New Items
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Welcome to Bilkent University Library subject guide for Philogy & Linguistics.
This guide is created to help you to find the most useful resources in your subject.
You can use the tabs across the top of the page to find relative information you need.
This guide is created to help you to find the most useful resources in your subject.
You can use the tabs across the top of the page to find relative information you need.
Items in the Bilkent Library Collection are shelved according to subjects using the Library of Congress Classification. For more details about this classification refer to the Library of Congress Classification Outline.
Catalogues for the holdings of Bilkent University Library as well as e-resources available to Bilkent researchers.
Use the Bilkent University Library “Quick Search” and “Catalog” tools to find books, e-books and other materials in the library collection.
Ferman Özavinç
- Faculty Librarian
- ferman.ozavinc@bilkent.edu.tr
- +90 (312) 290 1996
New Items
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
The Library is happy to receive book recommendations. If you have a suggestion please fill in the “Material Request Form.” Before submitting the form, please make sure that the title is not already available in the library collection, either in print or electronic format.
Please note:
Please note:
- The final decision rests on the collection development team and/or director of the library. All suggestions are considered in accordance with the library’s collection development policy.
- Academics, master’s and doctoral students: In some cases, your request may be referred to the Interlibrary Loan and Document Supply Service (ILL). For out-of-print / older items or titles for specific research needs, please directly fill in the ILL request forms (Document Supply Form for articles / Interlibrary Loan Form for books).
Ferman Özavinç
- Faculty Librarian
- ferman.ozavinc@bilkent.edu.tr
- +90 (312) 290 1996
New Items
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Ferman Özavinç
- Faculty Librarian
- ferman.ozavinc@bilkent.edu.tr
- +90 (312) 290 1996
New Items
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Proquest Dissertations and Theses
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.
CoHE Thesis Center (Turkey)
The Turkish Council of Higher Education gathers and enables free access to all the theses and dissertations written in academic institutes in Turkey. CoHE Thesis Center is the national thesis center of Turkey.
EThOs
EThOS is the UK’s national thesis service holding 500,000 doctoral theses from over 120 institutions. Around 260,000 of these theses are full-text and can be downloaded from the EThOS database or the related institution’s repository.
OATD.org
An index of over 3.5 million electronic theses and dissertations (ETDs) published around the world.
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.
CoHE Thesis Center (Turkey)
The Turkish Council of Higher Education gathers and enables free access to all the theses and dissertations written in academic institutes in Turkey. CoHE Thesis Center is the national thesis center of Turkey.
EThOs
EThOS is the UK’s national thesis service holding 500,000 doctoral theses from over 120 institutions. Around 260,000 of these theses are full-text and can be downloaded from the EThOS database or the related institution’s repository.
OATD.org
An index of over 3.5 million electronic theses and dissertations (ETDs) published around the world.
Ferman Özavinç
- Faculty Librarian
- ferman.ozavinc@bilkent.edu.tr
- +90 (312) 290 1996
New Items
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
Course Notes
E-Books – EBSCO
E-Books – Proquest
E-Books – OverDrive
Web of Science Platform
Scopus LibGuide
Annotated Bibliography Guide
Scholarly Research, Writing and Citing Guide
Open Access Platforms & Digital Archives
Managing References
BookCites
Database will be on trial access until 15 January 2024.
BookCites database includes citations to books published by Türkiye centered publishers.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
BookCites veritabanı, Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan kitaplara yapılan atıfları içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Database will be on trial access until 15 January 2024.
BookCites database includes citations to books published by Türkiye centered publishers.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
BookCites veritabanı, Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan kitaplara yapılan atıfları içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
JSTOR Open Access Books
More than 6,000 ebooks from 75+ publishers, including Brill, Cornell University Press, De Gruyter, and University of California Press, are now available for everyone.
----------
Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75’in üzerinde yayıncıdan 6.000’den fazla e-kitap herkesin eriÅŸimine sunulmaktadır.
More than 6,000 ebooks from 75+ publishers, including Brill, Cornell University Press, De Gruyter, and University of California Press, are now available for everyone.
----------
Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75’in üzerinde yayıncıdan 6.000’den fazla e-kitap herkesin eriÅŸimine sunulmaktadır.
RELPAP
Database will be on trial access until 10 September 2023.
RELPAP is an academic research tool that associates academic publications using semantic information networks and searches for publications through these relationships. RELPAP creates graphs depending on the keyword used during the research and offers various publication suggestions.
Please use your Bilkent University e-mail address to register. After your account is activated, you can log in to RELPAP.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 10 Eylül 2023 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
RELPAP anlamsal bilgi aÄŸlarını kullanarak akademik yayınları iliÅŸkilendiren ve bu iliÅŸkiler üzerinden yayın aramayı saÄŸlayan akademik bir araÅŸtırma aracıdır. RELPAP araÅŸtırma sırasında kullanılan anahtar kelimeye göre graflar oluÅŸturur ve çeÅŸitli yayın önerileri sunar.
Kayıt yapmak için lütfen Bilkent Üniversitesi e-posta adresinizi kullanınız. Hesabınız aktifleÅŸtirildikten sonra RELPAP’a giriÅŸ yapabilirsiniz.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Database will be on trial access until 10 September 2023.
RELPAP is an academic research tool that associates academic publications using semantic information networks and searches for publications through these relationships. RELPAP creates graphs depending on the keyword used during the research and offers various publication suggestions.
Please use your Bilkent University e-mail address to register. After your account is activated, you can log in to RELPAP.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 10 Eylül 2023 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
RELPAP anlamsal bilgi aÄŸlarını kullanarak akademik yayınları iliÅŸkilendiren ve bu iliÅŸkiler üzerinden yayın aramayı saÄŸlayan akademik bir araÅŸtırma aracıdır. RELPAP araÅŸtırma sırasında kullanılan anahtar kelimeye göre graflar oluÅŸturur ve çeÅŸitli yayın önerileri sunar.
Kayıt yapmak için lütfen Bilkent Üniversitesi e-posta adresinizi kullanınız. Hesabınız aktifleÅŸtirildikten sonra RELPAP’a giriÅŸ yapabilirsiniz.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Zenodo
Zenodo is a catch-all repository launched by CERN, an OpenAIRE partner, and pioneer in open source, open access, and open data.
----------
Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık eriÅŸim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arÅŸivdir.
Zenodo is a catch-all repository launched by CERN, an OpenAIRE partner, and pioneer in open source, open access, and open data.
----------
Zenodo, bir OpenAIRE ortağı ve açık kaynak, açık eriÅŸim ve açık veri öncüsü olan CERN tarafından kurulan toplayıcı bir arÅŸivdir.
Oxford English Dictionary (OED)
The Oxford English Dictionary is the accepted authority on the evolution of the English language over the last millennium. It is an unsurpassed guide to the meaning, history, and pronunciation of over half a million words, both present and past. It traces the usage of words through 2.5 million quotations from a wide range of international English language sources, from classic literature and specialist periodicals to film scripts and cookery books. The OED covers words from across the English-speaking world, from North America to South Africa, from Australia and New Zealand to the Caribbean. It also offers the best in etymological analysis, listings of variant spellings, and shows pronunciation using the International Phonetic Alphabet.
----------
1000 yıllık süreci kapsayan, yarım milyondan fazla Ä°ngilizce kelimenin ÅŸimdiki ve geçmiÅŸteki anlamını, tarihini, telaffuzunu veren ve konusunda otorite kabul edilen bir rehber niteliÄŸindedir. Bu rehber klasik literatürden film senaryolarına kadar uluslararası dil kaynaklarından alınan 2,5 milyon cümleyi örnek göstererek kullanımını anlatır. Avustralya ve Yeni Zelanda’dan Karaiblere; Kuzey Amerika’dan Güney Afrika’ya kadar konuÅŸulan Ä°ngilizce kelimeleri kapsar. Uluslararası Fonetik Alfabesini kullanarak telaffuzları gösterir ve etimolojik analizlerin en iyisini sunar.
The Oxford English Dictionary is the accepted authority on the evolution of the English language over the last millennium. It is an unsurpassed guide to the meaning, history, and pronunciation of over half a million words, both present and past. It traces the usage of words through 2.5 million quotations from a wide range of international English language sources, from classic literature and specialist periodicals to film scripts and cookery books. The OED covers words from across the English-speaking world, from North America to South Africa, from Australia and New Zealand to the Caribbean. It also offers the best in etymological analysis, listings of variant spellings, and shows pronunciation using the International Phonetic Alphabet.
----------
1000 yıllık süreci kapsayan, yarım milyondan fazla Ä°ngilizce kelimenin ÅŸimdiki ve geçmiÅŸteki anlamını, tarihini, telaffuzunu veren ve konusunda otorite kabul edilen bir rehber niteliÄŸindedir. Bu rehber klasik literatürden film senaryolarına kadar uluslararası dil kaynaklarından alınan 2,5 milyon cümleyi örnek göstererek kullanımını anlatır. Avustralya ve Yeni Zelanda’dan Karaiblere; Kuzey Amerika’dan Güney Afrika’ya kadar konuÅŸulan Ä°ngilizce kelimeleri kapsar. Uluslararası Fonetik Alfabesini kullanarak telaffuzları gösterir ve etimolojik analizlerin en iyisini sunar.
OverDrive
OverDrive is a digital platform that provides access to various electronic books/journals and audiobooks.
NOTE: To use the database, you need to log in with your library account information. Please click here for "my account."
To use OverDrive via the mobile app, please visit here.
----------
OverDrive çeÅŸitli elektronik kitap, dergi, sesli kitap, müzik ve videolara eriÅŸim saÄŸlayan dijital bir platformdur.
NOT: Veritabanını kullanmak için kütüphane hesap bilgileriniz ile giriÅŸ yapmanız gerekmektedir. Kütüphane hesabına giriÅŸ yapmak için lütfen tıklayınız.
OverDrive'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen tıklayınız.
OverDrive is a digital platform that provides access to various electronic books/journals and audiobooks.
NOTE: To use the database, you need to log in with your library account information. Please click here for "my account."
To use OverDrive via the mobile app, please visit here.
----------
OverDrive çeÅŸitli elektronik kitap, dergi, sesli kitap, müzik ve videolara eriÅŸim saÄŸlayan dijital bir platformdur.
NOT: Veritabanını kullanmak için kütüphane hesap bilgileriniz ile giriÅŸ yapmanız gerekmektedir. Kütüphane hesabına giriÅŸ yapmak için lütfen tıklayınız.
OverDrive'ı mobil uygulama üzerinden kullanmak için lütfen tıklayınız.
American Doctoral Dissertations
American Doctoral Dissertations is a bibliographic database that help researchers to locate more than 172.000 doctoral dissertations that were accepted by American universities from 1902 to present.
----------
American Doctoral Dissertations veritabanı, Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilen ve 1902’den günümüze kadar uzanan 172,000’den fazla doktora tezi içerir.
American Doctoral Dissertations is a bibliographic database that help researchers to locate more than 172.000 doctoral dissertations that were accepted by American universities from 1902 to present.
----------
American Doctoral Dissertations veritabanı, Amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilen ve 1902’den günümüze kadar uzanan 172,000’den fazla doktora tezi içerir.
Journal Citation Reports (JCR)
Journal Citation Reports (JCR) provides you the possibility to evaluate journals with information based on quantitative and statistic information, through reference datas. JCR shows you the relationship between references, and measures the impact of research according to journal and category levels. JCR provides you the data about journals, evaluate a journal’s impact factor, and have connection through various interfaces.
----------
Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri deÄŸerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araÅŸtırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki iliÅŸkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri saÄŸlayabilir, derginin etki faktörünü deÄŸerlendirebilir ve çeÅŸitli arayüzlerle baÄŸlantı saÄŸlayabilirsiniz.
Journal Citation Reports (JCR) provides you the possibility to evaluate journals with information based on quantitative and statistic information, through reference datas. JCR shows you the relationship between references, and measures the impact of research according to journal and category levels. JCR provides you the data about journals, evaluate a journal’s impact factor, and have connection through various interfaces.
----------
Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri deÄŸerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araÅŸtırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki iliÅŸkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri saÄŸlayabilir, derginin etki faktörünü deÄŸerlendirebilir ve çeÅŸitli arayüzlerle baÄŸlantı saÄŸlayabilirsiniz.
MLA International Bibliography with Full Text
From the Modern Language Association (MLA), this resource combines an extensive collection of full-text journals with the definitive index for the study and teaching of language, literature, linguistics, rhetoric, writing studies, folklore, film, theater, and other dramatic arts. The MLA also includes the MLA Directory of Periodicals, which provides addresses, advertising rates, and information about submission for publication for over 3700 periodicals regularly covered in the Bibliography.
----------
Modern Language Association (MLA), bu kaynak, dil, edebiyat, dilbilim, retorik, yazı çalışmaları, folklor, film, tiyatro ve diÄŸer dramatik sanatların incelenmesi ve öÄŸretilmesi için kapsamlı bir tam metin dergi koleksiyonu sunar. MLA kapsamındaki 3700’ün üzerindeki derginin adresleri, reklam ücretleri ve yayınlanması için gerekli sunum ÅŸartlarını saÄŸlayan MLA Directory of Periodicals’ı içerir.
From the Modern Language Association (MLA), this resource combines an extensive collection of full-text journals with the definitive index for the study and teaching of language, literature, linguistics, rhetoric, writing studies, folklore, film, theater, and other dramatic arts. The MLA also includes the MLA Directory of Periodicals, which provides addresses, advertising rates, and information about submission for publication for over 3700 periodicals regularly covered in the Bibliography.
----------
Modern Language Association (MLA), bu kaynak, dil, edebiyat, dilbilim, retorik, yazı çalışmaları, folklor, film, tiyatro ve diÄŸer dramatik sanatların incelenmesi ve öÄŸretilmesi için kapsamlı bir tam metin dergi koleksiyonu sunar. MLA kapsamındaki 3700’ün üzerindeki derginin adresleri, reklam ücretleri ve yayınlanması için gerekli sunum ÅŸartlarını saÄŸlayan MLA Directory of Periodicals’ı içerir.
Newswires
EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.
---------
Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eÅŸ zamanlı haberler saÄŸlamaktadır.
EBSCO’s Newswires provides near real-time access to top world-wide news from Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire, and Business Wire on a continuous basis. This content is monitored by EBSCO and relevant results are provided when users enter searches in EBSCOhost. This collection includes AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000, and more. End users can immediately access the full text of the web content, by following the link in the record. The index to the full text content in EBSCO Newswires is held for a rolling 30-day archive by EBSCO, so users can enjoy the previous 30 days of news relating to their search interests.
---------
Newswires veritabanı Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire gibi dünya çapındaki medyadan eÅŸ zamanlı haberler saÄŸlamaktadır.
ROAR-Registry of Open Access Repositories
The Registry of Open Access Repositories (ROAR) lists and shows the growth and status of open access repositories throughout the world.
----------
Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık eriÅŸim arÅŸivlerin geliÅŸimini ve durumunu listeler ve gösterir.
The Registry of Open Access Repositories (ROAR) lists and shows the growth and status of open access repositories throughout the world.
----------
Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Kayıt Platformu (Registry of Open Access Repositories-ROAR) dünya genelindeki açık eriÅŸim arÅŸivlerin geliÅŸimini ve durumunu listeler ve gösterir.
Sobiad
Database will be on trial access until 15 January 2024.
Sobiad database provides access to the citations of articles, and index information of many journals published in the fields of Social Sciences, Natural Sciences and Health Sciences.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
---------
Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
Sobiad veritabanı, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve SaÄŸlık Bilimleri alanlarında yayınlanan makalelerin atıflarına ve çok sayıda derginin indeks bilgilerine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Database will be on trial access until 15 January 2024.
Sobiad database provides access to the citations of articles, and index information of many journals published in the fields of Social Sciences, Natural Sciences and Health Sciences.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
---------
Veritabanı 15 Ocak 2024 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
Sobiad veritabanı, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve SaÄŸlık Bilimleri alanlarında yayınlanan makalelerin atıflarına ve çok sayıda derginin indeks bilgilerine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Social Sciences Index Retrospective: 1907-1983
It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.
----------
Antropoloji, hukuk, iletiÅŸim, istatistik, psikoloji, ÅŸehir çalışmaları ve uluslararası iliÅŸkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleÅŸtirilerini içerir.
It includes book reviews and nearly one millions indexes in the fields of anthropology, city studies, communication, international relations, law, psychology and statistics.
----------
Antropoloji, hukuk, iletiÅŸim, istatistik, psikoloji, ÅŸehir çalışmaları ve uluslararası iliÅŸkiler alanlarında dergilerin bir milyona yakın dergi indeksini ve kitap eleÅŸtirilerini içerir.
Ulrich’s Periodicals Directory
Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.
----------
Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniÅŸ ve güvenilir bilgi saÄŸlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.
Ulrich’s Periodicals Directory is a bibliographic database providing detailed, comprehensive, and authoritative information on serials published throughout the world. It covers all subjects and includes publications that are published regularly or irregularly and are circulated free of charge or by paid subscription.
----------
Ulrich's Perıodicals Directory dünya çapında yayınlanmış süreli yayınlar hakkında detaylı geniÅŸ ve güvenilir bilgi saÄŸlayan bibliyografik bir veritabanıdır. Bu veritabanı bütün konuları kapsar ve düzenli , düzensiz yayınlanmış yayınları, ücretsiz dağıtılan veya abonelik ödenen yayınların hepsini içerir.
Brill Online E-Books
Brill has over 14,000 book titles currently available in 24 main subject areas. Brill E-Books database topics consist of education, history, law, language-literature, philosophy, sociology-anthropology etc.
----------
Brill yayınevi içerisinde 24 temel konu baÅŸlığı altında 14.000’den fazla kitabı bulundurmaktadır. Brill e-kitapları eÄŸitim, tarih, hukuk, dil ve edebiyat, felsefe, sosyoloji ve antropoloji gibi konulardan oluÅŸmaktadır.
Brill has over 14,000 book titles currently available in 24 main subject areas. Brill E-Books database topics consist of education, history, law, language-literature, philosophy, sociology-anthropology etc.
----------
Brill yayınevi içerisinde 24 temel konu baÅŸlığı altında 14.000’den fazla kitabı bulundurmaktadır. Brill e-kitapları eÄŸitim, tarih, hukuk, dil ve edebiyat, felsefe, sosyoloji ve antropoloji gibi konulardan oluÅŸmaktadır.
Cambridge Journals Online
Cambridge Journals Online offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals in the fields of social sciences, science, technology, medicine, and humanities published by the Cambridge University Press and partner publishers.
Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.
----------
Cambridge Journals Online, Cambridge Üniversitesi ve partner yayınevleri tarafından sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beÅŸeri bilimler konularında yayınlanan 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
“Oku ve Yayımla” AnlaÅŸması detayları için lütfen tıklayınız.
Cambridge Journals Online offers full-text access to over 350 peer-reviewed academic journals in the fields of social sciences, science, technology, medicine, and humanities published by the Cambridge University Press and partner publishers.
Please click for the details of the “Read and Publish” Agreement.
----------
Cambridge Journals Online, Cambridge Üniversitesi ve partner yayınevleri tarafından sosyal bilimler, bilim, teknoloji, tıp ve beÅŸeri bilimler konularında yayınlanan 350’den fazla hakemli akademik dergiye tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
“Oku ve Yayımla” AnlaÅŸması detayları için lütfen tıklayınız.
Chicago Manual of Style
The Chicago Manual of Style is a guide database American English that frequently used in publishing field to regulate the writing style.
----------
The Chicago Manual of Style, Chicago Üniversitesi Yayınevi tarafından yayınlanan Amerikan Ä°ngilizcesi biçim kılavuzudur ve yayıncılık sektöründe geniÅŸ bir ÅŸekilde kullanılan yazı biçimini düzenlemektedir.
The Chicago Manual of Style is a guide database American English that frequently used in publishing field to regulate the writing style.
----------
The Chicago Manual of Style, Chicago Üniversitesi Yayınevi tarafından yayınlanan Amerikan Ä°ngilizcesi biçim kılavuzudur ve yayıncılık sektöründe geniÅŸ bir ÅŸekilde kullanılan yazı biçimini düzenlemektedir.
Duke Books Scholarly Collection
The Duke Books Scholarly Collection provides full-text access to electronic books in social sciences published by the Duke University Press.
----------
Duke Books Scholarly Collection, Duke University Press tarafından sosyal bilimler alanında yayınlanmakta olan elektronik kitaplara tam metin erişim sağlamaktadır.
The Duke Books Scholarly Collection provides full-text access to electronic books in social sciences published by the Duke University Press.
----------
Duke Books Scholarly Collection, Duke University Press tarafından sosyal bilimler alanında yayınlanmakta olan elektronik kitaplara tam metin erişim sağlamaktadır.
Early English Books Online
Early English Books Online (EEBO) includes full-text access to books in English from 1473-1700. Many subject areas, including English literature, history, philosophy, linguistics, theology, music, fine arts, education, mathematics, and science are represented in the collection.
----------
Early English Books Online veritabanı, 1473-1700 yılları arasındaki Ä°ngilizce kitaplara tam metin eriÅŸim saÄŸlar. Koleksiyon Ä°ngiliz edebiyatı, tarih, felsefe, teoloji, müzik, güzel sanatlar, eÄŸitim, matematik ve fen alanlarını kapsar.
Early English Books Online (EEBO) includes full-text access to books in English from 1473-1700. Many subject areas, including English literature, history, philosophy, linguistics, theology, music, fine arts, education, mathematics, and science are represented in the collection.
----------
Early English Books Online veritabanı, 1473-1700 yılları arasındaki Ä°ngilizce kitaplara tam metin eriÅŸim saÄŸlar. Koleksiyon Ä°ngiliz edebiyatı, tarih, felsefe, teoloji, müzik, güzel sanatlar, eÄŸitim, matematik ve fen alanlarını kapsar.
Early European Books
Early European Books provides access to many works in different languages ​​that were printed in Europe before 1701.
----------
Early European Books, 1701 yılından önce Avrupa’da basılmış olan farklı dillerdeki birçok çalışmaya eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Early European Books provides access to many works in different languages ​​that were printed in Europe before 1701.
----------
Early European Books, 1701 yılından önce Avrupa’da basılmış olan farklı dillerdeki birçok çalışmaya eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
EBSCO eBook Super Collection
EBSCO eBook Super Collection database provides access to more than 582.000 full-text e-books from publishers such as Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press in the subjects of business, science, engineering, social sciences, etc.
Please click on the "Downloading an eBook Guide" page.
For mobile app
----------
EBSCO eBook Super Collection veritabanı Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press gibi yayınevleri tarafından yayımlanan ve iÅŸletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beÅŸeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 582.000’den fazla tam metin e-kitaba eriÅŸim sunmaktadır.
"​E-kitap indirme rehberi" sayfası için lütfen tıklayın.
Mobil uygulama için
EBSCO eBook Super Collection database provides access to more than 582.000 full-text e-books from publishers such as Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press in the subjects of business, science, engineering, social sciences, etc.
Please click on the "Downloading an eBook Guide" page.
For mobile app
----------
EBSCO eBook Super Collection veritabanı Harvard University Press, Cambridge University Press, MIT, Bloomsbury, Cornell University Press, Oxford University Press gibi yayınevleri tarafından yayımlanan ve iÅŸletmeden fen bilimlerine, mühendislikten beÅŸeri bilimlere kadar çok sayıda disiplini kapsayan 582.000’den fazla tam metin e-kitaba eriÅŸim sunmaktadır.
"​E-kitap indirme rehberi" sayfası için lütfen tıklayın.
Mobil uygulama için
Internet Archive
The Internet Archive (archive.org), founded in 1996, provides access to digitized books and other digital artifacts. Some books cannot be downloaded as PDF. However, they can be borrowed by one patron at a time for 14 days. Borrowing is manageable through a free account and Adobe Digital Editions.
----------
1996 yılında kurulan Ä°nternet ArÅŸivi (archive.org) dijitalleÅŸtirilmiÅŸ kitaplara ve diÄŸer dijital eserlere eriÅŸim saÄŸlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüÄŸüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleÅŸtirilebilir.
The Internet Archive (archive.org), founded in 1996, provides access to digitized books and other digital artifacts. Some books cannot be downloaded as PDF. However, they can be borrowed by one patron at a time for 14 days. Borrowing is manageable through a free account and Adobe Digital Editions.
----------
1996 yılında kurulan Ä°nternet ArÅŸivi (archive.org) dijitalleÅŸtirilmiÅŸ kitaplara ve diÄŸer dijital eserlere eriÅŸim saÄŸlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüÄŸüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleÅŸtirilebilir.
OAPEN
The OAPEN is an online library and publication platform that contains freely accessible academic books, mainly in the area of humanities and social sciences, engineering, and science.
----------
OAPEN, temel olarak beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, mühendislik gibi alanlarda ücretsiz eriÅŸilebilen akademik kitaplar içeren bir çevrimiçi kütüphane ve yayın platformudur.
The OAPEN is an online library and publication platform that contains freely accessible academic books, mainly in the area of humanities and social sciences, engineering, and science.
----------
OAPEN, temel olarak beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, mühendislik gibi alanlarda ücretsiz eriÅŸilebilen akademik kitaplar içeren bir çevrimiçi kütüphane ve yayın platformudur.
Open Book Publishers
Open Book Publishers, an independent open access publisher in the humanities and social sciences, publishes books in hardcopy format as well as free online editions in PDF, HTML, and XML formats that can be read via the website, downloaded, reused or embedded anywhere.
----------
Bağımsız bir açık eriÅŸim yayıncısı olan Open Book Publishers, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitapların yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliÅŸtirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.
Open Book Publishers, an independent open access publisher in the humanities and social sciences, publishes books in hardcopy format as well as free online editions in PDF, HTML, and XML formats that can be read via the website, downloaded, reused or embedded anywhere.
----------
Bağımsız bir açık eriÅŸim yayıncısı olan Open Book Publishers, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitapların yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliÅŸtirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.
OpenEdition
OpenEdition is a French platform for electronic resources in the humanities and social sciences that provides access to more than 9000 books under the OpenEdition Books.
----------
OpenEdition, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000’den fazla kitaba eriÅŸim saÄŸlayan Fransa menÅŸeili bir platformdur.
OpenEdition is a French platform for electronic resources in the humanities and social sciences that provides access to more than 9000 books under the OpenEdition Books.
----------
OpenEdition, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000’den fazla kitaba eriÅŸim saÄŸlayan Fransa menÅŸeili bir platformdur.
OpenEdition Books
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.
OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
OpenEdition Books Deneme eriÅŸimi sanat ve beÅŸeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
ENG: Database will be on trial access until 14 January 2022.
OpenEdition Books trial access includes e-books in the fields of arts and humanities.
Note: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via “Database Trial Evaluation Form.”
TR: Veritabanı 14 Ocak 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
OpenEdition Books Deneme eriÅŸimi sanat ve beÅŸeri bilimler alanındaki e-kitapları içermektedir.
Not: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Oxford Scholarship Online (OSO), Oxford Academic
Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.
----------
Oxford Scholarship Online veritabanı biyoloji, iÅŸletme ve yönetim, klasik çalışmalar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çalışmalar ve sosyoloji konularını kapsayan Oxford University Press e-kitaplarına eriÅŸim saÄŸlar.
Oxford Scholarship Online provides access to the e-books from the Oxford University Press covering subjects across biology, business, and management, classical studies, economics and finance, history, law, linguistics, literature, mathematics, philosophy, physics, political science, psychology, religion, social work, sociology.
----------
Oxford Scholarship Online veritabanı biyoloji, iÅŸletme ve yönetim, klasik çalışmalar, ekonomi ve finans, tarih, hukuk, dilbilimi, edebiyat, matematik, felsefe, fizik, siyaset bilimi, psikoloji, din, sosyal çalışmalar ve sosyoloji konularını kapsayan Oxford University Press e-kitaplarına eriÅŸim saÄŸlar.
Peter Lang
Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.
----------
Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.
Peter Lang provides access to e-books in the fields of Social Sciences, Art and Humanities.
----------
Peter Lang veritabanı Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarındaki e-kitaplara erişim sağlar.
Project Muse Books Collection
Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.
----------
Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Project Muse Books Collection provides access to electronic books published between 2010 and 2016 in philosophy, religion, literature, theatre, performing arts and related subjects.
----------
Project Muse Books Collection, felsefe, din, edebiyat, tiyatro, sahne sanatları ve ilgili konularda, 2010 – 2016 yılları arasında yayınlanmış elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Sage E-Books and Handbooks
Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.
----------
Sage E-Books and Handbooks veritabanı, iÅŸletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası iliÅŸkiler, eÄŸitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
Sage E-Books and Handbooks database include e-books from various subjects such as business&management, politics&international relations, education, sociology etc.
----------
Sage E-Books and Handbooks veritabanı, iÅŸletme ve yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası iliÅŸkiler, eÄŸitim, sosyoloji vb. konularda e-kitaplar içerir.
Springer E-Book Collection
The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.
----------
Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.
The Springer eBook Collection offers the first online book collection especially made for the requirements of researchers and scientists. The collection currently includes online access to more than 25,000 titles and grows with more than 3,400 newly released STM books, book series volumes and reference works each year.
----------
Springer E-Book Collection Springer yayınevine ait elektronik kitaplara erişim sağlamaktadır.
Springer Open
Springer Open provides open access journals and books from all areas of science, technology, medicine, the humanities, and social sciences.
----------
SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık eriÅŸimli dergiler ve kitaplar sunar.
Springer Open provides open access journals and books from all areas of science, technology, medicine, the humanities, and social sciences.
----------
SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beÅŸeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık eriÅŸimli dergiler ve kitaplar sunar.
Taylor & Francis E-Books
Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.
----------
Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Database provides access to the e-books of Taylor & Francis Publications in the subject fields of history, political science, philosophy, and media.
----------
Veritabanı, Taylor & Francis Yayınevi’ne ait tarih, politika, felsefe ve medya konulu elektronik kitaplara eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Turcademy
Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.
NOTE: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.
Please click to watch the Turcademy User Guide video.
----------
Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eÄŸitim, iÅŸletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, saÄŸlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
NOT: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına baÄŸlı olmak gerekmektedir.
Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.
Turcademy provides access to about 2,500 electronic books in law, history, philosophy, psychology, political science, language and literature, education, business, economy, science, engineering, architecture, health sciences, and related subjects published by Anı Publishing, Gazi Publishing, Palme Publishing, Pegem Academy and Seçkin Publishing.
NOTE: To read the resources, it is necessary to sign up by institutional e-mail and to be connected to the Bilkent internet network.
Please click to watch the Turcademy User Guide video.
----------
Turcademy, Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık gibi yayınevleri tarafından hukuk, tarih, felsefe, psikoloji, siyaset bilimi, dil ve edebiyat, eÄŸitim, iÅŸletme, ekonomi, bilim, mühendislik, mimarlık, saÄŸlık bilimleri ve ilgili konularda yayınlanmış yaklaşık 2.500 elektronik kitaba eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
NOT: Kaynakları okumak için kurumsal e-posta ile üyelik yapmak ve kurum internet ağına baÄŸlı olmak gerekmektedir.
Turcademy Kullanım Rehberi videosunu izlemek için lütfen tıklayınız.
Wiley Online Books
Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.
----------
Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız eriÅŸim imkanı saÄŸlar. Wiley Online Library e-kitap konuları iÅŸletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve saÄŸlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.
Wiley Online Books database provide unlimited full-text access to more than 21,500 e-books. Wiley Online Library e-book topics are consist of business, finance, chemistry, physics and engineering, medical and health sciences, humanities, social sciences and psychology.
----------
Wiley Online Books veritabanı 21.500’den fazla e-kitaba tam metin sınırsız eriÅŸim imkanı saÄŸlar. Wiley Online Library e-kitap konuları iÅŸletme, finans, kimya, fizik ve mühendislik, tıp ve saÄŸlık bilimleri, insani bilimler, sosyal bilimler ve psikolojidir.
Annual Reviews
Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical, and social sciences.
It is recommended that you become a Registered User by creating a username and password to receive e-mail alerts about the table of contents and other subjects when new volumes are released.
Your password must be at least 8 characters and contain uppercase letters, numbers, and at least one special character.
The registered users will have access to Reviews in Advance, which is sometimes released up to six months before official publication.
Publication list
----------
Annual Reviews çeÅŸitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki dergilere tam metin eriÅŸim imkanı saÄŸlamaktadır.
Yeni ciltler yayınlandığında içindekiler tablosu hakkında ve diÄŸer konulardaki e-posta uyarılarını almak için kullanıcı adı ve ÅŸifre oluÅŸturarak Kayıtlı Kullanıcı olmanız önerilir.
Åžifreniz en az 8 karakterden oluÅŸmalı ve büyük harf, sayı ve en az bir adet özel karakter içermelidir.
Kayıt yaptıran kullanıcılar, yayınlandıkça oluÅŸturulan ve bazen resmi yayından altı ay kadar önce çıkarılan Reviews in Advance'e eriÅŸme olanağına sahip olacaklardır.
Dergi listesi
Annual Reviews Online is a comprehensive collection of critical review articles for the literature in various scholarly disciplines and provides access to journals in full-text for the biomedical, physical, and social sciences.
It is recommended that you become a Registered User by creating a username and password to receive e-mail alerts about the table of contents and other subjects when new volumes are released.
Your password must be at least 8 characters and contain uppercase letters, numbers, and at least one special character.
The registered users will have access to Reviews in Advance, which is sometimes released up to six months before official publication.
Publication list
----------
Annual Reviews çeÅŸitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki dergilere tam metin eriÅŸim imkanı saÄŸlamaktadır.
Yeni ciltler yayınlandığında içindekiler tablosu hakkında ve diÄŸer konulardaki e-posta uyarılarını almak için kullanıcı adı ve ÅŸifre oluÅŸturarak Kayıtlı Kullanıcı olmanız önerilir.
Åžifreniz en az 8 karakterden oluÅŸmalı ve büyük harf, sayı ve en az bir adet özel karakter içermelidir.
Kayıt yaptıran kullanıcılar, yayınlandıkça oluÅŸturulan ve bazen resmi yayından altı ay kadar önce çıkarılan Reviews in Advance'e eriÅŸme olanağına sahip olacaklardır.
Dergi listesi
Aperta (TÜBİTAK Open Archive)
Aperta is the open access repository of TÜBÄ°TAK.
----------
Aperta, TÜBÄ°TAK’ın açık eriÅŸim arÅŸividir.
Aperta is the open access repository of TÜBÄ°TAK.
----------
Aperta, TÜBÄ°TAK’ın açık eriÅŸim arÅŸividir.
Brill Online Journals
Brill Online Journals database includes more than 300 different social and humanities journals from international law, history, literature, and cultural studies to biology, philosophy, language and linguistics.
----------
Brill Online Journals veritabanı uluslararası hukuk, tarih, edebiyat ve kültürel çalışmalardan biyoloji, felsefe, dil ve dilbilim alanlarına kadar 300'den fazla sosyal ve beÅŸeri bilimler dergisi içermektedir.
Brill Online Journals database includes more than 300 different social and humanities journals from international law, history, literature, and cultural studies to biology, philosophy, language and linguistics.
----------
Brill Online Journals veritabanı uluslararası hukuk, tarih, edebiyat ve kültürel çalışmalardan biyoloji, felsefe, dil ve dilbilim alanlarına kadar 300'den fazla sosyal ve beÅŸeri bilimler dergisi içermektedir.
COAR-Confederation of Open Access Repositories
COAR is a global repository of open access repositories of more than 150 member and partner libraries, universities, research institutions, government funders, and others.
----------
Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve iÅŸbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araÅŸtırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık eriÅŸim arÅŸivlerinin küresel arÅŸividir.
COAR is a global repository of open access repositories of more than 150 member and partner libraries, universities, research institutions, government funders, and others.
----------
Açık EriÅŸim ArÅŸivleri Konfederasyonu (Confederation of Open Access Repositories-COAR), 150’den fazla üye ve iÅŸbirlikçi kütüphanenin, üniversitenin, araÅŸtırma kurumunun, fon veren devlet kurumlarının ve benzerlerini açık eriÅŸim arÅŸivlerinin küresel arÅŸividir.
DergiPark (ULAKBİM)
With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.
DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.
----------
TÜBÄ°TAK ULAKBÄ°M tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye baÅŸlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuÅŸ ve dergi barındırma hizmeti verilmeye baÅŸlanmıştır.
DergiPark ile Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, SaÄŸlık Bilimleri, YaÅŸam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alanındaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.
With the DergiPark Project started by TUBITAK ULAKBIM starting from September 2013, a magazine management system was established in electronic environment to increase the quality and international impact of national academic journals and journal hosting services started to be provided.
DergiPark provides free access to magazines in the fields of Social and Human Sciences, Engineering and Basic Sciences, Health Sciences, Life Sciences, Law and Sports Sciences.
----------
TÜBÄ°TAK ULAKBÄ°M tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye baÅŸlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuÅŸ ve dergi barındırma hizmeti verilmeye baÅŸlanmıştır.
DergiPark ile Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler, Mühendislik ve Temel Bilimler, SaÄŸlık Bilimleri, YaÅŸam Bilimleri, Hukuk ve Spor Bilimleri alanındaki dergilere internet üzerinden ücretsiz olarak eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.
Digizeitschriften
DigiZeitschriften database provides access to the journals in German language in different fields such as English studies, archaeology, educational sciences, history, German studies, art, mathematics, law etc.
----------
DigiZeitschriften veritabanı arkeoloji, eÄŸitim bilimleri, Ä°ngilizce çalışmaları, tarih, Almanca çalışmaları, sanat, matematik, hukuk gibi birçok farklı alandaki Almanca dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
DigiZeitschriften database provides access to the journals in German language in different fields such as English studies, archaeology, educational sciences, history, German studies, art, mathematics, law etc.
----------
DigiZeitschriften veritabanı arkeoloji, eÄŸitim bilimleri, Ä°ngilizce çalışmaları, tarih, Almanca çalışmaları, sanat, matematik, hukuk gibi birçok farklı alandaki Almanca dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
DOAB -Directory of Open Access Books
DOAB is a joint-discovery service of OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Université, and provides access to more than 27900 academic peer-reviewed access books from 379 publishers.
----------
OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık EriÅŸim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900’den fazla hakemli akademik kitabına eriÅŸim saÄŸlar.
DOAB is a joint-discovery service of OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Université, and provides access to more than 27900 academic peer-reviewed access books from 379 publishers.
----------
OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi’nin ortak tarama motoru olan Açık EriÅŸim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900’den fazla hakemli akademik kitabına eriÅŸim saÄŸlar.
Duke Journals Scholarly Collection
The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.
----------
The Duke Journals Scholarly Collection veritabanı sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki Duke University Press dergilerine tam metin erişim sağlamaktadır.
The Duke Journals Scholarly Collection provides full-text access to Duke University Press journals in humanities and social sciences.
----------
The Duke Journals Scholarly Collection veritabanı sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki Duke University Press dergilerine tam metin erişim sağlamaktadır.
Harman (Turkey Academic Archive)
Harman is the national repository of the open archives of universities, public and research institutions in Turkey.
----------
Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araÅŸtırma kurumlarının açık arÅŸivlerinin ulusal arÅŸividir.
Harman is the national repository of the open archives of universities, public and research institutions in Turkey.
----------
Harman, Türkiye’deki üniversitelerin, kamu ve araÅŸtırma kurumlarının açık arÅŸivlerinin ulusal arÅŸividir.
Kezana
Kezana is an open-access platform that provides access to articles and theses from Turkey.
----------
Kezana, Türkiye’den makale ve tezlere eriÅŸim saÄŸlayan bir açık eriÅŸim platformudur.
Kezana is an open-access platform that provides access to articles and theses from Turkey.
----------
Kezana, Türkiye’den makale ve tezlere eriÅŸim saÄŸlayan bir açık eriÅŸim platformudur.
MasterFILE Complete
MasterFILE Complete offers the largest collection of popular full-text magazines, reference books and other highly-regarded sources from the world’s leading publishers. Covering virtually every general interest subject area, it also includes an extensive collection of photos, maps and flags.
----------
Disiplinlerarası bir veritabanı olan MasterFILE Complete çeÅŸitli referans yayınlarına, birincil el kaynaklara ve ek olarak 500.000’den fazla fotoÄŸraf, harita ve semboller içeren bir görsel koleksiyona eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
MasterFILE Complete offers the largest collection of popular full-text magazines, reference books and other highly-regarded sources from the world’s leading publishers. Covering virtually every general interest subject area, it also includes an extensive collection of photos, maps and flags.
----------
Disiplinlerarası bir veritabanı olan MasterFILE Complete çeÅŸitli referans yayınlarına, birincil el kaynaklara ve ek olarak 500.000’den fazla fotoÄŸraf, harita ve semboller içeren bir görsel koleksiyona eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Newspaper Source Plus
Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.
---------
Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Newspaper Source Plus provides a full-text digital collection of the world’s major news content. It includes millions of articles from newspapers, newswires and news magazines. In addition, it offers television and radio transcripts and ongoing daily updates from popular news sources.
---------
Newspaper Source Plus içinde 860 tam metin gazeteden 35 milyondan fazla makaleyi barındırmanın yanı sıra; 800.000’den fazla televizyon ve radyo haberinin transkriptine eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
OpenAIRE
OpenAIRE is a European open science infrastructure providing a network of open access repositories, archives, and journals that support OA policies.
----------
OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık EriÅŸim bilgi havuzları, arÅŸivler ve dergiler ağı saÄŸlayan bir Avrupa açık bilim oluÅŸumudur / altyapısıdır.
OpenAIRE is a European open science infrastructure providing a network of open access repositories, archives, and journals that support OA policies.
----------
OpenAIRE, AE politikalarını destekleyen Açık EriÅŸim bilgi havuzları, arÅŸivler ve dergiler ağı saÄŸlayan bir Avrupa açık bilim oluÅŸumudur / altyapısıdır.
OpenDissertations
EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.
----------
Açık eriÅŸim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araÅŸtırmacılara hem geçmiÅŸ hem de günümüz tez çalışmalarına eriÅŸim imkanı saÄŸlamaktadır.
EBSCO Open Dissertations now includes the content from American Doctoral Dissertations. It is a free database with records for more than 1.2 million electronic theses and dissertations from around the world.
----------
Açık eriÅŸim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araÅŸtırmacılara hem geçmiÅŸ hem de günümüz tez çalışmalarına eriÅŸim imkanı saÄŸlamaktadır.
OpenDoar-Directory of Open Access Repositories
The Directory of Open Access Repositories (OpenDoar) is a global directory of many countries’ open access repositories and their policies.
----------
OpenDOAR, çok sayıda ülkenin açık eriÅŸim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.
The Directory of Open Access Repositories (OpenDoar) is a global directory of many countries’ open access repositories and their policies.
----------
OpenDOAR, çok sayıda ülkenin açık eriÅŸim bilgi havuzlarının ve politikalarının küresel bir dizindir.
Oxford Handbooks Online (OHO), Oxford Academic
Oxford Handbooks Online (OHO) database contains more than 1000 handbooks in the fields of archaeology, business & management, classical studies, criminology, economics & finance, history, law, linguistics, literature, music, philosophy, political science, psychology and sociology.
----------
Oxford Handbooks Online (OHO) veritabanı; arkeoloji, dilbilim, edebiyat, ekonomi ve finans, felsefe, hukuk, klasik çalışmalar, kriminoloji, müzik, psikoloji, politik bilimler, sosyoloji, iÅŸletme ve tarih konularında 1000’den fazla rehberi kapsamaktadır.
Oxford Handbooks Online (OHO) database contains more than 1000 handbooks in the fields of archaeology, business & management, classical studies, criminology, economics & finance, history, law, linguistics, literature, music, philosophy, political science, psychology and sociology.
----------
Oxford Handbooks Online (OHO) veritabanı; arkeoloji, dilbilim, edebiyat, ekonomi ve finans, felsefe, hukuk, klasik çalışmalar, kriminoloji, müzik, psikoloji, politik bilimler, sosyoloji, iÅŸletme ve tarih konularında 1000’den fazla rehberi kapsamaktadır.
Oxford Reference Online
Oxford Reference Online brings together 100 well-known dictionaries and reference books, plus an Encyclopedia. These references are cross-searchable or searchable by subject and source. The database offers coverage of a broad range of subjects including General Reference, Science and Medicine, Humanities, Social Sciences, and Business.
----------
Oxford Reference Online, tanınmış 100 sözlük ve referans kitapları ile bir ansiklopedi içerir. Bu kaynaklar kitap adı ve konu baÅŸlıkları altında taranabilir. Oxford Reference Online Genel Referans, Bilim ve Tıp, Ä°nsani Bilimler, Sosyal Bilimler ve Ä°ÅŸletme konularını geniÅŸ anlamda kapsayarak sunan bir veritabanıdır.
Oxford Reference Online brings together 100 well-known dictionaries and reference books, plus an Encyclopedia. These references are cross-searchable or searchable by subject and source. The database offers coverage of a broad range of subjects including General Reference, Science and Medicine, Humanities, Social Sciences, and Business.
----------
Oxford Reference Online, tanınmış 100 sözlük ve referans kitapları ile bir ansiklopedi içerir. Bu kaynaklar kitap adı ve konu baÅŸlıkları altında taranabilir. Oxford Reference Online Genel Referans, Bilim ve Tıp, Ä°nsani Bilimler, Sosyal Bilimler ve Ä°ÅŸletme konularını geniÅŸ anlamda kapsayarak sunan bir veritabanıdır.
Oxford Research Encyclopedias
The Oxford Research Encyclopedias offer long-form overview articles written, peer-reviewed, and edited by leading scholars. Each of the twenty-five distinct encyclopedias cover both foundational and cutting-edge topics in order to develop, over time, an anchoring knowledge base for major areas of research across the humanities, social sciences, and sciences.
----------
Oxford Research Encyclopedias, önde gelen akademisyenler tarafından yazılan, hakem tarafından gözden geçirilen ve düzenlenen makaleleri sunar. Yirmi beÅŸ farklı ansiklopedinin her biri, zaman içinde beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimlerindeki ana araÅŸtırma alanları için bir sabitleyici bilgi tabanı geliÅŸtirmek için hem temel hem de en yeni konuları kapsar.
The Oxford Research Encyclopedias offer long-form overview articles written, peer-reviewed, and edited by leading scholars. Each of the twenty-five distinct encyclopedias cover both foundational and cutting-edge topics in order to develop, over time, an anchoring knowledge base for major areas of research across the humanities, social sciences, and sciences.
----------
Oxford Research Encyclopedias, önde gelen akademisyenler tarafından yazılan, hakem tarafından gözden geçirilen ve düzenlenen makaleleri sunar. Yirmi beÅŸ farklı ansiklopedinin her biri, zaman içinde beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimlerindeki ana araÅŸtırma alanları için bir sabitleyici bilgi tabanı geliÅŸtirmek için hem temel hem de en yeni konuları kapsar.
Oxford University Press Journals Online
Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.
Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.
----------
Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaÅŸması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.
Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.
----------
Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaÅŸması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Oxford University Press Journals Online
Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.
Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.
----------
Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaÅŸması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Oxford Journals Oxford Journals is a division of Oxford University Press. Oxford University Press publishes well over 350 academic and research journals covering a broad range of subject areas; science, technical, professional, medical, humanities, arts, and social science disciplines.
Bilkent University Library has a "read and publish" agreement with Oxford University Press. For the detailed information, please click here.
----------
Oxford University Press, dünyadaki seçkin dergi yayıncılarından birisidir. Bu veritabanı; arkeoloji, biyoloji, tarih, dil, hukuk ve tıp konularındaki dergilere tam metin eriÅŸim saÄŸlar.
Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin Oxford University Press ile "oku ve yayımla" anlaÅŸması bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Periodicals Archive Online
Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.
----------
Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beÅŸeri bilimler alaninda 1770-1995 yıllarını kapsayan tam metin bir veritabanıdır. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritabanı, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Periodicals Archive Online is a full-text database covering the arts, humanities and social sciences. It contains over 500 journals from 1770 until the 1995, and provides full-text access to over 12 million articles in the fields of history, literature, philosophy, religion, theology, archaeology, fine arts, and psychology.
----------
Periodicals Archive Online, sanat, sosyal ve beÅŸeri bilimler alaninda 1770-1995 yıllarını kapsayan tam metin bir veritabanıdır. 500 den fazla dergiyi kapsayan Periodicals Archive Online veritabanı, tarih, edebiyat,felsefe, din, arkeoloji, güzel sanatlar, psikoloji ve ilgili konularda 12 milyondan fazla makaleye tam metin eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Project Muse
Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.
----------
Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.
Project Muse provides full-text access to 389 scholarly journals in the humanities, arts and social sciences.
----------
Project Muse veritabanı; insani bilimler, sanat ve sosyal bilimler alanında yayınlanmış 389 dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.
Proquest Dissertations and Theses
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.
----------
Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.
Provides access to citations and full text for doctoral dissertations and master’s theses. Includes citations for dissertations published from 1980 forward as well as 350-word abstracts written by the author. Citations for master’s theses from 1988 forward include 150-word abstracts.
----------
Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlar. 1980 yılından sonra basılan tezlerin hem künyelerini hem de yazarları tarafından yazılan 350 kelimelik özetlerini içerir. 1988 yılından sonraki master tezleri ise 150 kelimelik özet içermektedir.
SAGE Journals Online
SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.
----------
SAGE Journals Online veritabanı iÅŸletme, beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.
SAGE Journals Online database includes more than 1,000 journals in the fields of business, humanities, social sciences, science, technology and medicine.
----------
SAGE Journals Online veritabanı iÅŸletme, beÅŸeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, teknoloji ve tıp gibi birçok alanda 1.000’den fazla dergi içermektedir.
SAGE Research Methods
SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.
----------
SAGE Research Methods veritabanı, araÅŸtırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eÄŸitim videolarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
SAGE Research Methods database provides access to more than 750 books, journal articles, reference resources, and instructional videos in the field of research methods.
----------
SAGE Research Methods veritabanı, araÅŸtırma yöntem ve teknikleri alanında hazırlanmış 750’den fazla kitap, makale, referans kaynağı ve eÄŸitim videolarına eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
SSOAR-Social Science Open Access Repository
The Social Science Open Access Repository (SSOAR) is a database of social science literature maintained by the Leibniz Institute for the Social Sciences and provides free access to more than 55.000 publications.
----------
Sosyal Bilimler Açık EriÅŸim ArÅŸivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz eriÅŸim saÄŸlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.
The Social Science Open Access Repository (SSOAR) is a database of social science literature maintained by the Leibniz Institute for the Social Sciences and provides free access to more than 55.000 publications.
----------
Sosyal Bilimler Açık EriÅŸim ArÅŸivi (Social Science Open Access Repository-SSOR) Leibniz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yürütülen 55.000’den fazla yayına ücretsiz eriÅŸim saÄŸlayan bir sosyal bilim literatürü veritabanıdır.
Taylor and Francis Online Journals
Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.
----------
Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin eriÅŸim imkanı saÄŸlayan bir veritabanıdır. SaÄŸlık bilimleri, yaÅŸam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, iÅŸletme ve eÄŸitim konularını kapsamaktadır.
Taylor and Francis Online Journals is the service from Taylor and Francis Publishing. It holds full-text articles of over 1,200 journals from 1997 to the present. The subjects covered range across health science, life and physical sciences, technology, medicine, to arts and humanities, social sciences, business, and education.
----------
Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin eriÅŸim imkanı saÄŸlayan bir veritabanıdır. SaÄŸlık bilimleri, yaÅŸam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, iÅŸletme ve eÄŸitim konularını kapsamaktadır.
TR Dizin
ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.
----------
TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBÄ°M (ULUSAL Akademik AÄŸ ve Bilgi Merkezi) tarafından saÄŸlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, saÄŸlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeÅŸitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.
ULAKBIM Turkish National Databases, produced by the Turkish Academic Network and Information Center (ULAKBIM), is a valuable multidisciplinary resource of exceptional scope. Turkish Engineering and Basic Sciences Database provides extensive coverage of Engineering, and Basic and Applied Sciences. Turkish Life Sciences Database focuses on Agricultural, Biological, and Veterinary Sciences. Turkish Medical Database covers research articles in Health Sciences, including Medicine, Dentistry, Pharmaceutics, and Nursing. Turkish Social Sciences Database explores all major fields related to human society from Anthropology, Economics, and History to International Development, Linguistics, and Political Science. Bilingual abstracts and descriptors (Turkish and English) make all four databases readily accessible to researchers in Turkey and around the world.
----------
TR Dizin veritabanı sayesinde ULAKBÄ°M (ULUSAL Akademik AÄŸ ve Bilgi Merkezi) tarafından saÄŸlanan ve mühendislik, uygulamalı bilimler; tarım, biyoloji, saÄŸlık bilimleri, ilaç; antropoloji, ekonomi, tarih, politika, dil bilimi gibi çeÅŸitli alanlardan kaybakları içeren Turkish Engineering and Basic Sciences, Turkish Life Sciences, Turkish Medical, Turkish Social Sciences veritabanlarına eriÅŸim saÄŸlanmaktadır.
University of Chicago Press Journals
The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.
----------
The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eÄŸitim, beÅŸeri bilimler, hukuk ve politika, orta çaÄŸ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
The University of Chicago Press Journals database provides access to online journals in various fields such as art and art history, education, economics, humanities, law and politics, medieval and renaissance studies, science.
----------
The University of Chicago Press Journals veritabanı sanat ve sanat tarihi, eÄŸitim, beÅŸeri bilimler, hukuk ve politika, orta çaÄŸ ve rönesans çalışmaları ile bilim gibi birçok farklı alandaki online dergiye eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Wikilala
Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.
NOTE: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video
Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.
----------
Osmanlı Türkçesi basılı belge, gazete, dergi ve kitaplara eriÅŸim saÄŸlayan bir veritabanı olan Wikilala, veritabanı içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak saÄŸlamaktadır.
NOT: Daha önce bir hesap oluÅŸturduysanız ve ÅŸifrenizi hatırlamıyorsanız, ‘’ÅŸifremi unuttum’’ seçeneÄŸini kullanarak yeni bir ÅŸifre oluÅŸturabilirsiniz.
Tanıtım Videosu
Kayıt yapmak ve ÅŸifre oluÅŸturmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.
Wikilala is a database that provides access to the printed documents, newspapers, journals, and books in Ottoman Turkish, and enables to make the research with the Latin characters within the database.
NOTE: If you already have an account and do not remember your password, you can use ‘’forgot my password’’ option to create a new password.
Introductory Video
Please use your Bilkent extension e-mail addresses to register and create a password.
----------
Osmanlı Türkçesi basılı belge, gazete, dergi ve kitaplara eriÅŸim saÄŸlayan bir veritabanı olan Wikilala, veritabanı içerisinde Latin harfleri ile arama yapmaya olanak saÄŸlamaktadır.
NOT: Daha önce bir hesap oluÅŸturduysanız ve ÅŸifrenizi hatırlamıyorsanız, ‘’ÅŸifremi unuttum’’ seçeneÄŸini kullanarak yeni bir ÅŸifre oluÅŸturabilirsiniz.
Tanıtım Videosu
Kayıt yapmak ve ÅŸifre oluÅŸturmak için lütfen Bilkent uzantılı e-posta adresinizi kullanınız.
Wiley Online Library
Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.
----------
Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.
Wiley Online Library is the online content service from John Wiley & Sons, Inc., delivering the full text of over 300 scientific, technical, medical, and professional journals.
----------
Wiley Online Library teknik, tıp ve bilimsel konularda 300’ün üzerinde mesleki dergi makalelerinin tam metinlerine eriÅŸim saÄŸlayan online bir veritabanıdır. Bu veritabanı ANKOS Kütüphane Konsorsiyumu aracılığıyla satın alınmıştır.
Gravür Dünyası
Gravür Dünyası includes gravures and maps up to the 1850s from the Ottoman Empire to Europe, South America to Asia, Oceania, and Africa, on the art, history, social life, cultures, country topographies, cityscapes, and architecture of societies living in various parts of the world.
----------
Gravür Dünyası, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaÅŸayan toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, ÅŸehir manzaraları, mimarileri hakkında, 1850’li yıllara kadar olan gravürleri ve haritaları içermektedir.
Gravür Dünyası includes gravures and maps up to the 1850s from the Ottoman Empire to Europe, South America to Asia, Oceania, and Africa, on the art, history, social life, cultures, country topographies, cityscapes, and architecture of societies living in various parts of the world.
----------
Gravür Dünyası, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu’ndan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Asya, Okyanusya ve Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yaÅŸayan toplumların sanatı, tarihi, sosyal hayatı, kültürleri, ülke topografileri, ÅŸehir manzaraları, mimarileri hakkında, 1850’li yıllara kadar olan gravürleri ve haritaları içermektedir.
CORE
The COnnecting REpositories (CORE) aggregates all open access research outputs from repositories and journals worldwide and makes them available to the public.
----------
CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arÅŸivlerden ve dergilerden tüm açık eriÅŸimli araÅŸtırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.
The COnnecting REpositories (CORE) aggregates all open access research outputs from repositories and journals worldwide and makes them available to the public.
----------
CORE (COnnecting REpositories) dünya çapında arÅŸivlerden ve dergilerden tüm açık eriÅŸimli araÅŸtırma çıktılarını toplar ve bunları kamuya sunar.
DOAJ-Directory of Open Access Journals
The Directory of Open Access Journals (DOAJ) is a pan-disciplinary resource that allows users to identify and search free, full text, quality controlled open-access scientific and scholarly journals.
----------
Açık EriÅŸim Dergileri Dizini (Directory of Open Access Journals-DOAJ), kullanıcıların ücretsiz, tam metin, kalite kontrolü gerçekleÅŸmiÅŸ açık eriÅŸimli bilimsel ve ilmi dergileri belirlemesini ve aramasını saÄŸlayan pan-disiplinli bir kaynaktır.
The Directory of Open Access Journals (DOAJ) is a pan-disciplinary resource that allows users to identify and search free, full text, quality controlled open-access scientific and scholarly journals.
----------
Açık EriÅŸim Dergileri Dizini (Directory of Open Access Journals-DOAJ), kullanıcıların ücretsiz, tam metin, kalite kontrolü gerçekleÅŸmiÅŸ açık eriÅŸimli bilimsel ve ilmi dergileri belirlemesini ve aramasını saÄŸlayan pan-disiplinli bir kaynaktır.
Edinburgh University Press Journals
Database will be on trial access until 23 March 2022.
Edinburgh University Press Journals provides access to journals that cover the subjects of archaeology, architecture, botany, film, media and cultural studies, history, language and linguistics, law, politics etc.
NOTE: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 23 Mart 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
Edinburgh University Press Journals, arkeoloji, mimarlık, botanik, film, medya ve kültürel çalışmalar, tarih, dil ve linguistik, hukuk, politika gibi konularda dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
NOT: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
Database will be on trial access until 23 March 2022.
Edinburgh University Press Journals provides access to journals that cover the subjects of archaeology, architecture, botany, film, media and cultural studies, history, language and linguistics, law, politics etc.
NOTE: Please, let us know your opinion about the electronic database we have set up for the trial via
“Database Trial Evaluation Form.”
----------
Veritabanı 23 Mart 2022 tarihine kadar deneme eriÅŸimine açık olacaktır.
Edinburgh University Press Journals, arkeoloji, mimarlık, botanik, film, medya ve kültürel çalışmalar, tarih, dil ve linguistik, hukuk, politika gibi konularda dergilere eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
NOT: Deneme eriÅŸimine açılan veritabanı hakkındaki görüÅŸünüzü “Deneme Veritabanı DeÄŸerlendirme Formu” aracılığı ile bize iletebilirsiniz.
SpringerLink Electronic Journals
Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.
----------
Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına eriÅŸim saÄŸlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.
Provides access to the electronic versions of the Springer publications subscribed to by the library. The subjects covered include Chemistry, Computer Science, Mathematics, Physics and the Social Sciences.
----------
Kütüphane tarafından abone olunan Springer yayınların elektronik versiyonlarına eriÅŸim saÄŸlar. Kimya, Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Fizik ve Sosyal Bilimler gibi konuları kapsar.
Cumhuriyet Newspaper
Provides access to the all contents of Cumhuriyet from the 1930s until today.
For mobile apps on App Store and Google Play
----------
Cumhuriyet Gazetesi’nin 1930 yılından günümüze kadar olan tüm içeriÄŸine eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.
Mobil uygulama için App Store ve Google Play
Provides access to the all contents of Cumhuriyet from the 1930s until today.
For mobile apps on App Store and Google Play
----------
Cumhuriyet Gazetesi’nin 1930 yılından günümüze kadar olan tüm içeriÄŸine eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.
Mobil uygulama için App Store ve Google Play
Dünya Newspaper
Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.
For mobile apps on App Store and Google Play
----------
Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriÄŸine eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.
Mobil uygulama için App Store ve Google Play
Provides access to all content of Dünya Newspaper from 12.11.2012 until today.
For mobile apps on App Store and Google Play
----------
Dünya Gazetesi’nin 12.11.2012 tarihinden günümüze kadar olan tüm içeriÄŸine eriÅŸim saÄŸlanabilmektedir.
Mobil uygulama için App Store ve Google Play
Economist
The Economist is a British weekly newspaper that includes worldwide news, analysis, and information on current affairs, international business, politics, technology, sports, and culture.
Please use your Bilkent e-mail address to register and log in. After registration, a verification link will be sent to your e-mail address.
----------
The Economist, güncel olaylar, uluslararası ticaret, politika, teknoloji, spor ve kültür hakkında dünya çapında haberler, analizler ve bilgiler içeren haftalık bir Ä°ngiliz gazetesidir.
Kayıt olmak ve giriÅŸ yapmak için lütfen Bilkent e-posta adresinizi kullanın. Kayıt olduktan sonra e-posta adresinize doÄŸrulama linki gönderilecektir.
The Economist is a British weekly newspaper that includes worldwide news, analysis, and information on current affairs, international business, politics, technology, sports, and culture.
Please use your Bilkent e-mail address to register and log in. After registration, a verification link will be sent to your e-mail address.
----------
The Economist, güncel olaylar, uluslararası ticaret, politika, teknoloji, spor ve kültür hakkında dünya çapında haberler, analizler ve bilgiler içeren haftalık bir Ä°ngiliz gazetesidir.
Kayıt olmak ve giriÅŸ yapmak için lütfen Bilkent e-posta adresinizi kullanın. Kayıt olduktan sonra e-posta adresinize doÄŸrulama linki gönderilecektir.
iThenticate (Plagiarism Detection Service)
iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion web pages and over 116 million articles, papers, and reviews from leading academic journals, proceedings, and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.
According to the license agreement; The iThenticate database can only be used by faculty members with a doctoral degree or above.
NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.
-----------
iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.
Ä°mzalanan lisans anlaÅŸması gereÄŸince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliÄŸe sahip öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
NOT: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden; ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
iThenticate compares scholarly papers with a vast database of more than 20 billion web pages and over 116 million articles, papers, and reviews from leading academic journals, proceedings, and abstracts, and calculates the percentage of similarity. It is therefore a useful way of checking your work prior to submission for publication.
According to the license agreement; The iThenticate database can only be used by faculty members with a doctoral degree or above.
NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to ithenticate@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.
-----------
iThenticate programı, akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makale ve draftlarını milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.
Ä°mzalanan lisans anlaÅŸması gereÄŸince; iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliÄŸe sahip öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
NOT: Programı kullanmak isteyen akademisyenlerin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden; ithenticate@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
Mendeley (Reference Management Software)
Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.
Mendeley Downloads:
Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers
Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022?
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?
----------
Mendeley Institutional Edition, araÅŸtırmacıların araÅŸtırmalarını yönetmelerine ve geliÅŸtirmelerine, diÄŸer araÅŸtırmacılar ile çevrimiçi iÅŸbirliÄŸi yapabilmelerine ve yapılmış olan son araÅŸtırmaları keÅŸfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal aÄŸ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.
Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” baÄŸlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kiÅŸisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliÄŸi, gruplarda 100 kiÅŸiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Mendeley Institutional Edition is a reference manager tool and academic, social network that can help researchers organize their researchers, collaborate with others online, and discover the latest research for academic institutions. Mendeley is both a desktop application and a web-based application. To begin, click the “join this group” button on the Bilkent University Mendeley Group page. Bilkent University Mendeley Group account offers students, faculty, staff, and researchers 100 GB of storage and the ability to create unlimited private groups with up to 100 users per group.
Mendeley Downloads:
Reference Manager
Web Importer
Citation Plug-in
Mendeley installers
Will Mendeley Desktop stop working on September 01, 2022?
Why does Mendeley Cite not appear in the 'References' tab in Word?
----------
Mendeley Institutional Edition, araÅŸtırmacıların araÅŸtırmalarını yönetmelerine ve geliÅŸtirmelerine, diÄŸer araÅŸtırmacılar ile çevrimiçi iÅŸbirliÄŸi yapabilmelerine ve yapılmış olan son araÅŸtırmaları keÅŸfetmelerine yardımcı olurken, bir kaynakça yönetim aracı ve akademik sosyal aÄŸ hizmetini kurumlara yönelik sunan bir araçtır.
Mendeley Instituational Edition kurumsal kullanıma sahip olmanız için https://www.mendeley.com web adresinden “create free account” baÄŸlantısına tıklayarak Bilkent uzantılı mail adresiniz ile kayıt olup;
Bilkent Üniversitesi Kurumsal Grubu sayfasındaki “join this group” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylece 100 GB kiÅŸisel depolama alanı, sınırsız kapalı grup kurma özelliÄŸi, gruplarda 100 kiÅŸiye kadar üyelik
imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Turnitin
Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.
About Plagiarism​
NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.
----------
Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. ÖÄŸretim üyeleri, öÄŸrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arÅŸiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaÅŸtırma yapabilirler.
NOT: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
Turnitin is a web-based software that provides service to detect similarities. By loading assignments, thesis, reports, and projects of their students; faculty members can make in comparison to millions of assignments that previously submitted to the Turnitin; archival or current websites, journal articles, and electronic books from the commercial databases.
About Plagiarism​
NOTE: Academic staff who wants to use this tool are required to send an e-mail to plagiarism@bilkent.edu.tr from their e-mail addresses with Bilkent extension.
----------
Turnitin benzerlik tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır. ÖÄŸretim üyeleri, öÄŸrencilerinin ödevlerini, tezlerini, raporlarını ve projelerini Turnitin web sitesine aktararak; daha önce Turnitin’e aktarılmış olan milyonlarca ödevden, internette arÅŸiv veya güncel olan web sayfalarından, ticari elektronik veritabanlarında yer alan dergi makalelerinden ve elektronik kitaplardan karşılaÅŸtırma yapabilirler.
NOT: Bu aracı kullanmak isteyen akademik personelin Bilkent uzantılı e-posta adreslerinden plagiarism@bilkent.edu.tr adresine e-posta göndermesi gerekmektedir.
Alexander Street Academic Video Online
Alexander Street Academic Video Online database provides access to more than 60.000 videos spanning the widest range of subject areas including anthropology, business and economics, counseling, health, history, news, music, theatre.
----------
Alexander Street Academic Video Online veritabanı antropoloji, iÅŸletme ve ekonomi, rehberlik, saÄŸlık, tarih, haber, müzik, tiyatro gibi çeÅŸitli alanlarda 60.000’den fazla videoya eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Alexander Street Academic Video Online database provides access to more than 60.000 videos spanning the widest range of subject areas including anthropology, business and economics, counseling, health, history, news, music, theatre.
----------
Alexander Street Academic Video Online veritabanı antropoloji, iÅŸletme ve ekonomi, rehberlik, saÄŸlık, tarih, haber, müzik, tiyatro gibi çeÅŸitli alanlarda 60.000’den fazla videoya eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Vidobu
Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.
Please click here for off-campus access.
----------
Vidobu veritabanı bilim ve teknoloji, fotoÄŸrafçılık, kiÅŸisel ve mesleki geliÅŸim alanlarında 10.000’den fazla Türkçe eÄŸitim videosunu içermektedir. Kampüs dışı eriÅŸimi sayesinde kampüs alanı dışından da üniversite mailleriniz aracılığı ile Vidobu veritabanına eriÅŸim saÄŸlayabilirsiniz.
Kampüs dışı eriÅŸim için lütfen buraya tıklayınız.
Vidobu database contains more than 10.000 Turkish training videos in the fields of science and technology, photography, personal development and career development. With the off campus feature you can also access to the Vidobu database from out off campus via your university e-mail address.
Please click here for off-campus access.
----------
Vidobu veritabanı bilim ve teknoloji, fotoÄŸrafçılık, kiÅŸisel ve mesleki geliÅŸim alanlarında 10.000’den fazla Türkçe eÄŸitim videosunu içermektedir. Kampüs dışı eriÅŸimi sayesinde kampüs alanı dışından da üniversite mailleriniz aracılığı ile Vidobu veritabanına eriÅŸim saÄŸlayabilirsiniz.
Kampüs dışı eriÅŸim için lütfen buraya tıklayınız.
Ferman Özavinç
- Faculty Librarian
- ferman.ozavinc@bilkent.edu.tr
- +90 (312) 290 1996