data from 1960-2000 for over 200 countries and 18 country groups. Data includes social, economic, financial, natural resources, and environmental indicators. Data selection screens are intuitive and easy to use. Results can be scaled, indexed against a particular year, viewed by percentage change, and charted. There are also data export options in standard formats like excel.

TR: WDI Online tüm dünya ekonomisini kapsayan bir veritaban覺d覺r. Bu veritaban覺, 18 ülke grubu ve 200’den fazla ülke için 1960 – 2000 y覺llar覺n覺 kapsayan 550’den fazla kalk覺nma göstergelerini ve zaman dizisi verilerini içerir. Bu veriler sosyal, ekonomik, mali, doal kaynaklar ve çevresel göstergeleri içermektedir. Veri seçim ekranlar覺n覺n kullan覺m覺 kolayd覺r. Veri sonuçlar覺 belirli y覺llara göre endekslenebilir veya ölçeklenebilir, yüzdelik deiimlerine göre görüntülenebilir ve emaland覺r覺labilir. Ayr覺ca bu veritaban覺, excel standart formatlar覺nda ihracat veri opsiyonlar覺n覺 da verir.

Video

Alexander Street Academic Video Online
Alexander Street Academic Video Online database provides access to more than 60.000 videos spanning the widest range of subject areas including anthropology, business and economics, counseling, health, history, news, music, theatre.

----------

Alexander Street Academic Video Online veritaban覺 antropoloji, iletme ve ekonomi, rehberlik, sal覺k, tarih, haber, müzik, tiyatro gibi çeitli alanlarda 60.000’den fazla videoya eriim salamaktad覺r.
Vidobu
ENG: Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.
Please click here for off-campus access.

TR: Vidobu veritaban覺 bilim ve teknoloji, fotorafç覺l覺k, kiisel ve mesleki geliim alanlar覺nda 10.000’den fazla Türkçe eitim videosunu içermektedir. Kampüs d覺覺 eriimi sayesinde kampüs alan覺 d覺覺ndan da üniversite mailleriniz arac覺l覺覺 ile Vidobu veritaban覺na eriim salayabilirsiniz.
Kampüs d覺覺 eriim için lütfen buraya t覺klay覺n覺z.
My Profile

Naile Okan